💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 7 (16.10 - 23.10)

• 138 297
  • 3 184
  •   1
Отговори
# 2 340
Дени сега в Бг ли си е?

Да, вчера бяха в Ринг мол с Мудева.

# 2 341
Аз съм луд фен на Сървайвър и харесвам интриги и схеми, а не игри. За първи път гледам Игрите, но ме интересуват основно играчите и отношенията им, по време на състезанията ровя винаги в телефона и чета тук.

# 2 342
За любителите на филми с неочакван край , това е супер. За това и ми харесва формата и се кефя на ходовете на продукцията. Несправедливият сценарий ми е за предпочитане пред скучния. Защото това е шоу , и е с цел развлечение. Не търся в него отговор на въпроси за живота и вселената . Търся ги на друго място.
Довечера ще спечели тази , която е по-интересна за интригата. Но предвид , че и двете не са особено, може и да има честна битка.
Виолета ми изчезва от списъка със симпатични и си зстава рамо до рамо с Мартин - 10 см под дъното

# 2 343
Тая Виолета е яхнала метлата и не знае къде се намира. За нея останалите състезатели- понеже са на по-ниска възраст, са келеши и може да си ги върти, както пожелае. Надменна, арогантна, нагла и без особено мисъл в главата. Социално е трагедия.

# 2 344
  • Другата България
Аз съм луд фен на Сървайвър и харесвам интриги и схеми, а не игри. За първи път гледам Игрите, но ме интересуват основно играчите и отношенията им, по време на състезанията ровя винаги в телефона и чета тук.
Същата работа съм и аз. Само че тук в отношенията между играчите много сериозна намеса има продукцията, няма как като в Сървайвър да ги оставят сами да си развиват отношения, коалиции, да има интриги, да има неочаквани ходове, и въобще всичко сървайвърско. Другият момент е, че това постоянно джуркане и местене на този и онзи тук и там не оставя възможност за коалиции и това те да се разгърнат. До момента само сините не са пипани, свещената тройка Мартин, Пастъгарков и Дунев. Тук съм съгласна с Дяволо, че това са тримата “екскурзианти“, които са със специален статут и надали някой се съмнява, че ще ги добутат до почти последно, там осмици, петици....кой до където може.

За довечера мисля, че Цвети ще е избрана с гласовете на трите жени, Радо и Рълев. Калоян и Крум ще гласуват за Виолета. И мисля, че Мудева има шанс да победи Цвети, зависи много от играта. Друг е въпроса, че Цвети е по-интересна за продукцията и вероятно целта е да остане повече време.
Промото не съм гледала, но за съюзници вероятно Рълев и Крум.

# 2 345

Ха, ха - точно обратното на мен Simple Smile

# 2 346
  • София
Аз пък се изнервям от безкрайните дрънканици и сплетни, схеми и заговори. Преди да почне битката, хвърлям само по едно око, да не изпусна някой обрат. Интересни са ми игрите, и ако може да не са нагласявани според сценарий, би било супер.

# 2 347
  • Брюксел / София
Аз също мисля, че ако битката е между Мудева и Цвети, ще победи Цвети, която изобщо не харесвам. Но Мудева е изкл. тромава, а и ми се струва, че изгуби интерес към играта след като не й се получиха плановете "ала Алекса и Елица". Така че тя е аут, освен това ако излезе Цвети, съвесем предвидимо ще стане всичко при червените, при сините е ясно - те са си на почивка.
Предишни сезони винаги започвах да гледам от 2те племена или от момента, когато всеки играе за себе си, тази година по изкл. гледам почти от началото, но не всичко и честно да си призная тотално загубих интерес... Сините са мн силни, червените са силни с интриги - всичко е някак предопределено. Ясно е кои хора са бутани от продукцията напред на всяка цена - Дунев проспа почти целия формат, Мартин се пери като петел, ама защото продукцията му е гръб, избщо не мисля, че би играл по този начин, ако не го подпираха, всъщност той вече щеше да е навън...
Снощи беше скука, не очаквам нещо интересно и днес...

