Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 614
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Честит празник на малкото utro и на Ра! Много здраве, щастие и успехи! Ра, бъди все така силна и сърцата и нека живота ти носи само красота и спокойствие!
У нас кипи подготовка за тест по математика на раздел Функции. Нещата не са розови щом и до урок опряхме.😳 Притеснена е девойката много, но не мога да разбера защо притесненията й започват 3 дни преди теста. 🤐
Иначе е обсебена от разни модни трендове и само врънка за “една блузка и едни дънки, ама по-различни от “ ‘насйсетте” броя в гардероба й, но аз не се поддсвам на провокации:)). Моля, ако някой знае къде в София се продават ботуши UGG, да ме светне, че може да се наложи да поръчваме на Дядо Коледа.Wink

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 14:04 от Skiorche

# 511
Моят син днес прави контролно върху Функции. Там си беше подготвен и предполага, че няма грешка. Обаче е правил и контролно по география. Надявал се на 4. Снощи промърмори нещо, че май ще има контролно по география, но бил сигурен. Казах му да взема учебника и да чете тогава и без това му бях заела компютъра и не можеше да играе. Хич не го отвори обаче, щото нали, не бил съвсем сигурен, че ще има контролно. Ами ако няма? Що да се хаби напразно? Е, оказа се, че има контролно днес 🤣
Честно казано, хич не се впечатлявам вече.
Малко е разтревожен за немския. Ще има някаква екскурзия до Германия и Австрия през пролетната ваканция. Организира я учителката по немски и с предимство са децата от нейния клас. За останалите места съревнование на база резултатите от контролното. И нашият сега се притеснява дали се е справил.

# 512
Щерката пак има драма с учителката по история. Изпитвала я устно, отговорила на всички въпроси, и и'писала 3-ка, което въобще не ми се вързва. По принцип като родител нямам драма с оценките, колкото е заслужила-толкоз. Но и си познавам детето, няма дар слово да разпъва локуми, но не е да не учи ( по всички предмети има 6-ци и 5-ци). Отделно съвсем тенденциозно, учителката не и' пише оценки на проекти, все забравя точно на нея да и' пише, а на другите - не. И колкото и да напомня за тези оценки, се прави на разсеяна госпожата. Ще ходя да се срещам с тази жена, да видим какъв е проблема...

Иначе и наборкара ще ходи на екскурзия пролетната ваканция, до Италия.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 12:17 от Vita

# 513
Витка, много лошо тъй,да не би да бърка детето с някое друго и затова да го прави. Или пък да си мисли, че така ще я стимулира. Не е нормално това. И моята няма дар слово, ама никакво, и е много странно да говори пред другите деца. Но като види зора, ще не ще приказва нещо.
Да ти кажа честно, проблема изобщо не вярвам да е в детето, по - скоро в телевизора на учителката. Да иде на ремонт, та дано и оправят бъга. Ако искаш обади и се, уговори си среща с нея, и си поговори с нея, не оставяй нещата така. Желязото се кове докато е топло.

Аз пък днес реших да убия глупака с мълчание, тъй като тая заядлива родителка се прави на защитница на всички и всичко което на останалите не им харесва у някого и нещо. А дори на една родителска не е присъствала, да има късмета да се вясне, гаранция няма да съм единствената която ще я захапе.

# 514
Днес цял ден учи наборката по история, следобед привика баща си да я изпитва... Сега я слушам, че е включила леля си онлайн (тя е учителка по предмета) и поне от час коментират материала... Да видим следващата оценка каква ще е...Ако при толкова учене и препитване учителката се направи на интересна, разговора с моя милост няма да е приятен за нея...

# 515
А сигурно ли е, че пак ще я изпита следващия час. То така много тегаво, да учи всеки път, да се старае, и накрая да не я изпита нарочно. Но ако резултата е същия, ще трябва намеса.

# 516
Тони, не знам дали ще я изпита, но щерката е решила да поправя оценката, та здраво преговаря и учи.

# 517
  • София
С голяма патерица честити да са рождениците! Здраве, късмет и сбъднати мечти / желания (в зависимост от възрастта)
Поздравления и нови успехи и на дъщерята на Ханна!

