Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 947
  • 749
  •   2
Отговори
# 300
# 301
Като бях начинаеща, почнах с redermic R на La Roche Posay, добре мина с него. Ако сега почвах обаче, бих избрала ретиноловия серум на CeraVe, че съм фен на марката.

# 302
  • 1st floor
Аз вече минах от Ла Рош на Биотрейд. Реших да пробвам техния ретинол. Ползвали сме у нас техни продукти и са били добри. За десетина дни и 4 мазания нямам оплаквания.  Взех по-силния от 0.5

# 303
  • Reasonford Manor
Биотрейд не е с ретинол, а с HPR (hydroxypinacolone retinoate, търговско име - Granactive Retinoid).

# 304
  • 1st floor
Да, нищихме го това. На опаковката пише Ретинол.

# 305
Здравейте на всички,за втори път се мажа с Aknelyse - 0,1%.Мажа го само вечер.Не слагам нищо отгоре за хидратация и кожата ми се бели жестоко.Какво мога да си сложа,крем с хуалирунова киселина,нещо по-простичко? Колко често го мажете вие?
0,1 е прекалено силно, колкото и бавно да го въведете. Аз използвам трет от 2 години и този процент все още ми е прекалено силен и не смея да го слагам.

А аз директно почнах на 0,1% и не съм спирала да го ползвам от около 10-тина години. Важното е да не се бърза, може да се маже 2 пъти седмично и за около месец, после 3 пъти за месец-два, според поносимостта.

# 306
А аз съвсем се обърквам от процентите, които пишете. По-често споменавате 0,1% и 0,5%, а понякога в линковете на продуктите виждам примерно 0,05%, което си е голяма разлика от другите.

# 307
Момичета, дайте ми някакъв акъл, че вече не издържам. Пълна съм с черни точки, sebaceous filaments, пъпки, петна. Ползвам ретинала на Авент на всеки четири дни. Предната вечер ексфолирам с NEOGEN Dermalogy Bior Peel Gauze Peeling Lemon , следяващата вечер ползва ниацинамид AXIS-Y Dark Spot Correcting Glow Serum. Сутринт слагам витамин ц GOODAL Green Tangerine Vita C Dark Spot Serum и отгоре слънцезащитата на Skin 1004. Почиствам двойно, ползвам почистваща маска поне веднъж седмично. В крема ми няма нищо, което да запушва порите, ползвам хиалуронова киселина и муцин. Не разбирам къде бъркам. Бях решила да поръчам ретинала на Medic, но реших първо да си доизхабя запасите от Авент. Възможно ли е той да не ми понася?

# 308
  • София
И на мен ми се случи преди месец да ми се появят запушени пори и пъпки, които обаче минаваха скорострелно, заради трета.

Въпросът ми е: Хидратираш ли добре кожата? Сутрин и вечер? Вечер не виждам да ползваш такъв продукт, а слънцезащитата на 1004 е хидратираща, но недостатъчно.

Друг възможен виновник са промени в хормоните, хранителен режим.

# 309
Аз започнах миналия месец с ретинол 0.2 на The Ordinary. 2 пъти седмично, сандвич метод и хидратирам доста.Трябва да го увелича, но има вечери, в които слагам азелаинова киселина, вечери с пептиди, вечери с пилинги и трудно вмъкване. Иначе откакто почнах по-сериозна грижа за кожата и хубава рутина кожата ми светна - даже и преди цикъл нямам опъпчване, а 2 минаха. И порите сякаш се свиха. Само подпухването под очите от недоспиване с малко дете не знам как да оправя.

# 310
Harpalike, и сутрин и вечер ползвам хидратиращ тонер и муцин или хиалуронова киселина, а отгоре на Neutrogina гел-крема.

# 311
  • София
Петрова, може би гелчето на Нютроджина не ти е достатъчно, а хиалуроновата киселина, ако не е влажно на вън или запечатана с нещо, си е просто една неудобна лепкава рутина, без особена полза.

Опитай нещо по-хидратиращо или поне два пласта - след Нютроджина може да сложиш също лек хидратиращ продукт, някоя любима емулсия например.
Вечер след ретинала изчакай 30на мин. и сложи нещо по-сериозно като като грижа за кожата (напр. CeraVe, другите, които се препоръчват тук из темата или пак някакъв втори пласт след Нютроджина).

# 312
Има ли вероятност черните точки да са от фон дьо тен, който да запушва порите?

# 313
  • София
Има вероятност всякаква нова козметика да прави поразии. Аз също заподозрях един нов крем, че прави бели и временно го спрях. Преди години си спомням, че от някакъв серум с хайвер, нанасян не повече от 3 пъти се докарах до плачевно състояние, което лекувах месеци наред.

# 314
Harpalike, ще се върна да прочета кои кремове се харесват, благодаря. Основно на челото ми излизат пъпки, а покрай носа ми се събират от тези белите точици, не знам на български как са. Ще потърся нещо, само да не ми запушва допълнително порите. Бях влиза Цикапласт, но май повече ми вредеше отколкото помагаше.

Общи условия

Активация на акаунт