# 2 348
  • Другата България
Фифо е на меден месец в Бали.

Радо се забавлява като малко дете, докато Момчи го разнася като куцо пиле домат.

Гладиаторите с нови тениски, дори има линк в ИГ, на който могат да се поръчват, да не го публикувам тук /да не се приеме за реклама/.

# 2 349
Мартин не ми е фаворит, но ми е топ интересен играч. Добър в битките, отишъл е подготвен, добър лидер, раздава се за племето, добър е в социалната игра. Яко си плете мрежата, дърпа конците, ня моменти груб и агресивен, но без да изпростява като Виолета и без подлост и мишкуване. Много интересен характер е, манипулатор и с чувство за хумор.
Иначе фаворити са ми Момчи и Рълев. А с Калоян и Цвети много се забавлявам- вечно са толкова неориентирани.

Споделям мнението. Страшен маймун е Мартин, 😃 не знам как го прави, но ги мести като пионки. 😂 Сега гледам е вдигнал мерника на Дунев, ами време беше. Очаквам скоро да убеди всички останали, че и той трябва да си ходи. 😜 Много му харесвам социалната игра - решава нещо, действа и го постига. Това си е талант. 😃
Защото знае, че продукцията е зад гърба му. Wink Така и баба може. Силно вярвам, че със собствени усилия нямаше да стигне далече.

# 2 350
Цвети ще бие довечера. Битката е онази между Мани и Паулина от сезон 3 с коването и помненето на предмети по двойки под саксиите, има и стрелба. Мудева не я виждам на нито един от трите компонента.

# 2 351
  • София
Мери Ан, много агресивно влизаш, все едно Крум ти е откраднал нещо в живота...
Ами мне, не знам какво четеш и следиш, но по-хвалени участници от Денислава и Крум няма. И не, не си го измислям.
Момчил и Рълев също ама те са топ претенденти този сезон. Но са по-обрани там с хвалбите, може би и за да не издават разни неща. Не знам.
Иначе за зрителите си права, но не съвсем.
Зрителите най-много хейтат Виолета и тепърва ще я хейтат още повече.
Крум е сред най-недолюбваните участници, така е. Със сигурност е в топ 3 според мен.
Само че аз това не съм го отричал и не съм писал за това и не знам защо ме вкарваш в този филм, след като не съм писал за него. А и изобщо не ме интересува.
Какво мисли публиката мен не ме вълнува. Аз си имам както винаги мое си мнение и не се водя по ничий акъл или мнение, дори и да не съм в мнозинството.

# 2 352
Стига с тези похвали към Крум, изобщо не вярвам колко е харесван. Да- добър на терен, да- мисли или поне пробва. Имаше огромен потенциал да е топ...Ама не е смел, не е истински играч! Като ще привличаш вниманието на всички, трябва да умееш и да го поддържаш както трябва! Опитва се да си постели тип Алекса- да се заобгради от слаби женички, които да го възхвалят и избутат до финала. Ама сори, пич, не ти се получи никак. Гатьо му поднесе Момчи на тепсия, готов силен съюзник, водещите се опитаха да подскажат за повелята на Гатьо, Крум обаче не ще силни съюзници, защото това значи, че ще дава гръб на силни хора и после финалът ще е зор, тук Виолета е права! Не стига това, ами и уби всякаква интрига у зрителя и сега ще трябва да вадят сигурно от архива някоя игра като за тях да спечелят поне веднъж за малко съспенс за пред публиката.

# 2 353
  • София
Чистят в началото жените, а после бие шута на Рълев и Радо. Първият съвет му дойде дюшеш на Крум, защото Радо дежурно си би по него. Кака Вили хич не се усети. Имаше шанс да го изпратят на елиминация.

