Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 623
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Днес бях на преглед и съм много доволна. Както предполагах бебчето се е обърнало с главата надолу, пъпната връв вечв не е около вратлето, както беше последния път и всичките мерки са идеални. Ще се виждаме пак на 5ти декември и след това ще започвам да ходя на тонове. Развълнувах се Simple Smile

Само дето ми каза, че ще е добре да не качвам повече килца, ама как да стане това, не знам, ще поогранича тестеното и сладкото, че не е като да не си хапвам 🤭 До тук съм +15кг, в средата на 32гс

Yvka ти наистина си героиня! 23 години си е доста голям период, нормално да си забравила, пък и сега нещата са малко по-различни като цяло. Естествено ли мислиш да раждаш?

За залъгалки аз харесвам Bibs, въпреки че съм ползвала само от 3 до 9м с първото дете, сега мисля да пробвам изобщо да не ползвам, пък ще видим. Бейбифона ни е Моторола и вече 2г върши добра работа, дано издържи още 2 Simple Smile

# 586
Правили ли сте някакви упражнения за обръщане на бебето, нещо по-специално или просто моето не иска само да се завърти с главата надолу… Frowning1

# 587
  • София
Здравейте, аз снощи поръчах едно одеяло на Майорал , биберони и 2 шишета - едно на Медела - първия път само тях ползвах и съм много доволна, другото на NIP, ще видим живот и здраве с кое ще е по-добре. Утре ще ходим с половинката по магазините, искам да видя на живо неща , които съм набелязала. Относно кой какво купува и като клас цена - всеки си преценява възможности, приоритети и т.н. За мен няма значение дали е 1или 2, или пък 3 дете все си е тръпка и вълнение. Особено като видиш на живо бебешките неща - толкова са сладки. За някои неща си има значение цената и качеството. Голямото ми дете не обичаше да бъде ограничавано и в стол за хранене, шезлонг и кошара за игра изобщо не искаше и не е стоял. Но пък в количката си се возеше и си спеше в нея без проблем.
Вчера бяхме на 3 та ФМ при д-р Павлова в Марковс, страхотна е. При нея ходихме и с първото дете. Влязохме с 5 минути закъснение и тя се извини, а в Оскар и двата пъти чакахме по 2 часа и отгоре. Освен това някакси все попадахме в много натоварени моменти и не беш ок. Вчера много подробно ни обясни, показа и разясни много неща. Много усмихната, позитивна и мила. Бебето върви 2 седмици напред и ми измести термина за 18.01. Предния път от 17.03 ми го измести за 07.03, а той се роди на 06.03. Може и този път да познае. Всичко е наред, има доста коса, не можа да се види хубаво лицето, но го видяхме как си смуче пръста, но понеже съм с предна плацента и затова не се вижда лицето ясно. Иначе каза - без забележки. Шийката каза чудесна - 3.5 см, със съвсем леко фунелиране, но не е притеснително. С главата надолу е, но аз ще съм секцио, така че Simple Smile Пита ме за кг - аз и казах само 2-3 съм качила, понеже тръгнах от много и каза "Браво" , така да продължавам.
Yvka, браво! Нашите живот и здраве ще са с почти 13 години разлика, а аз съм на 41 и на мен всичко ми се струва, че съм забравила Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 23:41 от виви25

# 588
Правили ли сте някакви упражнения за обръщане на бебето, нещо по-специално или просто моето не иска само да се завърти с главата надолу… Frowning1

Аз започвам с тези от утре https://youtu.be/NFktLGrz_jw?si=BDarzh77euluYBUM

Други тренировки правих на тази мацка, приятни са.
Стискам ни палци да се завъртат вече...

# 589
Нищо целенасочено не съм правила, но от няколко дни по-рано усещах много сериозни движения, а то буквално си е правило салто човечето
Стискам палци всички да се завъртят навреме 🍀
upincloudnine в коя седмица беше ти

# 590
Нищо целенасочено не съм правила, но от няколко дни по-рано усещах много сериозни движения, а то буквално си е правило салто човечето
Стискам палци всички да се завъртят навреме 🍀
upincloudnine в коя седмица беше ти
32 г.с. 🍀

# 591
Има още малко време значи, ще се обърне, то си знае Simple Smile

# 592
Аз изскачам с още един въпрос 😅 мислите ли да използвате и лосион за тяло или ще заложите само на олио, чух много мнения от типа, че олиото е за зимата, с лосиона/млякото за лятото или пък, че олиото не хидратира достатъчно и е само за масаж и все пак трябва и лосион и тотално се обърках….

