💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 7 (16.10 - 23.10)

• 138 272
  • 3 184
  •   1
Отговори
# 2 310
Снощи без да "гласувам с дистанционното" съм заспала още в първите минути. Много показателно колко ми е било интересно. Губи ми се интригата вече. Игрите са ни  познати. Малко да обновят нещо, а- от чаршафите на овчици до топчетата- всичко си е същото. А басейна с тинята не искам и да си го представя. Защо си го причиняват тези млади хора?

# 2 311
Честно да ви кажа аз от тези стратегии на килограм се отегчих. То схеми, то врътни, то сплетни, то 300 хода напред. Това са абсолютни глупости за мен. Никаква кой знае каква гениална стратегия не можеш да имаш в едно такова шоу, със сума ти други участници, със сценаристи и с много спортни елементи. Не можеш да мислиш само за стъпка две, без да си минал през стъпка едно. Не бива стъпка две да ти е фикс идея, защото може изобщо да не стигнеш до нея. Това е все едно докато човек е млад, да се стиска и да не харчи никакви пари, за да ги къта за старини. И кво като имам един куп кинти на стари години, като младите са ми минали пусто и безинтересно?
Не казвам, че не трябва да се мисли за бъдещите етапи на играта, но малко прекалиха играчите и се омотаха в собствените си паяжини от сметки, направени без кръчмар. Голямо пазене от Рълев и Крум случайно да не идат на една елиминация. И какво толкова? Какво, като идат един-два пъти? Силни са, има голяма вероятност да се завърнат. Да, може и да не се. Ама ако се върнат, ще имат и грошове, а и ще са си играли играта пълноценно и интересно.
Крум с шубето си сакън да не отиде веднъж на елиминационна ни обрече до края на втора фаза да гледаме едно и също. Това пазене на всяка цена ми е много скучно и безволево. Аз и в живота съм така. Да живееш прекалено предпазливо и да си спестиш най-вълнуващите преживявания не са моето житейско верую.
Миналата година Фифо и Георги (и други може да е имало, вече не помня) отиваха без страх на такива битки, беше супер интересно за гледане, а и до финал стигнаха момчетата. По този начин си тренираха, каляваха се, печелиха си предимства. Да, в крайна сметка Алекса спечели, ама голям праз, другите станаха любимци на публиката.
В този смисъл Радо, който играе повече за момента и повече принципно, може да се окаже по-прав от великите мислители. Има и толкова голяма доза късмет в тая игра, че започват да ми стават малко смешни т.нар. стратези.
Абе играйте я тая игра по-смело бе! Ще излезете един-два пъти и на елиминация. Голяма работа. Все едно на бойното поле ще ги пращат, истински бомби да ги гърмят. Ай, сакън, както би казала Денислава No Mouth

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 09:23 от Мила Атова

# 2 312
Мартин не ми е фаворит, но ми е топ интересен играч. Добър в битките, отишъл е подготвен, добър лидер, раздава се за племето, добър е в социалната игра. Яко си плете мрежата, дърпа конците, ня моменти груб и агресивен, но без да изпростява като Виолета и без подлост и мишкуване. Много интересен характер е, манипулатор и с чувство за хумор.
Иначе фаворити са ми Момчи и Рълев. А с Калоян и Цвети много се забавлявам- вечно са толкова неориентирани.

Споделям мнението. Страшен маймун е Мартин, 😃 не знам как го прави, но ги мести като пионки. 😂 Сега гледам е вдигнал мерника на Дунев, ами време беше. Очаквам скоро да убеди всички останали, че и той трябва да си ходи. 😜 Много му харесвам социалната игра - решава нещо, действа и го постига. Това си е талант. 😃

# 2 313
  • София
Дубрютрю, да отменя Слабето, сервирам..

Скрит текст:

По повод героизирането на Николчето...вече ми идва прекалено. Понеже нямаше с какво друго да блесне, продукцията реши да я изкара герой и светицата от Светилището.. Девойчето е играло добро, али е немало шанси..

