💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 7 (16.10 - 23.10)

• 138 732
  • 3 184
  •   2
Отговори
# 1 350
  • софия
Ей, забравих да си кажа за анкетата. Навсякъде съм с мнозинството, освен за едно. Мисля, че довечера, въпреки глада ще победят пичумолките.

# 1 351
  • SF

Но въпреки, че по никакъв начин не харесвам Крум, точно такива експанзивни и емоционални участници са атрактивни за шоуто. Ако всички са бели и добри, и стискат емоциите си държейки се обрано и сдържано, говорят политкоректно какво щяха да показват само битки ли?!

Е, да! Това са така наречените подаръци за сценаристите. Затова и доста по-спортни типажи (като Георги от последната битка) остават извън предаването. Ако ще си мълчи и само ще бута варели по трасето, но ще ги бута безапелационно - без грам интрига дали ще ги добута до другия край, - такъв участник не е много интересен за зрителя. Силен, умен, колкото да си прави сметката какво говори и как звучи, и... до там с полезните качества!
Аз харесвам Иван Рълев, който, представи си как щеше да постъпи на мястото на Крум - абсолютно предвидимо! Сините си взимат Момчил, Рълев - брата на Радо, Сините си взимат Оряшкова, Рълев - Теди, Мудева остава за Сините, където заради най-добрия приятел на Дени, Румен, тя заиграва завинаги с Дени. Сега е по-завъртяно. А ние, зрителите, жужим.
Уу за Крум!

# 1 352
Крум не е злобен, той просто мрази да губи и се пали много лесно. Това му изигра лоша шега вчера. И, въпреки всичко не виждам причина да се сипва толкова хейт по играч, заради едно действие. Според мен се игнорират няколко неща в играта на Крум:

- Той си остава верен на неговите хора и взетите решения вчера бяха именно, за да се запази човек като Цвети, която има високи шансове за отпадане ако бъде пратена на битка. Точно за това беше важно Михаил да не бъде избиран - добър ход на Крум, въпреки хейта, който ще отнесе като не избере един от любимците на аудиторията. За него е важно на съвет да бъдат пращани двама от конкурентите.

- Човека очевидно има принципи и си играе с Калоян, Даниел и Цвети въпреки, че Рълев и Радо са по-силни играчи като цяло и той имаше шанс да заиграе с Рълев. Отново това е една лоялност, която Крум показва, но тя е игнорирана.

- Зрителите виждаме неща, които играчите не виждат и няма как да вземат под внимание. Няма как Крум да е сигурен, че Виолета ще влезе и то в тяхното племе. Досега всеки на острова влизаше при полонвинката си независимо от бройките на племената.
Като цяло съгласна, аз харесвам Крум, защото е от умните и мислещи играчи, и затова ме е яд, че си самосаборира играта, но имам няколко уточнения:
- Така е, но по-лесно щеше да запази Цвети и хората си, ако подбере хора, с които няма да губят повечето битки. Мудева? Сириъсли? Да беше взел Теди или Оряшкова, тогава ок.
- "той имаше шанс да заиграе с Рълев" - не, нямаше, предложил му е, Рълев е отказал. А пък, ако се беше съгласил, мисля е ясно, че лоялността му към Цвети щеше да излети на момента, в който не му е нужна за глас.

Т.е стратегията му на избор за Сървайвър (и то в последната индвидуалната фаза) щеше да е супер, но тук има и игри, и то тежки игри, само с коалиции не става за добро или не.

# 1 353
Аз искам да видя Мудева да говори на Крум както гоеореше на Момчил и какво ще последва 😁

# 1 354
  • SF
Ще последва шут. И без това не му е много ценна на тепиха.

# 1 355
  • София
Крум някак ми прилича на русото Вики - употребена и изхвърлена. Ще видим скоро.
Някак скалъпено беше всичко в битката за територии, а после Крум прави нелогични избори.
Пращат ги изневиделица на реката, а после му дават битка, за да спечели ядене.
Останалите неща, които му предложиха, май са били само прах в очите. Няма логика точно на него да предлагат нещо невиждано досега - огърлица, че и 200 гроша, ако продукцията не са знаели(направили) предварително какво ще избере.

