Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 339
  • 386
  •   1
Отговори
# 195
  • Melmak
Продължаваш с пасивната агресия, кривите предположения и обясненията към непознат човек обаче аз съм била някаква си. Ми щом те радва...

Ами не, нито съм агресивна, нито те нападам. На мен ми е смешно как скачаш да се защитаваш като ужилена, че е твое право да не ходиш на тимбилдинг. Ами не ходи, ние тук от форума не сме те накарали насила. Не знам защо толкова бурно се обясняваш и чак браниш за някакъв въпрос в общ разговор “защо няма да идваш на сбирката?”

Moonriver, аз съм точно човекът, който не яде сладко и не обича, не обичам и шоколад. И постоянно ме питат и обяснявам, но не съм го приела като нападение и навлизане в личното пространство. 🤣

# 196
Няма лошо да питат защо и никой не е казал, че има. Ако се ограничаваха само с питане, щеше да е чудесно, обаче не - почва едно убеждаване, 20 пъти те питат как може такова нещо, какво ти има,не обичаш ли купони, не обичаш ли танци, не обичаш ли хорà, точно сега ли ще ходиш с половинката някъде си, и накрая цялото театро се увенчава или колко лично го приемат и как ти имаш нещо против тях, или с диагноза колко асоциално и проблемно е нежеланието ти, или и двете.

# 197
Чак пък такива драми, защо няма да ходиш?
Винаги има хора, отворени за такива неща.
И да не отидеш, няма да пропадне нищо без теб.

# 198
Phloxx и аз понякога не се чувствам във форма . Тази година на тимаутинга не отидох, но на коледното парти на фирмата и на коледната вечеря на екипа ще ида с удоволствие. Просто тимаутинга беше на място където бях ходила , беше твърде горещо за това място и за предприетите атракции ... защото бях ги правила месец преди това и то когато не беше толкова горещо и пак беше горещо ... и се отказах.
 Попитай го защо. Може да има персонални проблеми, да не се чувства добре, да се чувства недобре край някого или просто да иска да прави други занимания.
При нас имаха и манията да правят турове с колело и аз само на два отидох, избирах на който ми се струваше кратък , пък и ги чаках на половината на рута и пак ми беше много ... а другите ги пропусках и чаках изощената банда директно в ресторанта за вечеря. Но после сами си решиха да не правят вече такива тежки турове и вече все леки мероприятия ги измислят и ми е интересно и ходя . Пък и при нас се събира списък с предложения за атракции и се гласува за някоя от тях. Всеки може да даде идея. И е в раб. време но пък всичко си плащаш сам. Т.е. един работен ден имаш в разходки.... Но това са тимаутинги и не тимбилдинги, които пък са вид курсове със семинари и организация ... там е друго нещо. Ако фирмата плати за това то не е веселба , а обучение и не може да не иде човек. Но ако кажеш предварително и не плати такъв курс за теб = не ходиш разбира се.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 21:14 от bella-ciao

# 199
Аз явно все в убиташки фирми работя - въртят милиони, а обучения не съм видяла, само подкарване на стадо към спа хотел за сметка на шефа.

# 200
Аз явно все в убиташки фирми работя - въртят милиони, а обучения не съм видяла, само подкарване на стадо към спа хотел за сметка на шефа.

Явно. А иначе какво са милиони в днешно време?

# 201
  • София
Абе, ние си плащахме самички дори Коледната вечеря едната година, повече нямаше пАри за нас, така че спа си е оферта.
Дори не си представям 3 нощувки някъде, платени на глава на всеки.

# 202
Абе, ние си плащахме самички дори Коледната вечеря едната година, повече нямаше пАри за нас, така че спа си е оферта.
Дори не си представям 3 нощувки някъде, платени на глава на всеки.
И аз.

# 203

Защо мрънкаш ? Ние си плащаме всичко на тимаутинга и атракции, вход за музеи , гайд , храна и всичко и си плащаме коледната вечеря и т.н. Само фирменото парти и обученията се плащат от работодател .

# 204
  • BG
Честно казано, ако трябва да работя на място където има такива тиймбилдинги с нощувки-просто няма да започна. Само при мисълта после как ще се обсъжда кой какво е казал, кихнал, пръднал, хеле пък да делим стая или джакузи...тръпки ме побиват!  Не ща спа, ако ще и на Малдиви да е щом ще е от работата. Не харесвам идеята за "голямо щастливо семейство", защото имам горчив опит с колегиални приятелства. Повечето гледат да ти забият нож в гърба  или да те използват за нещо. Затова вече събиранията с колеги ми тежат, защото 1/ ако се разбирам с тях няма да има нужда от организирани събития, а сами ще си излезем и 2/вместо да си почивам и да си опъна краката и душата аз ще трябва да стоя в заведение, което не харесвам-защото колективите на които съм попадала си падат по кръчми и чалга Sad

# 205
Е добре, какво лошо има човек да пита нещо. Дори да не е за тийм билдинга. И да, на хората, на които им харесва тиймбилдинг им е любопитно да разберат защо на друг не му харесва. Това е като на мен някой да ми каже, че не обича сладко, веднага ще го питам как така Grinning Май трябва повече да си трая в офиса, че някой може да се засегне. Ама ако трябва да ходя в офиса, да си седя на бюрото от 9 до 6 и да заговарям колегите само по работни въпроси, ще се гръмна.

