Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 76 642
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Защо ми трябваше да пробвам днес Новия Жадор. Знам си аз още след като Денси го описа, че ще ми хареса , ама той не просто ми хареса, направо цял ден само за него мисля и не спирам да си вдигам ръката към носа. Сега се чудя как ще се преборя с психологическата бариера да дам такава сума за парфюм. Досега дори не посягах към скъпи аромати , които не мога да си позволя. Обаче днес се изкуших … Признавам се, че досега никога не съм харесвала толкова много парфюм. Имам любимци, които са много мои и ги повтарям, но този ми отвя “носа” ❤❤❤
Сякаш аз съм писала тези редове.....
Преди 2 - 3 м се чудех Жадор на Диор но 30 мл или 100мл...... Познайте кое избрах
.... Интересно но не се чудих много, а още по интересното е че....... Още не съм го отворила.....
И от много хвалби сега е наред Адикта, но търся код за още по-ниска цена от тази.
https://parfium.bg/shopping-cart
А кой е новия Жадор?

# 196
Лис Солаберг някои дни ми е цветен и сладък, други кисел и почти непоносим. Не е и от времето сякаш, много е променлив

Уд Маракуя е другия към който имах интерес - за уд е доста интересен (радвам се на всеки уд който е комбиниран с нещо различно от роза). За мен не е от мръсните удове, усетих го по-сух, нелепнещ, Тропическата плодова част беше там но пак е уд-доминиращ парфюм

Уважавам това, че правят интересни неща. Повечето им парфюми не ми напомнят на нищо което съм пробвала преди

Rose Saltifolia ми беше прекалено обикновен - като розова роза след дъжд. Искам да пробвам и Аmbre Chromatique

# 197
Ау, много е хубав Амбъра. Но Пачулито е ужасно силно и странно.
Розата никак не ми хареса на мен, прашна, тъжна и леко ретро.

# 198
Аз имам Хибискус (който уговорих за продажба, не ми се носеше Делиноподобна роза, днес ми го подариха наново и много се зарадвах, че се чудех…), Амбъра, който ми е много секси, е различен и много успешно ще стои и на готин мъж, и на дама. Имам и Ириса, който на пръв прочит ми напомни Опасния чар на Xerjoff, но е много, много по-елегантен, секси и за мен- един от най-добрите и интересни ириси. Много рядко нося Уд Маракуя, но го оценявам- удът е чудесен, а маракуята продължава да се показва на моменти през цялото време. Розата не ме впечатли, съгласна с Densi, точно тъжна ми е.
Като цяло модерни, носими, интересни, много добри блендове. Напоследък се хващам, че само тях нося с малки изключения.

# 199
  • София
Аmbre Chromatique е страхотен! За него казах, че ще го купя, веднага след като помирисах парфюма от бутилката. Нещо, което никога не съм правила. Joy Благодаря на прекрасната фея, която ме запозна с него! Hug
Но Пачулито е ужасно! Толкова неприятен парфюм за моя нос отдавна не бях тествала. Преди няколко дни го пробвах отново, да не би да се е променило нещо. Ами, не, не става.

# 200
Тази есен съм с Café Rose ТФ. Разкошен парфюм и всеки ден е празник за мен с него. Том Форд залитат по черното и очаквах черна роза с черно смляно кафе, но розата е свежа, ефирна, а кафето е ароматната пара, която се носи от току-що направено кафе. Бързо прeминава през роза Тайф до българската роза, които са като конфитюр от рози с шафран. Блендиран е по начин, в който нито розата надделява, нито кафето. За почитателите на по-плътните Форд парфюми и на първия Cafе Rosе , възможно е да им е разреден. Аз поисках Cafе Rose на мига, в който докоснах парфюма с изключително красивата бордо-розова презентация. Създаден за модерни жени, търсещи новостите в съвременната парфюмерия.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 08:03 от Ralitsa_

# 201
Преди малко му пуснах ревю, най-обичаният и използван от мен парфюм тази есен. Много нови имам, все хубави и хитови, но този ми пасва напълно и си посягам почти всеки ден към него.
Рали, прекрасно ревю, благодаря ти!
И днес съм с него и сега ще добавя половин пръс за лека нощ.

Ето моето ревю

Café Rose (2023) Tom Ford е абсолютният ми есенен фаворит от многото парфюми, които придобих напоследък. Някак много ми пасва тази млада, силна роза със зеленина, бодли, листа и едно късо кафе около себе си. Розата е подсилена от мек тамян и достатъчно остра и излъчваща. Много женствен аромат, а аз напоследък особено през деня залагам само на такива. Мъжки парфюми не нося на този етап въобще. Искам силна женска енергия, рози, смоли, цветя, ванилия и светлина.
В Café Rose (2023) откривам себе си и желанията си. Спокойствие, рози, кафе, умиротворение с тамян и пикантност за настроение. Аз съм горда българка, а в средните нотки на парфюма има масло от българска роза и това ме прави щастлива.
Дали прилича на старата версия Café Rose 2012?
Да, има доста прилики, но има и рзалики и новата версия е много по- хубава за мен. Кафето се усеща повече, въпреки, че не е в главна роля и не предендира за такава, както преди, така и сега. Розите са по- остри и леко по- зелени. Парфюмът е по- силен и траен, но това може би е, защото е чисто нов и не е узрял още. Парфюмите зреят и се променят, често и в двете посоки. Стоят ли на топло и светло винаги в лоша, запомнете това!
Парфюмите на Том Форд са сексуални, плътски и провокативни, този също си е член на точно това семейство, но е леко по- прикрит. Разкошен е!
Пасне ли ви, няма да можете да го оставите, като мен. Прекрасен флакон и опаковка, добро пръскало, интензитет и трайност. Не е силно шлейфов, но аз искам да го нося на работа и нямам нужда от воал. Търпи много пръскания, но е хубав и с две, което го прави икономичен.
Прекрасно съчетание на пищността на кафето с горчивината на кафето.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 22:48 от densi

