Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 73 484
  • 763
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Момичета и момчета аз също идвам с нужда от помощ.
Искам да подаря на ММ парфюм за предстоящите празници, та ще го водя да пробва, защото е претенциозен. Но искам да нахвърлям някои неща които да тестваме.

Той е голям фен на Dior Homme оригиналната версия която е спряна. Та бих искала нещо в този дух. Харесва и използва Montblanc Explorer. Много му хареса и един аромат на Franck Boclet, но не знам дали е удачно да му споменавам името😁, на мен също ми допадна.

DzhuliB - Опитайте Valentino Uomo Valentino / https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-19558.html

както и Bad Boy Extreme Carolina Herrera / https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/Bad-Boy-Extreme-78562.html

Мисля, че има шанс да му харесат. Поне за мен са страхотни Animal Heart Eyes Cat

# 601
  • на терасата
Има ли някой, при когото базата на Idole Lancome Now да се появява същата като на класическата Хипнотична отрова? Душа си ръкава на пуловера, който попи Idole Lancome Now и много ясно я долавям. Предполагам, защото мразя Хипнотичната отрова...

# 602
Момичета и момчета аз също идвам с нужда от помощ.
Искам да подаря на ММ парфюм за предстоящите празници, та ще го водя да пробва, защото е претенциозен. Но искам да нахвърлям някои неща които да тестваме.

Той е голям фен на Dior Homme оригиналната версия която е спряна. Та бих искала нещо в този дух. Харесва и използва Montblanc Explorer. Много му хареса и един аромат на Franck Boclet, но не знам дали е удачно да му споменавам името😁, на мен също ми допадна.

две предложения - Bvlgari Man in Black и Givenchy Gentleman Reserve Privée

# 603
Много ви благодаря за предложенията.😍 Страхотни сте.

Deetron, и аз загледах този на Валентино, щом и ти го препоръча със сигурност ще го пробваме😊

# 604
Флюбих съ в Initio Atomic Rose обаче не мога да оставя и Oud Nude на Guerlain, а нямам бюджет и за двата едновременно. Кой бихте избрали?

Много ми допадна и Musk Therapy, но него мога да го отложа за по-нататък, на пролет.

# 605
+1 Atomic Rose
Толкова комплиментарен  парфюм май не съм имала ......

# 606
Флюбих съ в Initio Atomic Rose обаче не мога да оставя и Oud Nude на Guerlain, а нямам бюджет и за двата едновременно. Кой бихте избрали?

Много ми допадна и Musk Therapy, но него мога да го отложа за по-нататък, на пролет.
Е, Герлен със сигурност за Коледа. Невероятен парфюм е. Другият е просто зряла, класическа, натрапчива роза.

# 607
  • Melmak
Ето, че извадих актуалния за сезона парфюмен гардероб.
Онзи ден тайно се напръсках с nejma 7, която беше моя приятелка на топло пътуване миналия месец и ми носи слънце. Май й е студено тук в София, но толкова обичам да помня моменти с конкретни миризми/аромати.

Навън ме побърква ранното стъмване. Не съм ранобудно пиле и денят ми е много къс. Даже май съм зимна мечка, която не спи, само за да се чуди с кой аромат да е днес.

За краткото ми излизане днес реших да довърша отливката от angels share. Радвам се, че с малката отливка се отказах от големия флакон. Толкова буквален гурме аромат не е моето. Хубав парфюм, но не е моят. Бях на лекции с него миналата седмица и веднага получих въпроси кой е ароматът. Той и jardin exclusif ще останат само отливки.

Двата парфюма на Монтал са ми любими за всички сезони. Толкова ги харесвам, че съм пристрастена и не мога без тях.

Kilian седи наказан от март месец, защото го нося само в студа. Пръснах си на ръката малко днес, за да си припомня тази съблазън. Ултимативен аромат за зимата.

Онзи ден братовчедка ми спа вкъщи и ме помоли да й дам парфюм. Много се развълнувах! Разбира се, оставих я сама да избере каквото иска. Всички рози отпадат, защото не ги понася. Избра си орхидеята, която й седеше много добре.

Не знам защо по-рядко посягам към Хипнотичната отрова и La nuit tresor a la folie. И двата са ми любими, а рядко се сещам за тях. Ще ги сложа по-напред в чекмеджето, за да ги виждам повече.

Имам и някои отливки, които не присъстват в снимката. Angel edp е много зимен за мен. Чак като завали сняг си го представям, да обикалям центъра и да се разхождам в студа.  Най-вероятно ще остане само отливка.
Coco Noir е най-любимият ми Шанел. Много ми е женствен, зрял и уверен. Отливка е, но се надявам да прерасне в бутилка.

Allure не знам дали е зимен, летен.. в по-топлите дни от студения сезон май става. С него имам странна връзка, положението е love-hate. Взех го в началото на годината, пристрастих се към него. Като се затопли през пролетта го спрях, защото ми тежеше.
Мисля, че много се влияе от времето навън.

Crystal noir го имам в реформулираната версия, но си го обичам. Преди години, една колежка го поръчваше докато бяхме в офиса. Някой я попита кой парфюм си поръчваш, а тя отговори “е, онзи, който мирише на секс”. Ех, колко е права. Един от най-секси парфюмите, които познавам и обожавам.

Предстоят ми две коледни партита и не знам как да реша какво да сложа. Не за тоалети, а за аромати.

Олимпеа. Уют в бутилка. Топло палто и голям шал е тя за мен!
Молекулата е първият парфюм, който мм ми подари някога! (Разбира се, много изхабени имам от тогава). Обожавам го и винаги получавам комплименти за него. Много е специален за мен, за това го ползвам само в добро настроение. Харесва ми, че на всяка кожа е различен и това го прави уникален.