# 593
Yvka ти наистина си героиня! 23 години си е доста голям период, нормално да си забравила, пък и сега нещата са малко по-различни като цяло. Естествено ли мислиш да раждаш?
Ами предпочитам да естествено, но зависи как ще се завъртят. Последно едното беше се обърнало както трябва, но другото беше напречно... Доктора, който ме следи, като че ли клони към нормално раждане, но нещо спомена, че може едното да е седалищно... Та ще видим. Каквото стане... Първото исках и родих нормално, наложи се епизиотомия, че то се оказа 4050гр. Докторката беше много изненадана 😃. Спомням си, че беше го мерила към 3кг и малко... То тогава кой знае каква е била апаратурата 😃

# 594
Браво, поздравявам те за смелостта и ти пожелавам всичко да стане по възможно най-добрия начин за вас тримата Heart

# 595
Аз изскачам с още един въпрос 😅 мислите ли да използвате и лосион за тяло или ще заложите само на олио, чух много мнения от типа, че олиото е за зимата, с лосиона/млякото за лятото или пък, че олиото не хидратира достатъчно и е само за масаж и все пак трябва и лосион и тотално се обърках….

Аз си бях взела крем и олио на Мустела, по същата логика. Крема е топ, обаче с това олио хич не се разбрахме. Уж по-мазно, уж не знам си какво ами хич не ми беше приятно и на усещане и на ефект. Тааа накрая го смених със на Хипп бътъркрийм-а и това е доста по-добре - хем е мазничко, хем добре попива. 😊

# 596
Бебефон взехме ето този гланцирано белия 5 инчов екран....пробвахме го и сме много доволни ..вечер се вижда добрe,има голям дисплей,показва температурата,камерата може да се върти навсякъде и е без wifi...
https://www.emag.bg/bebefon-i-bezzhichna-audio-video-kamera-za-n … tm_medium=android
Залъгалки взех от тези...идват си в кутийка...
https://www.emag.bg/komplekt-ot-2-zalygalki-philips-avent-ultra- … tm_medium=android
Шишета взехме тези ме са никак тежки
https://www.emag.bg/komplekt-za-novorodeno-nuk-first-choice-styk … tm_medium=android
Имам и Авент натурал респонс...
Каква е разликата между силиконовите и каучуковите...аз нищо от каучук не съм взела...

# 597
И аз нищо от каучук не съм взела, не съм сигурна, че има възможност за стерилизация в стерилизатор при тях, може и да греша. Ако ми се получи с кърменето, не знам дали ще иска залагалки и взех само 2 ортодонтични на Avent.

# 598
Привет момичета! Много сте напреднали с пазаруването, браво. Аз все си мисля, че има още време и с нищо не се бях захванала. Във края на 32ра съм,  бебето е с главата надолу и във вторник прокървях. Всичко се случи супер неочаквано, без болки или контрокции (поне не съм разбрала). При което ме приеха веднага в болница. За щастие всичко е наред с бебето. Бях на системи и имах 3 инжекции за дробчетата на бебчо понеже се осъмниха че бърза. Все още съм в болницата,  кръвта спря, продължавам на магнерот. Всяка сутрин и вечер съм на тонове.  Много се бях уплашила от цялата ситуация и сега трябва да лежа и да почивам. Мъжа ми като му се обадих че съм в болницата и думите му бяха "бърза като майка си" Grinning аз съм родена много рано, 30та седмица, баща ми също е раждан по рано. И сега започна да ме обзема паника първо че аз не съм готова с абсолютно нищо, второ че не съм подготвена психически за раждане. Направо не знам какво да мисля.

# 599
Привет момичета! Много сте напреднали с пазаруването, браво. Аз все си мисля, че има още време и с нищо не се бях захванала. Във края на 32ра съм,  бебето е с главата надолу и във вторник прокървях. Всичко се случи супер неочаквано, без болки или контрокции (поне не съм разбрала). При което ме приеха веднага в болница. За щастие всичко е наред с бебето. Бях на системи и имах 3 инжекции за дробчетата на бебчо понеже се осъмниха че бърза. Все още съм в болницата,  кръвта спря, продължавам на магнерот. Всяка сутрин и вечер съм на тонове.  Много се бях уплашила от цялата ситуация и сега трябва да лежа и да почивам. Мъжа ми като му се обадих че съм в болницата и думите му бяха "бърза като майка си" Grinning аз съм родена много рано, 30та седмица, баща ми също е раждан по рано. И сега започна да ме обзема паника първо че аз не съм готова с абсолютно нищо, второ че не съм подготвена психически за раждане. Направо не знам какво да мисля.

Бъди спокойна, в болница си в сигурни ръце ❤️ иначе и за пазаруването не се тревожи, ако недай си боже се наложи. Ще набележиш какво искаш, пращаш снимки на мъжа, пращаш го в магазина и си готова. А за психическата подготовка за раждане- аз лично не мисля че някога ще се подготвя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт