Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 961
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
За себума и милиумите пробвай Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant. Нослето и брадичката на дъшеря ми се изчистиха много добре. Не ти препоръчвам CeraVe, особено след ретинала... моето лице пламваше от него и не усещах никакви ползи. Сега, през студения сезон, имаш нужда от повече грижа. Въведи си някаква есенция на млечна основа и добър хидратиращ крем. Тийнката ползва и маска с червен боб, която намира за вълшебна. Аз също съм доволна от нея.

# 316
Маската с червен боб е разкошна, изключително приятно ме изненада, а това на мен ми се случва много рядко. След нея кожата е като след скъпа почистваща процедура в салон. Препоръчвам за проба на всички с плътни, мазни кожи, склонни към несъвършенства.

# 317
  • Mostly in my mind
Това е 0.05. Разлика с 0.5, както си писала, е доста голяма. Simple Smile

# 318
Harpalike, ще се върна да прочета кои кремове се харесват, благодаря. Основно на челото ми излизат пъпки, а покрай носа ми се събират от тези белите точици, не знам на български как са. Ще потърся нещо, само да не ми запушва допълнително порите. Бях влиза Цикапласт, но май повече ми вредеше отколкото помагаше.
Това прилича на пърджинг ефекта на изчистване на кожата. Всички сме минали през него и е много неприятен, но точно сега не бива да се отказвайте от ретинолите. Аз Ви препоръчвам да махнете киселините, когато въвеждате ретинол. Макар да не са в един и същи ден, натоварвате кожата допълнително с тях.

# 319
Миналата зима изхабих една опаковка от ретинала, лятото почивах и наесен започнах пак. Може и да се изчиства кожата, нямам идея. Ще продължа ретинала, но ако спра киселините няма ли съвсем да излезе от контрол положението с черните точки? Маската с червен боб я заглеждам от много време, както и Paula’s choice, ще ги поръчам, благодаря.

# 320
Здравейте, от два месеца ползвам Acnelyse 0,025% три пъти седмично. Доволна съм от ефекта - акнето се поизчисти, лицето светна, но от около седмица не спират да ми излизат огромни подкожни пъпки. Събуждам се всеки ден с няколко нови и направо съм отчаяна вече, чудя се колко по-зле може да стане. Дали това е пърджинг ефект от третиноина? Или ми излизат, защото предстои цикъл... Досега не съм се опъпчвала чак толкова много преди цикъл. Прави ми впечатление, че излизат по няколко пъпки една до друга. Мажа ги със Скинорен, но не виждам подобрение, даже имам чувството, че по-зле става от него. Точно където съм мазала, там ми излизат още пъпки.

# 321
Да, наистина не съм написала правилно, но е 0,05 ретинал… не смея да слагам втори път, след него кожата ми стана сякаш на бразди, сега се поуспокои и мисля да започна 0.2 ретинол, да видим с него как ще се разберем. Проблемът е че те първа започвам да създавам си създавам рутина, и не съм сигурна кое в каква последователност се поставя, например този сандвич ефект за който по назад писа някой, с какви продукти се прави. Другото, което е: използвам серум колаген от айхърб всеки ден,  слагам го сутрин, но Незнам, когато вечер слагам ретинол, сутринта мога ли пак да нанасям колаген или по-добре не?

# 322
Коя е маската с червен боб?

# 323
  • Варна
Коя е маската с червен боб?
Това на BOJ e. Много хвалена, аз не съм я пробвала още.

https://bestcare.bg/product/maska-s-cherven-bob-beauty-of-joseon/

# 324
Благодаря, Daisy_D, ще я проуча Simple Smile

# 325
  • Варна
Нова кожа са пуснали намаление. Ако ви трябва нещо. Аз се отчитам с един Вит С на терамид.

# 326
Сандвич с трет правя, когато ми се пораздразни кожата така: слагам емулсия на Сераве, изчаквам да попие, трет, чакам 20 минути и някакъв богат крем (серамидите на Холика, НМФ на ТО, нощната прополисова маска на Iunik).
През последните месеци рутината ми е да сложа тонер и серум ниацинамид или само тоер, чакам да попият,  трет на суха кожа и после серума с пептиди, серамиди, бетаглюкан - от каквото усещам, че имам нужда. Накрая запечатвам с крем. Пак се явява сандвич, но не е за раздразнена кожа.

# 327
  • София
Кати, след трета като сложиш пептиди, не се ли раздразва кожата? Поне в графиките за съчетаване ги дават като несъвместими.

# 328
  • Mostly in my mind
Взех и аз витамин С на Терамид от черния петък. Беше май с 30% намален. Не ми е нещо уау.

# 329
Кати, след трета като сложиш пептиди, не се ли раздразва кожата? Поне в графиките за съчетаване ги дават като несъвместими.

Чела съм, че няма раздразнения от такава комбинация, но ефектът от пептидите намалява или изобщо не се постига. Слагала съм крем с пептиди 20 Мин след ретинал 1% и при мен наистина не е имало раздразнение, а другото не можах да преценя.

Общи условия

Активация на акаунт