1. На синхрона преди срещата с баща й, Дени каза, че не са се виждали 8 седмици, а Дунев каза 7..Айде разберете се и се синхронизирайте. Ясно е, че там времето върви по-бързо, но можеше да замажат положението и да дадат еднакъв отговор.
2. Нито веднъж не видях как със Стринка й Вили ловят миди, при положение, че няколко дни бяха сами.. По-достоверно ми беше да гледам как Симеон-отшелника от 3ти сезон лови миди, жаби, змии и гущери на камънака, отколкото да повярвам как двете женки оцеляват гладни и беззащитни..
3.Като изгони Цецо ли беше най-геройската й постъпка???

# 2 314
От Чакалкаста - мнооого рев, мнооого стратегии, малко желание за игра, а оттам и спад в интереса, който обяснява малкия приръст на последователи. Участниците са яко прецакани и ако върви така, до сезон - два ИВ ги очаква съдбата на Сървайвър.

# 2 315
  • Дубай
И на мен Мартин ми e интересен участник,не знам бутан ли е или не, но умее да играе играта човекът , както стратегически така и социално.Аз  мисля, че е крайно време Дунев да отиде на номинации.Месец и половина е пазен под претекст за Никол, ама вече няма оправдание да се докаже, мисля като  Марто смятам, че всеки един участник трябва да има поне  една  индивидуална победа.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 10:33 от I.V

# 2 316
  • SF
На мене също ми се гледат интересни взаимоотношения и "врътки". Имам си достатъчно любимци, които да ме вълнуват.
И миналата година бях така - Един Гого на върха и още трима-четирима-петима за всеки случай - Жоро, Елица, Алекса, Фейгин по други причини, съответно нейните хора - Мани, Илиян... Голям фен бях и на Валери, но той рано отпадна.  Чакалов - и ти!!! Обяснявала съм ти се в любов Simple Smile, ама не връщаш и сега ще напиша само едно сухо: много ти отива с коса! 0888.... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Шегувам се! Шегувам се! Но ми беше сред фаворитите, които нареждах след Гого.

# 2 317
  • София
На лайфа Рълев каза, че нито за миг не съжалява, че е играл с Радо. Каза че бил чиста душа или нещо от този род. Много мило се беше усмихнал, докато говореше за него.
И четиримата казаха, че Момчи им е фаворит.
Имаше въпроси, дали Рълев и Дени са заедно, Рълев само се усмихна мълчаливо.
Още в момента, в който обяви на съвет, че Радо му е брат и ще играят отначало до край заедно, всякакви конспирации за хипотетично предателство останаха в областта на фантастиката за мен. Щом заявява това публично, едва ли по-късно ще иска да съсипе изградения си образ, а и според мен наистина така се чувства. Това донякъде ме притесни, защото синхроните, които виждаме често подсказват за това какво предстои, а Виолета каза, че в даден етап на играта именно лоялността на Рълев към Радо щяла да го препъне. Да не стане именно това и да получава монтаж в стил Морунов (дори от кастинг битката му видяхме, че има ореол и монтаж на герой), който накрая се жертва и победителят беше друг. Бих била много разочарована. Broken Heart В пъти предпочитам да изкарат Рълев предател и да победи, отколкото герой и да последва Морунов.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 13:59 от La Vikinga

