Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 962
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Минах от ретинал към ретинол 1% и не съжалявам. Само ползи виждам, без зачервявания, пресушаване и белене. Явно не на всеки понася надграждане и засега си оставам на ретинол.

# 271
  • Reasonford Manor
Mama xxl ,
кой ретинал Ви е причинил проблеми?

# 272
Mama xxl ,
кой ретинал Ви е причинил проблеми?

Avene hyaluron activ B3 - дехидратация и белене. С А-Oxitive беше по-добре, но и с него не стигнах до по-честа употреба от 2/7. С ретинол и през вечер, и две поредни с една вечер почивка после, нямам грижи.

# 273
Здравейте, от около два месеца мажа цялото лице с BEAUTY OF JOSEON Revive Eye Serum: Ginseng + Retinal, като вече съм през ден. Иска ми се да го сменя с друг по-подходящ за цяло лице ретинал и се чудя на какво да премина.
 Avene RetinAl .05 Cream дали е по-добър вариант? Ще съм благодарна и на други предложения.

# 274
  • Варна
И аз се беля от два дни. Май прибързано се похвалих, че кожата ми е привикнала към трета, а и бях забравила колко го мрази в студеното време вратът ми.

Търся нов бакучиол, искам нещо на маслена основа.

# 275
  • Mostly in my mind
Имайте предвид,че и времето навън оказва влияние в допълнение с другите неща. Студ, вятър. По принцип зимата кожата е по-суха. Хидратация му е майката.

# 276
Тъкмо се бях засилила да купувам този ретинал на THERAMID и като прочетох поста на ani_d  се отказах. Аз съм на Geek & Gorgeous и нямам никакви проблеми, но мислих  уж за лукс да взема испанския . От трета и моето белене не спря и пресушаването също.

# 277
  • Бургас/Пз
Тъкмо се бях засилила да купувам този ретинал на THERAMID и като прочетох поста на ani_d  се отказах. Аз съм на Geek & Gorgeous и нямам никакви проблеми, но мислих  уж за лукс да взема испанския . От трета и моето белене не спря и пресушаването също.
Ако не се принципно със суха кожа, може и да ви е добре Терамид

# 278
Ако не се принципно със суха кожа, може и да ви е добре Терамид
От една година съм на ретиноли, след време може по-смело да поръчвам, но засега няма да рискувам.

# 279
  • Berlin
Четох, четох, четох из сайта на Medik8 societeanonyme и си сглобих това:
- 2 Х седмично Sleep glycolic маска, след нея серум с Natural Moisturizing Factors, после завършвам с крема ultimate recovery
- през останалото време - CR3 + серум NMF + Advanced Night Restore
- сутрин имам серум с вит. Ц C-tetra, Asvanced day total protect
За почистване имам и surface radiance cleanser. Последните 3 продукти са мини, подарък към поръчката, така че не съм ги избирала много, но си вървят заедно.
Сега виждам, че съм взела CR3, а май исках от 2 да започна.🤔 Ще следвам указанията на опаковката.
Не ми е  много ясно обаче ако имаме това дълбоко ексфолииране, дали то самото е достатъчно, или трябва да има ретинол/ретинал задължително, напр. в моя случай CR? Или пък обратното - ексфолииращият продукт не е нужен тук?

# 280
Здравейте на всички,за втори път се мажа с Aknelyse - 0,1%.Мажа го само вечер.Не слагам нищо отгоре за хидратация и кожата ми се бели жестоко.Какво мога да си сложа,крем с хуалирунова киселина,нещо по-простичко? Колко често го мажете вие?

# 281
  • София
Здравейте на всички,за втори път се мажа с Aknelyse - 0,1%.Мажа го само вечер.Не слагам нищо отгоре за хидратация и кожата ми се бели жестоко.Какво мога да си сложа,крем с хуалирунова киселина,нещо по-простичко? Колко често го мажете вие?

В никакъв случай крем с хиалуроновата киселина в една и съща рутина с трета, той ще го вкара още по-дълбоко, мажете го сутрин, ако толкова си го харесвате. Най-лесен и достъпен е Цикапласт. Измивате лицето, слагате успокояващ тоник(ако имате), нанасяте Акнелиз на сухо лице с количество не повече от грахче и след 10мин. слагате обилно цикапласт. Акнелиза го вкарвате постепенно, първите 2 седмици 1 път, вторите 2, два пъти, ако не се белите увеличавате на 3 пъти.
https://makeup.bg/product/19844/

# 282
Чакайте малко, защо не може хилоронова к-на с трет? Нали хилороновата к-на, сама по себе си не е киселина.
Аз я използвам и сутрин и вечер в рутината си.

# 283
Защото вкара по надълбоко третиноина в кожата и от там и раздразнението. За начинаещ не е добре.

# 284
Защото вкара по надълбоко третиноина в кожата и от там и раздразнението. За начинаещ не е добре.

Ясно, значи и аз я спирам в дните с трет.

Общи условия

Активация на акаунт