Десетина дни не съм влизала и всичко съм изпуснала! С голямо закъснение да попитам какви са профилите на децата в edu mon. Моето записва всички пароли и твърди, че такава няма и не му е давана. А уж в големи училища учи, дават им паролите. Нашата класна трябваше да ни изпрати кодове за раницата до 20.10, но и това нямам. Ще взема да пратя набора при зам. директорката да си ги търси

# 518
  • Майничка
Нашите ги дадоха на една родителска миналата година. Никакъв шанс да го намеря.😄

# 519
Коледният дух идва! Ще подарявяме от сикрет Санта подарък за форумско дете -)

# 520
  • София
Утро, да е здрава и щастлива порасналата тийнка!
Ра, на теб здраве, смисъл и покойствие в живота!

На нашите са им предложили някаква безумна екскурзия Испания-Франция-Италия-Словени-Хърватска. Кацат във Валенсия и от там с автобус малко по малко се прибират към България като всяка вечер спят в различен град - Валенсия, Барселона, Ница, Милано, Падуа, Загреб, може и да пропускам нещо. На мен ми звучи като едно постоянно мъкнене на куфара нагоре-надолу към поредния хотел (с напълно реалната опция да се върне с половината си багаж), живот в автобуса и тюрлю-гювеч от впечатления. А въпросът с парите и равномерното им разпределение ми е най-мътен (няма включена храна, уж ще ги спират на "подходящи места", за да си купуват). Но наборката е ентусиазирана и не я спирам. Все ще се оправи някак (пък и благодарение на века, в който живеем, има дебитни карти, револют и всевъзможни начини да й пратим някое друго евро за сандвич).

# 521
Паролите за мон не са ли същите, които преди години им раздаваха за тиймс? Нашите работят в Moodle и тези пароли никога не са ги ползвали. Някъде из файловете на компютъра са или в стари съобщения в Школо. Преди време успях да открия тази на набора, защото ми трябваше, за да регистрирам офис пакета. Твърди че тази година не са им давали нищо като вход за Дигиталната раница. Споменали им, че там няма нищо полезно за тях. На нас ни изпратиха някакъв родителски код и указания, обаче да си призная така и не съм намерила мотивация да ги чета и да бърника на още едно място. За в момента всичко, което ми трябва, го получавам в Школо.
А иначе на познати деца в друго училище, но по-малки, им качват домашните в Дигиталната раница, когато не са от ученик или учебна тетрадка,  и си гледат от там задачите.

# 522
  • Майничка
Мандаринка, връщането с автобус има доста плюсове, според мен: избягва се рискът от закъснял / отменен полет, стресът да не закъснееш, да се съобразяваш при купуването на подаръци и т.н. Освен това добиваш впечатления от повече места, които после можеш да посетиш индивидуално или семейно. За багажите - достатъчно са зрели вече, а и обикновено им се напомня от няколко души да се оглеждат.
Храната почти винаги е от супермаркети, вериги за бързо хранене или стрийт фууд, както и в Бг. Организираното ресторантско хранене е много по-рисково, освен че е по-скъпо, в смисъл, че винаги може да не са гладни в момента, да не харесат храната и т.н. и предплатените пари да идат на вятъра, а те да си купуват друго. Стига пътуването на ден да е докъм 4-5 часа общо, няма драма, защото в автобуса също тече купон и динамиката прави изживяването много по-интензивно откъм емоции.

# 523
И на нашите екскурзията ще е с автобус и всяка вечер ще спят в различен град. Има си и плюсове и минуси. Наборът два пъти е пътувал до северната част на Чехия с автобус с отбора по ориентиране. На 8 години беше първия път. Нищо не успя да загуби. В автобуса също е купон. Той и затова сега много иска да отиде. До седмица ще е ясно дали ще го огрее.

# 524
Наборката м.г. ходи на екскурзия Прага-Виена-Гьор с авобус. На сръбската граница ги бяха държали 4 часа поради срив на системата им. Като се върна каза "Никога повече екскурзия с авобус", много бяха обикаляли и много бяха пътували. Тази година екскурзията е със самолет и за това отива.

Общи условия

Активация на акаунт