Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 7

• 50 018
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
Говоря за самите уреди за отчитане. Колкото и да са калибрирани, явно не безкрайно еднакво.
Все тая... Каквото пише толкова.
Просто като се обсъждат електроуреди и навици са доста големи разликите в цифрите...

# 736
Уредите за отчитане със сигурност не са какви и да е, а отговарят на определени изисквания за точност на измерване. Ако нещо ви съмнява, направете си проверка. Спрете всичко, включвайте определени уреди и следете показанията на електромера. Засичайте няколко дни, пък може и някой съсед да ви товари.

# 737
Вчера платих фактура от 30.11. - 93 лв.
Сама съм, готвя през уикенда,  един климатик вечер на 22 градуса, денем на 17.
Сушилня и миялна нямам. Пералня 2 пъти седмично.
Един голям фризер модел 1993, малък хладилник и мини бар.
Бойлер 30 мин дневно.
Откъде идват тези 93, като ви чета вас ?!
От фризера, според мен. Laughing

# 738
Вчера платих фактура от 30.11. - 93 лв.
Сама съм, готвя през уикенда,  един климатик вечер на 22 градуса, денем на 17.
Сушилня и миялна нямам. Пералня 2 пъти седмично.
Един голям фризер модел 1993, малък хладилник и мини бар.
Бойлер 30 мин дневно.
Откъде идват тези 93, като ви чета вас ?!
От фризера, според мен. Laughing
От всички електроуреди според мен

# 739
Бойлерът харчи много, когато съдовете се мият на ръка - лично изпитано в селската къща преди да взема и там СМ.  Старият фризер - вероятно също.

# 740
Ако не се лъжа Pepa57 живее в къща без изолация и качествена дограма, поне от предишни теми имам такъв спомен! Това има голямо значение! И ние по цял ден сме на работа , но сметки от по 20-30 лв нямаме и от преди 20години Simple Smile!

# 741
Лятото най-ниската беше към 60 лв.

# 742
31 годишен фризер е 100% не икономичен. Особенно ако не се размразява често, само от тук има поне 20-25 лв ако не и повече.
Миналият месец нашата беше 53/4 лв. сега ще видим на 15-ти следващата. Ние сме от тези с ниските сметки. Днес последният човек ,който излезе от вкъщи сутринта бях аз в 8сутринта. Първият прибрал се ,пак аз в 17 часа през това време климатиците са били спряни (детето има навика да отваря прозорец всеки ден без изключение и сезон😄) при нас се оказа,че е спрян и ние не сме усетили. Аз ползвам много нощна тарифа съвсем умишлено
Пералня,миялна,сушилня всичко това се настройва да започне работа в 22 часа зимата. Не разбирам как си купуваш уреди с всякакви функции ,даваш повече пари за екстри а не ги ползваш.

# 743
На спрян климатик и аз мога да докарам 70 лв сметка...

# 744
Хора, кажете защо е лошо да си на ДПИ? Имам срок до 10.12 да сключа договор с ЕВН, но не разбирам защо има и други потребители като мен на ДПИ. Какви са предимствата на това да имаш договор? От това, което писахте по моя казус, разбрах, че етапни фактури ще имам и със и без договор. Но защо е по-добре да не съм на ДПИ?

# 745
А тази старата сметка е за октомври и ни нямаше 10 дни вкъщи. Иначе по принцип пускам и не го спирам ама младежа има други виждания по въпроса😆 ходи му обяснявай че няма от къде да дойде чист въздух а само смарад на пушек и няма смисъл да стои прозореца отворен 8часа....ама на

# 746
Аз и като ерген не си спомням такива сметки от по 20 - 30 лева, камо ли за семейство. По цял ден на работа, вечер при родителите ми ям, почти не готвя, една пералня и бойлер дето лятото като загрееше се къпах три дни без да го включвам, и то това преди 7-8 години при по ниски цени на тока, а камо ли сега, направо недоумявам как става!?

# 747
Всъщност не ме бъркат сметките, колкото и да са. Но като ви чета и сравнявам с мен...
А бойлерът ми е само за душ. Мия съдове на студена вода, с жълти ръкавици Grinning
Този тъп фризер Снеге 1993 мисля, че е виновник. Но нищо, държа си го, пълен е със спанак, тиквички и чушки Wink

# 748
За зеленчуците, става. А какъв е този мини бар, за какво служи? И какъв е климатикът? Ако е неизолирано жилище и къща има да си работи и консумира ток. В блокове е по-изгодно, особено пък и ако е вътрешно жилище, че и с южно изложение.

# 749
Как се мият съдове със студена вода?! Flushed

Общи условия

Активация на акаунт