Santal royal е изкусителен и тежък. Вечен любимец, който седи наказан също през топлите месеци и няма търпение да се покаже, когато температурите навън са минусови. Може би на едното парти ще бъде с мен!

# 608
Привет!
Нахълтвам във вашата ароматна тема с най-лаишкият въпрос. Да започнем с това, че имам един единствен парфюм, който ползвам и обожавам, но ми се иска поне още един 😄
Проблемът е, че каквото и да помириша не мога да се влюбя. В най-добрия случай е "става". Та има ли как да ме насочите какво да търся? Това е моят парфюм.
Извинявам се за странния въпрос 🙃

# 609
  • Melmak
Аз лично за себе си съм установила кои нотки харесвам. Естествено, не всеки парфюм с конкретната нотка е за мен, но поне за ориентир.
Твоят май е този, поправете ме ако греша

https://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Eclat-d-Arpege-9110.html

Четеш за него и намираш подобни. Примерно аз харесвам мускус и рози. Това са мои любими нотки.

Като си набележиш няколко парфюма, примерно 5, отиваш в парфюмерия и ги миришеш. Някой ще ти допадне. Пръсни на кожа и не купувай веднага. На кожа седи винаги по-различно. Ако все още се колебаеш, можеш да потърсиш мостра или отливка, които да тестваш и да се убедиш дали това е твоят аромат.

Признавам, че твоят ми е един от най-нелюбимите аромати. Не знам защо го свързвам с този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Eternity-Moment-259.html

Мисля, че има шанс да ти хареса.

# 610
До кожа е всичко. Писала съм как смаях една консултантка с тест на кожа на Фламенко на Монегал. Реакцията и беше: "Това е невъзможно!". Помириса ми китката, и призна, че и е за първи път такова нещо.
Ароматът изчезна. Нямаше Никой. След 15 мин. излязоха кисели плодове, но бях напуснала бутика (В Кошице, Словакия).
https://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Monegal/Flamenco-44233.html

Това ми се е случвало с Amarige Givenchy .
Никой, абсолютно никой. А го тествах заради една приятелка, на която беше любим и и стоеше страхотно.
Затова, както многократно е споменавано тук - тест, задължителен тест.

# 611
  • The Evergreen State
уикенда си взех En Passant на Frederic Malle. ..

Дори и през зимата ще си го нося, напомня ми на опияняващия аромат на люляците след дъжд в градината зад блока, където съм израстнала. Много личен, нежен и успокояващ аромат.

Имам и по-дълготрайни парфюми, но този е прекрасен за през деня.

Честит FreesiaR, със здраве да си го пръскаш. Аз така чувствам Dior L'or заради липата. Нямам го в колекцията, иска ми се да предлагат 30 мл от него. Белоцветни имам достатъчно, вече на нито един парфюм в колекцията ми не му идва реда колкото често ми се иска, та напоследък се оглеждам все за малки разфасовки.

Както писах по-напред, че нямам алдехиден парфюм, получих за подарък Chanel 5 L'eau - много скъп на сърцето парфюм, имала съм го преди време, осъзнах колко много ми е липсвал.

По повод "новото е добре забравено старо", понякога и мен ме осенява тази мисъл за парфюмите, предимно за шиприте. Armani Si , Chloe Nomade, YSL Mon Paris, Dior Gris всички ми напомнят на нещо от преди години, дори не мога да кажа какво, но ги чувствам близки и познати и много, много ги харесвам заради това.

Нормално празна бутилка от парфюм не бих задържала, но в моя случай, ако успея да изпръскам нещо докрай ще бъде постижение, може и да задържа бутилката като трофей Laughing.

Хрумна ми един въпрос който все забравям да попитам, добавям го тук да не се повтарям с постове - какво ли е чувството за французите да ползват френските парфюми, предполагам бивайки потопени в тази мека на парфюмите имат специално отношение по темата, нямам идея как стоят нещата, споделете ако имате някакви впечатления, благодаря.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 03:13 от Athena

# 612
Здравейте ,писано е назад в темата за тях сигурно,за което се извинявам Simple Smile
Но съм в чуденка😃 за 2-3 парфюма: Кой парфюм на Риана и Ариана Гранде от celebrity-тата ,бихте ми препоръчали? Без Cloud-него го имах 😁.
Някъде бях чела ,много хубави отзиви за парфюмите на Риана 😃.

Също  Juicy Couture - как са като трайност?
Благодаря ви!
Любителка съм на  сладникави  парфюми 😊

ако обичате сладки, сигурно всичко на Риана и Ариана Гранде ще Ви хареса, но препоръчвам https://www.fragrantica.com/perfume/Rihanna/Rebelle-13442.html

# 613
Привет!
Нахълтвам във вашата ароматна тема с най-лаишкият въпрос. Да започнем с това, че имам един единствен парфюм, който ползвам и обожавам, но ми се иска поне още един 😄
Проблемът е, че каквото и да помириша не мога да се влюбя. В най-добрия случай е "става". Та има ли как да ме насочите какво да търся? Това е моят парфюм.
Извинявам се за странния въпрос 🙃

Пробвай следните, има шанс да ти допаднат!
Jesus del Pozo Halloween
Dolce&Gabbana Light Blue
Lacoste Pour Femme
Etro Vicolo Fiori
Calvin Klein Euphoria

# 614
Много благодаря за отзивите на Азаро гърл.Сега се загледах в пирамидата на този https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/CH-Pasion-for-Her-78640.html и ми се струва много мой.Бихте ли ,дали мнение дали се доближава до вече познатите ни?

Общи условия

Активация на акаунт