# 2 318
Скрит текст:
Честно да ви кажа аз от тези стратегии на килограм се отегчих. То схеми, то врътни, то сплетни, то 300 хода напред. Това са абсолютни глупости за мен. Никаква кой знае каква гениална стратегия не можеш да имаш в едно такова шоу, със сума ти други участници, със сценаристи и с много спортни елементи. Не можеш да мислиш само за стъпка две, без да си минал през стъпка едно. Не бива стъпка две да ти е фикс идея, защото може изобщо да не стигнеш до нея. Това е все едно докато човек е млад, да се стиска и да не харчи никакви пари, за да ги къта за старини. И кво като имам един куп кинти на стари години, като младите са ми минали пусто и безинтересно?
Не казвам, че не трябва да се мисли за бъдещите етапи на играта, но малко прекалиха играчите и се омотаха в собствените си паяжини от сметки, направени без кръчмар.
Голямо пазене от Рълев и Крум случайно да не идат на една елиминация. И какво толкова? Какво, като идат един-два пъти? Силни са, има голяма вероятност да се завърнат. Да, може и да не се. Ама ако се върнат, ще имат и грошове, а и ще са си играли играта пълноценно и интересно.
Скрит текст:
Крум с шубето си сакън да не отиде веднъж на елиминационна ни обрече до края на втора фаза да гледаме едно и също. Това пазене на всяка цена ми е много скучно и безволево. Аз и в живота съм така. Да живееш прекалено предпазливо и да си спестиш най-вълнуващите преживявания не са моето житейско верую.
Миналата година Фифо и Георги (и други може да е имало, вече не помня) отиваха без страх на такива битки, беше супер интересно за гледане, а и до финал стигнаха момчетата. По този начин си тренираха, каляваха се, печелиха си предимства. Да, в крайна сметка Алекса спечели, ама голям праз, другите станаха любимци на публиката.
В този смисъл Радо, който играе повече за момента и повече принципно, може да се окаже по-прав от великите мислители. Има и толкова голяма доза късмет в тая игра, че започват да ми стават малко смешни т.нар. стратези.
Абе играйте я тая игра по-смело бе! Ще излезете един-два пъти и на елиминация. Голяма работа. Все едно на бойното поле ще ги пращат, истински бомби да ги гърмят. Ай, сакън, както би казала Денислава No Mouth
Рълев вече е ходил на няколко елиминации, май три. Като по-мислещ и по-комплексен, той беше редовният номиниран от другата коалиция преди.

С напредването на играта обаче остават все по-силни играчи, а и всеки си има слаби места или просто дни, в които не е в топ форма, и може да отпадне.

# 2 319
Не казвам, че не трябва да се мисли за бъдещите етапи на играта, но малко прекалиха играчите и се омотаха в собствените си паяжини от сметки, направени без кръчмар. Голямо пазене от Рълев и Крум случайно да не идат на една елиминация. И какво толкова? Какво, като идат един-два пъти? Силни са, има голяма вероятност да се завърнат. Да, може и да не се. Ама ако се върнат, ще имат и грошове, а и ще са си играли играта пълноценно и интересно.

Напълно споделям същото мнение. Този сезон е доста по-слаб от предишния точно поради тази причина. Само тарикати и не достатъчно физически качества особено сред жените. Миналия сезон жените бяха много по-добри физически. А, Рълев ако заиграе с Виолета тотално ще ми падне в очите и този сезон ще се държи буквално само на раменете на Момчил.

Стана на въпрос и в Чакалкаста, че този сезон участниците не събират толкова популярност като изминали сезони. Кога ли ще разберат, че стратегическата игра е надценена и каквото и да правиш ако нямаш качества на спортист, нямаш никакъв шанс да спечелиш формата. А, и хората харесват именно силни играчи и в дългосрочен план те печелят много повече от просто един формат, а именно една възможност да изкарват доходи от популярността си. Вече след формата от тях си зависи да я запазят и дори да я надградят.

Това със мишкуването и стратегическата игра го харесват хора като Туджаров и Неделчо, които са фенове на Сървайвър. В Игрите е по-различно. Жорката и Фифо ходеха на супер много елиминационни битки миналия сезон и пак стигнаха финала, същото важи и за Юлиян и всички силни играчи през годините. Това не е Сървайвър. Спортната част в този формат е много по-важна, отколкото на някои от феновете им се иска, но така стоят нещата.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 10:44 от Иван С. 659770

# 2 320
Честно да ви кажа аз от тези стратегии на килограм се отегчих. То схеми, то врътни, то сплетни, то 300 хода напред. Това са абсолютни глупости за мен.