# 202
Денси, дължа ти много за развитието в парфюмното ми хоби. Благодаря ти Heart Радвам се, че излизането на ревютата ни съвпадна и са различни, и си приличат за разкошен Café Rose 2023 Kissing Heart

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 21:40 от Ralitsa_

# 203
  • София
Някой няма ли отливка от него?

# 204
  • The Evergreen State
Благодаря ви момичета за споделените мнения за Nishane Ani. Ориентир ми бяха дори и това на densi че не е за мен Simple Smile колкото и да е лаконично мисля че разбирам какво има предвид. Не познавам много от ниш парфюмите пък и цените им са по-високи от колкото нормално съм склонна да похарча за парфюм. Последните години обаче Костко предлагат ниш парфюми онлайн на много добри цени, преди време имаха няколко от Amouage (така се сдобих с Amouage Interlude Woman), Ormonde Jayne, Initio, Tom Ford, Creed и прочие. Имат няколко Nishane. Нищо не знаех за бранда но историята им ме плени и очарова. Четох доста и за марката и за Ани по-конкретно. Прочетеното силно ме заинтригува, понякога интуицията е силна, отлагам покупка засега но си признавам, историята зад този парфюм и останалите на марката силно ме впечатлиха.
Споделям с вас интервю с парфюмеристката създала парфюма, надявам се да ви е интересно

https://mirrorspectator.com/2021/07/29/cecile-zarokian-creates-p … ume-to-evoke-ani/

Jadore L'or също ме блазни за покупка, най-вече заради липата която усещам.

Парфюм за деня (и за седмицата) Elie Saab Girl of Now. Не бях посягала към него може би година. Поизпарил се е леко но си е все така хубав. Получих и комплимент за него вчера.

Честити нови парфюмни придобивки на всички! Със здраве да се пръскат!

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 00:13 от Athena

# 205
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм от хората, които изобщо не харесват Café Rosе, никакво кафе няма за мен, а розата е кисела, все едно има зелени джанки в добавка. Заинтригува ме именно заради кафето, но уви, не го усещам.

# 206
Добре ме подсещаш за Ели Cааб,време е май да го извадя.

# 207
С темата за Maison Crivelli се сетих че съм изключително доволна, че вече има Initio и в България. За първи път ги пробвах във Франция и бях очарована. Не съм попадала на нишов бранд от който повечето парфюми ми харесват.

Atomic Rose, Psychedelic Love, Addictive Vibration, Rehab са ми любими.

Бях слушала за приликите между Atomic Rose и Delina, но не ги откривам. Атомик Розата не е толкова особена но е разтапящ парфюм. Разнасях отливка и 6-7 души (не преувеличавам) направиха коментари колко хубав парфюм нося. Мисля да го закупя. Сладък, но не ми е мазен и тежък, подправен е хубаво, не е инфантилен но пак е игрив и секси. В сравнение с Делина розата е доста по-дамска. Розо-центриран парфюм, но пак е интересен и има дълбочина, развива се страхотни и в зимните месеци ще се носи по-добре от Делина

Рехаб ми хареса въпреки че не си падам по подобни пирамиди. Разбирам сравнението със Спайсбомб, но това е доста по-кремаво и елегантно. Като крем от лавандула и билки, но не е прекалено сладък

Psychedelic Love е този от който не мога да се отделя вече месец. Мирише ми на бадеми (мисля че е от хелиотропа) - сладък, леко пудрен, но с особеност, може би заради иланг иланг и myrhh. Много плътен, женствен - и той не беше от типа парфюми, по които си падам по принцип, но е пристрастяващ. В това време е прекрасен за носене.

Addictive Vibration за мен е като фланкър на Alien с мед. Много красив но на мен не се разви толкова добре.

Side effect дойде малко в повече - обичам тютюн, но това е изключителна бомба и е сякаш по-мъжки. Но е много добре направен парфюм.

Oud for greatness е един от най-хубавите удове които съм пробвала.  Сух уд, сладост и нещо въздушно което го прави по-лесен за носене.

# 208
  • Отвъд алеята зад шкафа
Звучат много интересни последните аромати, къде в България могат да бъдат пробвани?

# 209
И аз съм голям фен на Initio. Доста техни неща ми харесват,  а следващата ми покупка ще бъде Муск Терапи.
Розата не нося, много е бомбастична, тежка и леко мазна, но Addictive Vibration ми е вечна любов.

Общи условия

Активация на акаунт