Ох.
Не съм Нарциса, обаче наистина прекалявате.
Е, няма лошо човек да попита. Да попита веднъж, два пъти, хайде три пъти. Нея я питат винаги, постоянно, всеки път явно, че и по няколко пъти. Казала си е веднъж-дваж, айде викам няма нужда. Чули са и мнението, разбрали са предполагам, че тя не е ок и не се включва в такива социализации и толкова. Нужно ли е всеки път по десет пъти да е това нещо и да е тема на темата.
Ето, аз казвам сигурно за десети път, белким има и някой разбрал защо не ми харесва -
1. защото да споделям едно легло, баня с друг човек не ми е ок;
2. защото е прекалено дълго, три дни са си три дни, на мен лично един ми е достатъчен;
3. защото да мързелувам събота и неделя ми е толкова рядко явление в живота, че по дяволите, имам нужда просто да си остана вкъщи примерно точно тогава;
4. защото игрите не са ми забавни, минах възрастта с деца в детска градина;
има и още.
Обаче, аз лично правя компромиси, защото пък хората са изключително готини. Принципно съм по-несоциална аз и не обичам мешавици, тълпи и екзалтирани групи, а такива събирания предполагат това. Но хората са си готини и не е да ги избягвам, защото са ми неприятни, напротив, изключително свестни са. Затова, понякога аз правя компромиси и участвам. Иначе и в офиса не се мешам много, това не значи, че говорим само по служебни теми, напротив.
Не вкарвайте всичко само в едната или в другата крайност. Понякога има и възрастова разлика. Признавам си, че аз на тема бебета, памперси, детскоградински сополи и подобни отдавна не се включвам, а повечето колеги са в такава възраст, че това им е ежедневието и неминуемо това си коментират.
Просто тълпите не са по вкуса на всеки. Не виждам причина да бъде чоплено защо точно. Всеки си има някакви усещания и нйякакви причини. Моите колеги са явно рядко свестни, защото веднъж-два пъти като си кажеш нещо, не те притискат всеки път с едно и също. Дали ще е за храна, участие или друго-разбрани хора са, разбират от една дума. И да, не обичам танци, хора, купони. Когато бях по-млада и обичах си ходех, сега просто ми идват излишни и ме натоварват. Щастлива съм, че никой около мен не го прави вселенски проблем.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 07:51 от фаастък

# 206
Три дни или три нощувки (четири дни) не съм имала тиймбилдинг. Два дена (една нощувка) и толкова. Но пък всичко ни е платено - от хотела до входа в музеи. Спокойно можеш да си идеш без да носиш никакви пари.
Като по-млада два пъти съм делила стая с колежка (възрастни дами). Нито са хъркали, нито нищо. Не ми е било неприятно да ползваме обща баня. Сега вече аз съм по-стара и по-претенциозна за такива неща, но вече настаняването е винаги самостоятелно.

# 207
Ами колкото хора/фирми, толкова и разновидности и различия в тиймбилдингите в крайна сметка. Нека всеки има лично усещане за това как точно се случва при него и кореспондира ли с разбиранията му, да си има своите причини да участва или да не участва. Проблем е там, където е някак задъложително това участие.

# 208
Ау, леле. Досега никога не съм отделяла специално внимание защо даден колега не иска да идва на тийм билдинг и и не съм го разпитвала. Има си Ейч Ари в крайна сметка, това си е тяхна работа. Смятам се за нормален човек, обаче сега разбрах, че за тях съм мръсна, гнусна и нечистоплътна и затова не искат да ползват една стая и баня с мен. А те пък са някакви висши същества, които не хъркат, не изпускат газове и припадат ако видят малко целулит. Не съм им на нивото явно и вече ще ги избягвам отдалеч, няма да ги притеснявам с моята особа. Наистина, колкото повече чета темата, толкова по-ясно ми става каква им е идеята на тиймбилдингите и защо фирмите отделят пари за тях.

# 209
Не знам за пърдене, целулит и косми, обаче такива фасони определено не извикват желание за сближаване.

Общи условия

Активация на акаунт