Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 469
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Тръгнах да увеличавам ретинала и се опъпчих Sad , писна ми от тези пъпки вече.

# 631
  • тук-там
Всеки ден слънцезащита, дори да няма слънце. И подновяване на 2-3 часа.

# 632
alex_jp,  всеки ден ли трябва слънцезащита, дори и ако трет. се слага само веднъж седмично

Според мен, да. Не бих рискувала без.
А за хидратацията е според нуждата, има кожи, които не могат без хидратация след трета.

# 633
  • София
Алекс, каква е кожата ти? Ако не слагаш нищо след трета, на сутринта каква е рутината ти?

# 634
Профи= човек с опит, а не професионален дерматолог.

# 635
Алекс, каква е кожата ти? Ако не слагаш нищо след трета, на сутринта каква е рутината ти?

Смесена към мазна, доста плътна и с голяма склонност към несъвършенства. Сутрин слагам серум с ниацинамид, хидратиращ крем и слънцезащита. Или червената есенция и серум на Шисейдо и слънцезащита. 2-3 пъти седмично ползвам тоник с киселини. Всяка зима правя серия пилинги, трета го спирам за 2-3 дни около процедура.

# 636
  • София
Плътна явно е ключовата характеристика, което пък е супер, така че явно нямаш нужда от комплицирана рутина. Опитах първо и аз третът без хидратация, но никак не ми се получи добре.

# 637
  • пустинята Гоби
И аз не винаги хидратирам след третиноин. Имала съм рутина, в която го ползвах по-често, тогава кожата имаше нужда и задължително слагах друг крем след него, но вече не. Като цяло е хубаво да се пробва, тук сме на различна възраст, с различни кожи и няма как да има общовалидни правила.

Аз пък се опъпчих жестоко след ретинАл и сега ме е страх да пробвам пак, че беше ужас, едвам се оправих.

Слънцезащита е много важна за кожата и без да се маже ретинол/ третиноин. .

# 638
Аз пък минах на ежедневни мазане с трет. От началото на годината. Първоначално беше много добре, сега сякаш пак се върнах назад - излизат ми от гадните дебели пъпки, които дълго време не минават. Това пак ли е пърджинг? Объркана съм. Мислех, че кожата е свикнала и съм минала този период. Въвеждах трета с много бавни и плавни стъпки, първоначално веднъж седмично, после два пъти и т.н. Имаше период на опълчване, но после кожата ми се изчисти и светна...Не знам какво става, дразнят ме тези пъпки и ме демотивират, но продължавам с рутината.

# 639
Да не би действието на третиноина да намалява ако се хидратира след него? Аз изчаквам около половин час и тогава хидратирам. Даже се чудя дали да не включа и сквалан за запечатване. Пъпки има и при мен, излизат повече когато се опитам да мажа трета по-често. Засега съм на три пъти седмично.

# 640
Както организмът има нужда от достатъчно вода, така и кожата се нуждае от достатъчно хидратация, без значение с какви активни съставки се третира. Хубаво е да изчакате около 20 минути след нанасяне на третиноина и след това да продължите с рутината.

# 641
  • Бургас/Пз
Момичета, след повече от година първо на бакучиол, после на ретинол , сега смятам да пробвам ретинАл . Мисля да започна с Медик8 . Под него мога ли да слагам ниацинамид или трябва да го слагам на чиста кожа. В момента слагам всяка вечер ниацинамид под ретинола и кожата ми е супер. Сутрин слагам Вит С , хидратация и слънцезащита и няма къде да вкарам ниацинамида, а не искам да го спирам.
Дали ще има ефект от РетинАл , ако слагам отдолу серум.??

# 642
Тази вечер съм черна станция Simple Smile моят третиноин е смес от трет, ниацинамид и азелаинова киселина. Не би трябвало да е проблем ниацинамид и вит.А да се ползват заедно и един след друг.

# 643
  • Бургас/Пз
Тази вечер съм черна станция Simple Smile моят третиноин е смес от трет, ниацинамид и азелаинова киселина. Не би трябвало да е проблем ниацинамид и вит.А да се ползват заедно и един след друг.
Линофрина, аз и сега ги ползвам и нямам никакъв проблем. По скоро въпросът ми беше дали Медик 8  не е необходимо да е на чиста кожа. Някъде мисля , че съм чела нещо подобно, на може и да съм объркала дали за Медик става въпрос

# 644
Ани, няма проблем да използваш ниацинамид преди Medik8, само изчакай да попие в кожата 1-2 мин.

Общи условия

Активация на акаунт