Обаче чакам да видя на първи съвет при Сините какво ще е. Дунев му е ред и може би Мастагаря да отпада вече. 

# 2 354
  • София
Гледам по-подробно ИВ едва от тази есен (заради слабото начало и "изненадите" във Ф, но в миналите години все ми се събират сумарно 3-4-5 епизода; СРВ гледах в сезона с Благо Джизъса - беше ми интересно той какви ги върши там). Харесвам "състезанията", но си падам повече по "социалната част".
Скрит текст:
Аз харесвам този микс от физически игри и социалните моменти.
Ако беше чисто състезателно предаване, нямаше да го гледам. Аз затова и пропуснах всички досегашни сезони, че си мислех, че само бягат по плажа в някакви щафетни игрички. Не съм привърженик на Бързи, смели, сръчни. Искам да има и човешки взаимоотношения.
Ама и да не се залита твърде много в стратегии, схеми и планове, че баланса се прецаква.
Тук може би значение има и монтажа.
Аз предпочитам победителя да е комплексен - съвкупност от добър физически играч и умел в социалните отношения.
Независимо какво харесваме ние-гледащите, вярвам, че участниците - освен с чисто физическите си успехи и неуспехи там - формират впечатленията ни с показаното в телевизора като хора, като личности: излъчване, ценности, морал, характер - представени или скрити, изявени или потискани. И, примерно, си знам (т.е. не е "самооправдание"), че като състезатели на Крум и ДеВил отдавам респект, но изобщо не ми харесват/допадат като хора. (А манталитетът на самите гледащи не е без значение; дали са швейцарци или балканци.)
Не забравям, че гледам само ТВ шоу, по сценарий, реализиращо определени цели на създателите му (повече, отколкото на участниците - някой да си тръгне с девалвираната печалба). Ала ми се ще освен мускули (по ИВ), да има и от другите "елементи" на "презентацията". Дано успея да го изразя:
Скрит текст:
За любителите на филми с неочакван край , това е супер. За това и ми харесва формата и се кефя на ходовете на продукцията. Несправедливият сценарий ми е за предпочитане пред скучния. Защото това е шоу , и е с цел развлечение. Не търся в него отговор на въпроси за живота и вселената . Търся ги на друго място. [...]
Колкото да е по сценарий, толкова не мога да приема, ходовете на създателите да са съшити с бели конци, нелогични, нечестни, грубо провокативни. Понеже (най-малкото) ми развалят тъкмо удоволствието като зрител. Гласувам с дистанционното. Не търся отговори от Вселената, но виждам "извадка" от живота и тя ме разочарова именно с реалността (идва ми в повече и в "развлекателното ТВ шоу"). Мога само да взема дистанционното. Или да чета тук.
В момента гледам един американски "Сървайвър" на сал край остров; 8 души - заедно - ще разделЯт пари. Направен е по истински социален експеримент. Има тежки сандъци, готвят си сами и сменят хора вс. седмица. Много по-семпло е, а "социалната игра" си е същата. Но няма сценарна намеса (или не личи), стратегиите (и самите участници) са също семпли. Няма и "безкрайни дрънканици и сплетни, схеми и заговори".
В нашите шоА "за 6-7 сезона вече схемите са извъртени и трябва да се мисли нещо ново - да се вкарат нови дестинации, нови правила, нови стратегии и от тези, които го правят, и от тези, които са само участници." (Esmee) Други харесват стратегиите. ОК, стига да не стават основен "елемент", досаден.
Искрено и лично:
Скрит текст:
Добре, че го има Форумът: да споделиш и да прочетеш какво са споделили други непознати. А "БГ мама" си е спечелила авторитет на институция. (Заради "филми и сериали" и най-вече заради темите по телевизионни предавания дойдох тук. И заради минуса на "мъжкия форум" - оня "за колите по неравни трасета" - където не развиха такива "стаи за споделяне".) Пък темите, които Дяволо" създава - другаде няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт