Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 76 580
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Получих Ирисовия Шалимар, за който скоро питах и определено ми хареса. Не ми е прекалено сладък, ирисът ми харесва, има го Шалимарското звучене, обаче откъм проекция и трайност съм малко разочарована. Нарочно изчаках няколко дена, за да се темперира, аклиматизира и т.н., но същата работа...

Сега имам друга муха в главата. Скоро пробвах Bake, Akro и искам точно такива захаросани лимонови корички, но да не траят 10 минути, а поне два-три часа. Имам, харесвам и често нося Лира, но там няма такива съвършени лимонови корички. Ще съм благодарна, ако някой може да опише Devotion, че съм на път съвсем насляпо да го отстрелям с надеждата да присъстват по-дълго в него тези пусти захаросани лимонови корички.
Иначе Bake е приятен, но след първите 10 минути не е нещо впечатляващо и за мен отстъпва доста на Лира, и не само като трайност.

# 346
  • София
Ако при теб се усеща отчетлив ирис и не се разпада за 2 минути, то направо си е за завиждане! Simple Smile Честит! Purple Heart

И аз чакам мостричка от Bake, но малко ми се поохлади ентусиазмът, като прочетох отзива. Sad
Иначе за мен най-хубавият лимонов сладкиш в парфюм (от всичко пробвано досега) остава Unknown Pleasures Kerosene.
Devotion не съм пробвала все още, но в съседната тема за сайтовете май имаше негативен отзив.
Ако ще се рискува със сляпа поръчка, по-малко рисково би било да се вземе Lemon Tart Theodoros Kalotinis, макар че трайността при мен не е никак голяма... Но аз не съм мерило. Мисля, че 2-3 часа със сигурност ще докара и е бюджетен. Simple Smile

# 347
Здравейте отново Simple Smile
 В търсене съм на нов есенен любимец,бюджетен до около 60 -70 лв маакс 100.
.Обичам сладникави парфюми.
Любимецът ми  във век и веков  е Dior Addict ❤❤🫶🏽и Lancome La folie  Ели Сааб- и доста други.Горе долу да придобиете представа Simple Smile

Гледах в Нотино :
1-Lolitaland-
2-
Juicy Couture -Couture мисля беше
Не съм ползвала тези,даже не съм тествала Simple Smile
 Моля да споделите ,кой от двата е по-добрият?
Вярно,че си е до кожа и тн Simple Smile

Преди години, бях си взела Cloud на Ариана-от Дъглас. Тогава не знам,какво  не ми хареса😂, и го подарих.
Може би,защото нямам добро обоняние и не го усещах на себе си...
Ще купувам на сляпо Simple Smile
Ще съм ви благодарна ,за някаква препоръка Simple Smile Спокойна вечер ❤🫶🏽 и благодаря.
Ако харесвате сладки и не харесвате Cloud, Lolitaland е добър избор. Сладък и интересен, малко младежки, да кажем, но не в лош смисъл. Juicy Couture  не го познавам, но се обзалагам, че е по-банален от Лолитата.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 09:19 от tuali

# 348
Благодаря, Klodilia! Unknown Pleasures съвсем няма къде да пробвам скоро, а аз никак не обичам да чакам. Но след твоето мнение, ще помисля дали него да не отстрелям.
 Bake е хубав парфюм, в началото направо се захласнах, но след това се почувствах много разочарована като изчезнаха бързо-бързо лимоновите корички.

Ириса го усещам определено в Шалимар, доколкото усещам целия парфюм, хаха. Като за Шалимар прекалено бързо утихва при мен. Най-много усещам ирис и мускус, малко ванилия и никакъв карамел.

# 349
  • София
Да, и при мен беше сравнително тих (особено в сравнение с Shalimar Cologne), но пък иначе с добра трайност (над 8 ч.).
Kerosene е американска марка и гледам, че Unknown Pleasures пак се е поизчерпал на повечето места, но все пак го има на 2-3. Сигурно е временен феномен, докато се поднови зареждането, понеже в сайта на марката си е наличен. Преди месец-два-три проверявах немския стокист (Woodberg) и го имаше; сега има само мостра. Ето списък със стокистите: https://www.houseofkerosene.com/stockists. Най-добре е с проба, разбира се, не е евтин. Blush
Много харесвам и Лимоновия Шербет на Сара МакКартни: https://www.4160tuesdays.com/lemonsherbet.html, но нямам идея какви са условията за доставка до Франция; за нас е лесно да се поръчва от Англия - с превозвач до Бг за скромна сума. Брекзит им стъжни доста живота, тази марка конкретно се радвам, че не фалира и засега задържат глава над водата.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 02:38 от Klodilia

# 350
Любимецът ми  във век и веков  е Dior Addict ❤❤🫶🏽и Lancome La folie  Ели Сааб- и доста други.Горе долу да придобиете представа Simple Smile

Гледах в Нотино :
1-Lolitaland-
2-

Преди години, бях си взела Cloud на Ариана-от Дъглас. Тогава не знам,какво  не ми хареса😂, и го подарих.
Ще съм ви благодарна ,за някаква препоръка Simple Smile Спокойна вечер ❤🫶🏽 и благодаря.
Ако харесвате сладки и не харесвате Cloud, Lolitaland е добър избор. Сладък и интересен, малко младежки, да кажем, но не в лош смисъл. Juicy Couture  не го познавам, но се обзарягям, че е по-банален от Лолитата.