и за мен е така, даже ме дразнят. карат ли ги да се държат така или наистина има толкова дребни и дребнави хора, които си пилеят енергията по подобни начини? много ме затормозяват тези непрекъснати разговори и схеми и превъртам всичко до игрите.

# 2 321
Е, то Виолета ако отпадне скуката ще вземе връх...то и сега е скучно и се знае кажи речи какво ще стане какво остава ако сме и без нея Grinning Grinning

Истината е, че Виолета и Гатьо сами изнесоха сезона, поне за мен. И Марто ама по-малко Grinning

А, не. Хич не ми беше скучно докато Вила беше на чистилището и я даваха рядко. Сега така ме дразни, че чак ме отблъсква да гледам, какво остава да симпатизирам на племето й.

Аз отдавна се оплетох в стратегиите и коалициите на Гладиаторите, ту мъч ми идват там схемите, плановете, кой с кого, мъжките им думи. По едно време почнах да въртя очи и накрая се отказах да ги разгадавам Grinning

# 2 322
Скрит текст:
Не казвам, че не трябва да се мисли за бъдещите етапи на играта, но малко прекалиха играчите и се омотаха в собствените си паяжини от сметки, направени без кръчмар.
Голямо пазене от Рълев и Крум случайно да не идат на една елиминация. И какво толкова? Какво, като идат един-два пъти? Силни са, има голяма вероятност да се завърнат. Да, може и да не се. Ама ако се върнат, ще имат и грошове, а и ще са си играли играта пълноценно и интересно.
Скрит текст:
Рълев вече е ходил на няколко елиминации, май три. Като по-мислещ и по-комплексен, той беше редовният номиниран от другата коалиция преди.

С напредването на играта обаче остават все по-силни играчи, а и всеки си има слаби места или просто дни, в които не е в топ форма, и може да отпадне.
Аз за Рълев се сещам само за играта с Ханойските кули.
Аха, поправям се - и в началото имаше една, дето със съюзници държаха кубове с краката.
Аз говоря принципно, не само за Рълев. Даже по-скоро визирам Крум. Като цяло идеята ми не е, че не трябва да има стратегии изобщо, ама чак такова плетене на кошници ми идва малко в повече. Освен това при подобни взаимоотношения на повърхността започва да излиза една дребнавост и сметкаджийство, които мен много ме дразнят и натоварват.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 10:38 от Мила Атова

# 2 323
  • SF
Честно да ви кажа аз от тези стратегии на килограм се отегчих. То схеми, то врътни, то сплетни, то 300 хода напред. Това са абсолютни глупости за мен.

Да, заприлича на Сървайвър, където това е основното, а игрите на терен са между другото, колкото да им се даде награда - шампоан, торта, кафе и от сорта. С рекламна цел там има и полет с балон от спонсорите, делтапланер, аквапарк и т.н.
Точно снощи, като слушах Тета Виолета и си мислех, че ако беше в Сървайвър, щеше да ги изяде от схеми. Но в Игри на волята Радо я гледа с тъп, абсолютно нищо не разбиращ поглед и тя не може да му обясни, че схемаджийството е част от играта. Смях се на сцената. Simple Smile
Не казвам, че Радо е тъп. По-скоро е млад, честолюбив и искрен в намеренията си. За него правилната стратегия (той няма ясна представа що е то стратегия) е да следваш поривите си. Ние сме врагове на Крум и аз ще номинирам Крум! Той не може да получи логично обяснение защо като не харесва точно Крум, трябва да номинира Теодора например? Simple Smile Петле, но поне е силно на терена и ще си печели битките, когато го пращат на елиминации.
Всъщност точно това самочувствие и тази увереност, че ще си печели битките, не му дава да помисли и за опцията да се пази от елиминации по други начини.

# 2 324
  • София
Физическите данни са задължителни, но определено не всяка година печели най-силният и подготвен участник. Така че стратегията си е важна. Понякога силен участник отпада много по-рано от очакваното.

В един момент участниците вече си знаят способностите и че някои нямат шанс за победа, но целта им е да останат максимално дълго. Това за тях е успех.

Общи условия

Активация на акаунт