Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 615
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Майничка
Както дойде. Ние пък сме висяли 3 часа с 45 деца на летище, вече влезли в секцията на терминала, без възможност да се върнем в търговско-хранителната част. Вярно, на закрито бяхме, но залата беше претъпкана, почти нямаше места за сядане, ревящи бебета, тичащи и кряскащи деца, изнервени родители...

# 526
Ра, да си здрава и щастлива!

И моят син се е заинатил и иска да ходи на една екскурзия, а аз се чудя защо иска да се мъчи с този спринт София - Будапеща - Братислава -- Белград и отново София.

# 527
  • София
На патерици, но двойно по силно пожелание за здраве и щастие за ЧРД на малкото Утро и Ра.
За екскурзиите, много им харесва даже пътуването, наборката лятото ходиха до Австрия и до Церн, с доста дълъг маршрут  и съвсем добре им беше. Спират на всеки 3ч., длъжни са шофьорите. В автобуса си поспиват.

# 528
  • Mars Hotel
Nells, аз я записах моята на тази екскурзия, защото и тя много настояваше. Нека да видят как е, може пък и да им е последната такава с нощувка в различен град всеки ден.

# 529
Блазе ви на децата с екскурзиите. Завидях им. Нашите както я карат, и те ще видят екскурзия, само чеее, маршрута ще им е най - дългият от на вашите - У дома, до училище, у дома, до училище, евентуално - лекар, зъболекар, завиждайте ни.

Сърдитка ще прави теста по Мат. отново, утре, заедно с още няколко деца, чакам да се прибере за да разкаже подробности, и за другите часове. По Био. и казал, че ще я изпитва другия час, и там с още някого беше. А до края на месеца трябва и презентация да прави по ИТ, засега отлага, но дано до края на седмицата да я спретне, иначе ша съ изложи яко.

# 530
  • София
Тонка, и ние сме като на вашата екскурзия:)) В най-прехвалената 91НЕГ екскурзии не се организират. ☹ Какви са тези глезотии? Учене и строг тъмничен режим.Sad Все се надявах да я пръждосат директорката с онези конкурси, но извади късмет да си остане да безчинства още в училище. И всичко това за сметка на децата (от 1997г.)
Нищо де, ние пък с наборката много инцидентно намерихме супер изгодни билети за Лондон и в началото на декември заминаваме по женски за 4 дни. Аз съм ходила преди 17 години, тя не е и мнооого се зарадва.

# 531
Наборът е на точка от екскурзията, каза, че май втора резерва бил. 5:42 на контролното. Има още надежди, че някой може да се откаже.
Учителката по математика го е записала за участие в олимпиадата. Той много не си пада по подобен род прояви, но заяви, че ще се жертва. Какво да прави.
Сега си е пуснал Кан академи и гледа филми за Хитлер и Мусолини. Нищо не схващал от написаното в учебника, а утре има контролно.

# 532
Скиорче, м...та им, ма тъй де. К'во кат не одът по екскурзии, и нашите населени места стават. Тамън вчера като се прибираше ми писа, че момиче от квартала, в същото училище което е в по - горен клас, питало за желаещи за екскурзия до Турция. Така процедират в това училище, намират си начини за да ходят някъде, а дали ще има учители с тях не знам. Аз, ако не е от самото училище, не я пускам, знам ли какви ще ги вършат.

Мойта и по - голямата част от класа, ще правят днес наново теста по Мат., тяхния клас бил с най - много 2 - ки. Макар чеее, тя да е хванала моркова за опашката, както още няколко деца, пак ще го правят. Уж щеше да се упражнява, но така и не стана туй, дано днес не се изложи повече. А като си помисля, че и по Физика им казала - ще правите тест следващия час, а в четвъртък и петък също имат планувани,съответно по Гео. и БЕЛ, не знам как ще насмогне. Отделно ще я изпитват и по Биология. Тая седмица ще и е мъка, но пък и аз се отказах да я окуражавам и стимулирам, затова и казах - колкото толкова, сбогувай се със мизерната пенсия, важното е да нямаш 2 - ки ( нарчета ), другото е бял дерт. То с такива учители,дет си избиват комплексите, борба няма да водим. Единият господин им казал в един от часовете - от всички класове, от вас най - много се оплакват, учител не остана който да не го е направил. Старата класна, за един час заместваше, като се видяла още първия час със новия клас, им казала - вие сте много по - послушни от мойте ученици от миналата година, големи калпазани са станали. Представям си ако има РС сега, какво ще стане, направо ще сме живи за оплакване.

# 533
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Рениии, Честит Рожден Ден! От здраве да не се оттървеш!

В училището на набора не се организират чужбински екскурзии. Имат зелени/бели училища на Семково, но пък най-чаканото БЯЛО училище. Цяла година, ако споменем нещо за сняг се въздиша и се казва "Ах как ми се карат ски сега".

# 534
Ренииии, къде сиии?
Честита да си, бъди жива и здрава. Да си изкараш чудесно на днешния ден.

Нинка, поне имате нашенски някакви, не е кат без хич.
А за ските, като понатрупа снежец, ще идете да покарате ски, то да видим тази година как ще е. Дано имате късмет и да понатрупа.

# 535
Айде да се похваля, че наборката получи 5-ца по История. Но на следващата РС ще се видя с учителката, за изясним от къде идва това "особено" отношение към детето ми .

# 536
За младежа светна 4 по история. Обаче писмено изпитване. Той толкова се пъна да учи снощи, защото ако вдига ръка, ще го изпитат устно и ще му е по-лесно. Ама греда.
С този учител по история си имат изградена някаква система, която в повечето случаи работи. Той винаги питал дали има ученици, които искат да излязат по желание. Предварително в класа си се разбират кои ще са жертвите. Винаги трябва да има трима в готовност, защото ако няма желаещи и посочва учителят и ставало страшно. Затова се уговарят. Тънкият момент е, че понякога могат да те прекарат с писмено изпитване, а не с устно. Това е неизвестната величина в цялата стратегия. И второто, че не е ясно на какъв кеф ще е. Специално този им учител е доста хахав.

# 537
Светлица, и мойта мома е записана за екскурзия. Като наближи, ще го изприказваме пак.

# 538
Мойта след рождения ден се разболя. Разболя и мен - гърло и хрема.
Три дни отстътва, но още не е добре...  Не знам дали утре да я пратя или поне само за контролното по БЕЛ да отиде. Лекуваме се симтпоматично. Уж очакваме да минава вече.
Вярно, че се натрупаха пропуснати дни, но сякаш ми е най-важно за предстоящите контролни най-вече да се подготви. Както и преди казах - ситуацията е на парче.

Моите деца не ги пускам по екскурзии аз. Водили сме ги навсякъде, където предлагат сега да се ходи от училище.
А като им гледам "удобствата" - лятото бяха в няколко европейски държави, като нямаха осигурена никаква храна за цяла седмица. Скапаха се от път. С автобус. Чакаха по граници с часове. То не е екскурзия това, а тормоз.  Децата се върнаха отслабнали. Flushed

# 539
  • София
Аз също не си представям такива екскурзии...ето сега са предложили на сина ми...сумати дни път с автобус, спане всеки ден на различно място, само закуска...еми не го виждам. Предпочитам аз да си ги водя със самолет и удобства. И си го правим.

Общи условия

Активация на акаунт