Благодаря  ви Simple Smile

# 351
  • гр.Пловдив
Любимецът ми  във век и веков  е Dior Addict ❤❤🫶🏽и Lancome La folie  Ели Сааб- и доста други.Горе долу да придобиете представа Simple Smile

Гледах в Нотино :
1-Lolitaland-
2-

Преди години, бях си взела Cloud на Ариана-от Дъглас. Тогава не знам,какво  не ми хареса😂, и го подарих.

За мен този е най-хубавият на Джуси,ползвала съм 2 опаковки,уникална трайност и е точно есенен и сладък Purple Heart Препоръчвам ти го

# 352
Някой има ли наблюдения над Nishane Fan your flames X версията ?

# 353
  • Sofia
ако някой може да опише Devotion, че съм на път съвсем насляпо да го отстрелям

Аз го отстрелях насляпо и го върнах на Нотино още на следващия ден. Ужасно синтетичен и скърцащ аромат за мен, нищо, нищичко общо с меката, вкусна, елегантна Lira, която е едно от най-любимите ми гурмета. Не си струва парите, както и гръмките сравнения с подобните аромати на пазара.
Lemon tart е чудесен, но при мен траеше 20 минути, размених го с тъга Simple Smile

# 354
И аз да се включа тук с негативен коментар за Devotion. Абсолютна синтетика, препарат за под смесен с прегоряла, горчива захар. Траен е около 3,4 часа, не се развива особено. Аз си взех отливка, та се чудя какво да я правя. Не беше скъпа, но и това не заслужава като цена. Завиждам на хората, чийто нос усеща друго в този парфюм. Аз лично съм разочарована много след всичките ревюта, които изчетох за него.

# 355
  • София
Скрит текст:
И аз да се включа тук с негативен коментар за Devotion. Абсолютна синтетика, препарат за под смесен с прегоряла, горчива захар. Траен е около 3,4 часа, не се развива особено. Аз си взех отливка, та се чудя какво да я правя. Не беше скъпа, но и това не заслужава като цена.
Завиждам на хората, чийто нос усеща друго в този парфюм. Аз лично съм разочарована много след всичките ревюта, които изчетох за него.

И защо? Малко ли парфюми има, та точно за този да се тръшкате?
Мога да завиждам на собственика на  отдавна спрени съкровища, а за наличните само да избера най-подходящия.

# 356
За жалост и аз не харесах Devotion.Някаква смес от много познати парфюми...Не е неприятен, но не е и интересен.Парфюм за деня- Шалимар Инишъл Heart

# 357
Много благодаря за мненията! Flowers Bouquet

Добре, че попитах. Вчера го гледах намален в един сайт и без малко да натисна бутона.

# 358
  • София
Получих Ирисовия Шалимар, за който скоро питах и определено ми хареса. Не ми е прекалено сладък, ирисът ми харесва, има го Шалимарското звучене, обаче откъм проекция и трайност съм малко разочарована. Нарочно изчаках няколко дена, за да се темперира, аклиматизира и т.н., но същата работа...

Сега имам друга муха в главата. Скоро пробвах Bake, Akro и искам точно такива захаросани лимонови корички, но да не траят 10 минути, а поне два-три часа. Имам, харесвам и често нося Лира, но там няма такива съвършени лимонови корички. Ще съм благодарна, ако някой може да опише Devotion, че съм на път съвсем насляпо да го отстрелям с надеждата да присъстват по-дълго в него тези пусти захаросани лимонови корички.
Иначе Bake е приятен, но след първите 10 минути не е нещо впечатляващо и за мен отстъпва доста на Лира, и не само като трайност.

Devotion си го записвам за тест, голям фен съм на лимоновите сладкиши в парфюм. Като гледам противоречивите отзиви, най-малкото заради това трябва да се тества.
Да допълня много точните насоки на Klodilia:
Unknown Pleasures e чуден - като маслена ванилова гофрета с бергамот и лимон, но е и доста опушен, защото в него има чай Earl Grey, т.е. не е точно захаросани лимони. Проба мога да пратя по всяко време, имам бутилка.
Към тази колекция може да се сложи и този: https://www.fragrantica.com/perfume/Francesca-dell-Oro/OneMore-51571.html
Има си лимонов кейк, с лек карамелено-млечен оттенък, всъщност като кипнало мляко е в базата.
Хубав, много хубав, за мен беше изненадващо откритие преди време.

# 359
  • София
Jasmin tisane, бях сигурна, че ще допълниш с OneMore Francesca dell'Oro, защото знам, че ти е любим. Wink
Аз също се сетих за него, но не го споменах, понеже гледах къде е наличен в момента и освен в сайта на марката и няколко други на редовна цена, не видях добри оферти. Пък редовната му цена е мъчна за сляпа покупка, мостри не мернах (Фенси е споменавала, че е във Франция)... Също така, в него силно усещам кафето - препечено-опушено, както и нещо ликьорено-сиропено, което го премества леко встрани от идеята за чисти лимонови корички; че има лимон - има; че е вкусен - вкусен е. Simple Smile Навремето доста хора се обзаведохме с него на символична цена, но за жалост, вече няма такава.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 22:51 от Klodilia

Общи условия

Активация на акаунт