Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 940
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Аз започнах миналия месец с ретинол 0.2 на The Ordinary. 2 пъти седмично, сандвич метод и хидратирам доста.Трябва да го увелича, но има вечери, в които слагам азелаинова киселина, вечери с пептиди, вечери с пилинги и трудно вмъкване. Иначе откакто почнах по-сериозна грижа за кожата и хубава рутина кожата ми светна - даже и преди цикъл нямам опъпчване, а 2 минаха. И порите сякаш се свиха. Само подпухването под очите от недоспиване с малко дете не знам как да оправя.
Азелаинова и пептиди се съчетават с ретиноиди.Също ниацинамид.
Петрова, не ексфолирай много често кожата.Един път седмично е ок.

# 331
Кати, след трета като сложиш пептиди, не се ли раздразва кожата? Поне в графиките за съчетаване ги дават като несъвместими.
Аз от това, което чета, проблем са медните пептиди - те не се съчетават с ретинолови продукти и с вит. С. Моите не са такива. Не усещам раздразнение и не виждам да се обезсилва третът.
Като цяло аз ползвам доста активи (АНА и ВНА, ниацинамид, пептиди, вит. С с ферулинова киселина, азелаинова киселина), като ги въртя в рутините, но и много си следя кожата и при признаци на раздразнение реагирам с повече хидратация и подхранване и после пак. Simple Smile

# 332
  • София
Здравейте
прочетох при вас ,че ретинол трябва да се въвежда постепенно и 0,2% като начало
Бях се замислила да си взема от този
https://shop.lillydrogerie.bg/inopharm-pure-elements-serum-2-ret … AYASAAEgK9dvD_BwE
Вчера ми подариха компрект от тази серия и този серум с ретинол - Loreal Revitalift Laser
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030017107

Дали е ок да започна с него или да си купя първия?
На 46г съм и имам пигментни петна около скулите, които се появяват най-вече лятото,въпреки силната слънцезащита

п.с. да не пускам още един пост
https://remedium.bg/serave-serum-retinol-30ml-068738/p
това на CERA VE само за белези от акне ли е- защото и акне ми се появи след 35г, а нямах на 18г

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 10:10 от vnd

# 333
Аз не съм от разбиращите, но започнах с ретинола на Лореал и ми се отразява добре, нямам проблеми с въвеждането. Единствено със застудяването на времето се налага доста по-сериозна хидратация и подхранване.

# 334
Започнах трет 0.05 през вечер. Добре го приема лицето ми. Слагам на суха кожа, нищо не мажа върху него. Снощи трябваше да се гримирам и съответно да ползвам фдт, който сложих върху хидратиращ крем. Уви, получи се много грозно. Измих се и пробвах с друг фдт, но пак греда. Какво да добавя с фдт, за да си помогна и да има добър краен резултат? Моля и за други "хакове", които ще са ми от полза при ползването на трет.

# 335
  • пустинята Гоби
Хидратирай след употреба за да не се лющиш, ако това е проблема.

# 336
Не се лющя. Не виждам нищо. Виждам зор при поставянето на фдт.

# 337
  • пустинята Гоби
Хм, аз нямам подобен проблем, но винаги мажа крем под него. В ежедневието ползвам ББ крем и пак нямам грижи (под него пак крем).

# 338
  • София
Как се държи фдт, че не ти харесва?

# 339
При мен беленето не е спряло, но го рeдуцирах значително. Това , което направих е да спра нанасянето на бб-то на Миша, явно то доста ми пресушава. Установих, че кожата ми значително се е подобрила и мога да си позволя да ходя без бб. Само пустите кръгове и сенки ми бодат очите.
И другото е, че вечерта с трет слагам маски за лице без отмиване.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 14:45 от Nona M.

# 340
  • 1st floor
Моля, препоръчайте ми серум с витамин Ц, по възможност по-бюджетен вариант, но да е хубав. 😄 Искам да нанасям сутрин. До сега не съм ползвала.

# 341
Как се държи фдт, че не ти харесва?
Трудно го размазах. От едната страна на брадичката при нанасянето и на двата фдт (различни марки) остана като празно петно без фдт. Все едно гледаш кожа с лишей.

# 342
  • София
mariat, значи кожата не е хидратирана. След трета вечер защо не опиташ да нанасяш крем?

Непокорна, сега в ДМ може да се купи серума с витамин Ц на Missha двойната опаковка на цената на единичната. Някъде около 55 лева беше комплекта.

# 343
Непокорна, понеже и двете се движим горе-долу идентично Grinning (и аз отскоро ползвам Биотрейд, и ретинол като цяло, не съм ползвала вит. Ц, а мислех да питам тук, пък и мисля, че сме в един район на София), искаш ли да вземем двойната опаковка и да си ги разделим?
Не знам за кои продукти точно говорите, но си го представям 2 бройки, на цената на една, в една обща опаковка Simple Smile

# 344

Общи условия

Активация на акаунт