# 1 356
  • София
Другият вариант за развитието на играта на Крум е да беше избрал силни играчи при деленето, а за компенсация да си вземе личните облаги след капитанската.
Но за съжаление и ние и той ги виждаме тези опции впоследствие.

# 1 357
Мисля, че довечера, въпреки глада ще победят пичумолките.
Мисля, че трябва да ги прекръстим на пичуморките, щото ще уморят момчетата тия моми Sweat Smile

# 1 358
Виолета сега ще покаже на Крум как се прави и как се играе тази игра. И че не става само с мускули и арогантност, а трябва и акъл.

И какво ще покаже Виолета?
...
Ако не е Виолета не виждам с какво ще е постигнала нещо повече от някой друг, освен ако не е финалист например или последно оцелялата жена. Само тогава може да се даде за пример.

Точно! Виолета е силно надценена и физически и в социалната игра. Eдинствените наивници, които ѝ се връзваха на идиотските манипулации са Дуневи! Няма такъв Стокхолмски синдром като на НиколчИ - "благодаря ти, че стигнах толкова далеч"; ма ти заради нея не излезе изобщо от Чистилището, тя си те коткаше до последната битка като най-слаб противник...

И тук отивам и ще по-далеч - подобни на Виолета пбрази изобщо не трябва да се допускат до телевизията, защото са ужасен "пример" за подражание на младите!

За мен, правилния ход на Крум е да номинират Вила моментално (дано няма имунитет), и да си ходи. И всяка жаба да си знае гьола (за Вила - зад големия атлатически гьол и да не се чува повече нивгиш).

# 1 359
  • София
Те, тези предимства ги дават на всеки ценен и силен според тях играч, който освен това и мисли и прави ходове.
Според мен са били сигурни, че Крум ще ги вземе. Димо беше видимо изненадан и от 50 увеличи офертата на 200 + огърлицата.

Четох за килограмите на Оряшкова.
Тя е свалила най-много от всички жени. Грубо, около 15 кг.

# 1 360
И на мен ми се стори доста настоятелен Димо при предлагането на наградата. Сякаш много се държеше Крум да я приеме.

# 1 361
Оряшкова е направо друг човек ,толкоз е отслабнала. На фона на хърбавите Тедита изглежда пълна, но изобщо не е. А Никол най-много в лице и личи отслабването.

Това племе трябва да му сменят името на ГЛАДиатори - едните от реката, другите от стопанството и преди това река, а Виолета от камънака. Добре че ще замезят малко. Иначе ще се бият гладни и неспали срещу нахранени и отпочинали.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 12:20 от araselia

# 1 362
  • София
Ами то е логично Крум да вземе грошовете и огърлицата.
Ама, не.
Реши да печели хора с храна.

# 1 363
  • Другата България
Аз ще съм безкрайно разочарована от Рълев, ако заради тази храна или нещо друго забрави цялото дерибейско отношение на Крум към тях двамата с Радо и заиграе с него против жените, слагайки Радо на пангара. Разбира се, това вероятно ще се приеме като стратегически ход, и сигурно ще е такъв, но въпреки това за мен няма да е достойно, с оглед цялото му поведение до момента. Да видим, дано не стане така.

Доста...интересно мнение на Ямболския бег за Крум /по-горе имаше линк към Тик-Ток/.
И още по-интересна препратка към поведението му /сравнено с това на Гуспата/. Оставам с впечатлението, че Крум е бил един от любимците на продукцията при Гладиаторите. Защото е бил послушен.

# 1 364
  • Асеновград
Снощи предпочетох да гледам Властелина на пръстените , но сега изгледах епизода.
Оффф най после ,, героинята,, Никол си хвана пътя , де да беше взела и татко си. Чакащият цял сезон , все повече ми пада в очите....абе хора, какво им става на тези шампиони ??? спорта възпитава съвсем други ценности.
Стрина се връща , ооо ужас как ще я търпя се питам.
Крум много глупав , да се прави на герой, взе саламите вместо огърлица и грошове.

Общи условия

Активация на акаунт