Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 350
  • 386
  •   1
Отговори
# 165
Аз тях ги разбирам и не им задавам въпроси ама защо. Могат и те да спрат да задават.

# 166
Е, демокрация е все пак и мнозинството има думата и води парада  Simple Smile

# 167
Демокрацията няма общо с повтаряне на един и същи въпрос, чиито отговор по никакъв начин не касае питащия.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 14:09 от Нарцùса

# 168
Демокрацията включва да не си задължен да пееш в хора и да примираш по тиймване. Служебните отговорности нямат допирна точка с ходене на спа с колеги.

# 169
Но хората си питат. Щом е прието за нормално и останалите го правят ...

# 170
Да използвам темата и да попитам - смятате ли, че е редно да ви карат да си пуснете 1 ден отпуска (петък), защото партито е от петък до неделя? Аз правя и невъзможното да си прехвърля няколко дни отпуска в следващата година, защото всеки един ден ми е ценен (за семейни почивки и екскурзии), а сега не стига, че отивам с нежелание, ами и да пускам отпуска... Реално и да не отида, пак ще ме накарат, тъй като така и така фирмата няма да работи на този ден.
Същото е положението и с двата работни дни между Коледа и Нова година - пак да излизаме цялата фирма отпуска. В предната фирма ни ги подаряваха, но сегашните не са толкова ларж.
То по-добре така, отколкото всички да напъват тези дни да си вземат отпуск и накрая ти да се окажеш сам с хиляди задачи и замествания навръх празника. Била съм на работа и на 31.12. до 18 часа вечерта, хората вече се бяха напили по новогодишните трапези. И не, не работя в пожарната или Спешна помощ. Като се прибрах, изпържих едни картофи, понарязах едни филенца, две пържолки на тигана и ето ти вечеря.

# 171
  • София
Това е някакъв нонсенс. Не бих отишла на мероприятие, за което съм принудена специално да пусна отпуска, ако ще Йоан Кръстител да е там.

# 172
О, да. Това е абсурдно. Или по празниците. Ако затваря фирмата, пуска си в отпуск служителите. Ако се тиймва от петък, който не ходи си е на работа, който ходи е командирован и подписва командировъчно.

# 173
  • Melmak
Имам чувство, че работите с някакви колективи, които не можете да понасяте и всяка фирмена вечеря за 3 часа ви се вижда наказание.

В някои фирми задължават част от отпуската да се взима в конкретен период от всички служители. Примерно от 1 до 10 август фирмата спира дейност. Тогава всички са отпуск. Дали е хубаво, или е лошо зависи, винаги има позитиви и негативи.

Според мен е редно конкретният ден за тимбилдинг да бъде подарен. А тези, които не идват на събитието да работят. А щом фирмата не работи на този ден, тогава който не идва да си пуска отпуск.

В една предишна фирма ни подаряваха дните между Коледа и НГ, но пък имахме само 20 на година.

# 174
Фирмена вечеря е едно. Тиймбилдинг 3 дни е нещо съвсем различно. В първия случай отиваш. Дори за час, не е проблем. Във втория си ангажиран три дни. И спиш с други хора на една спалня Simple Smile , които не са ти семейството. Това не е за всеки, дори отношенията в колектива да са прекрасни.
По КТ платения годишен отпуск е 20 дни. Само 20. Да, всички, с малки изключения са с толкова. Не е необичайно, напротив.

# 175
  • София
Добре, че нямаме пари за такива начинания. При нас има онлайн йога. Joy

Обичам партита, но не обичам да спя с чужди хора в една стая и да ползвам една баня с тях.

# 176
  • Melmak
Рядко съм виждала тим билдинг три дни. Повечето са в събота се пристига и в неделя се тръгва. Най-честите изцепки са някой да се напие жестоко.

Като не ти харесва този тридневен ангажимент, защо се съгласяваш да отидеш? Не е задължително. Радвам се, че не работя с толкова неприятни колеги, че всеки тимбилдинг и излизане да е някаква мъка.

Нямате ли опция да ви сложат в стая с колега по избор? Ако имате някоя приятелка, с която сте в добри отношения?

# 177
Не знам защо нещата се завъртат към непоносимост. Просто имам по-хубави неща за правене в по-приятна компания. Или по-важни неща за вършене с неизбежна компания.
Ако ми се ходи, ще ида. Обаче не и да ме питат с лека паника в гласа ама какво не ти харесва?!?!?!, все едно ако аз се изнижа, ще спре безплатното спа.

# 178
Това към кого е въпрос?
Simple Smile
Ако е към мен, аз си пиша по подразбиране, някакви общи положения, на които съм била свидетел и дългогодишен опит и наблюдения.
Само тридневни билдвания съм видяла за има-няма 16 години. Не само напивания (всеки път има), но и прелюбодейства си има, за разкош.
Добрата новина е, че при мен не е задължително. Ако не искам-не ходя. Когато не съм искала или не съм имала възможност-пропуска се. Но имам приятели, при които билдването е с елемент на задължителност. Ами-не е ок.
Сега колега, пък и приятелка, ми не винаги има такава опция, и натуралии аз също не обичам. Кой хърка, кой пръцка, това в съня не можем да контролираме. Та и приятелка да е-не ми е жена Simple Smile, че да делим постелята.

# 179
  • София
Е то при всички положения е по избор, надали ви зачисляват по азбучен ред.

Мен напиването и прелюбодействията не ме притесняват толкова, колкото споменатите игри с овързване и още какво беше. Звучи ми като фермата.corp, където нямаш избор с кой колега да се отъркаш. Joy

Общи условия

Активация на акаунт