На половин годинка вече стана, АВГУСТовската мечта на мама!

• 10 672
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Привет! Hug
Мерси за почерпките, страхотни софри сте спретнали!  Peace
Честито на днешните месечковци! Heart Eyes Честита половин годинка на Хектор! Да са здрави, щастливи и да слушкат!  bouquet
На болничките - бързо оздравяване! Praynig Peace
И ние сме от често мрънкалите тази нощ Tired, мислех че проблемът е решен с пюретата и се е укротил, ама нищо подобно Confused Направо ми изглежда непостижимо да се спи цяла нощ, а какво остава за такива часове като Дидика ooooh! Късмет имаш, да знаеш! Иначе и аз обичам да си подремвам до късно, но ми се падна зверче Mr. Green
 nana77 , много са готини снимките! А и колко августовски бебоци са се събрали Peace Калоянчо няма ли вече зъбче? Още ли го мъчат 4те?
Валка, честито ви преобръщане! Накрая ще останем само ние дето още ни мързи. Rolling Eyes
elli78 , столчето е хубаво, както са ти казали вече и други мами. Ние си взехме пластмасово, на Cangaroo, дали са стабилни? Thinking Май имаше доста и с такова. Не сме го пробвали още за хранене, защото Ивчо не седи стабилно.
Да ви питам нещо, което много ме интересува и ме е страх да не го повредим нещо - от два-три дни насам Ивчо има едно странно забавление - като го хванем под мишниците, подскача много стабилно, все едно е в бънджи гащи. Рано ли му е още? Вашите сладури правят ли така? Да, Драганов сигурно ще ме разстреля, но детето се кефи и такъв смях пада... Сега да не излезна лоша мама, дето прави нередни неща.... Thinking Rolling Eyes
Ще ида да видя дали спи още. Не от снощи, де тоз късмет. Joy

# 136
  • София
Теди79 - още сме без зъбче, а венците са подути, бели, зъбчетата се виждат, ама пусто не искат да излязат ooooh! И е ужасно кисел, ама ужасно...Спи много неспокойно, постоянно се върти, пъшка, мрънка, пищи и прочие, вследствие на което аз спя на пресекулки, ако изобщо може да се каже, че спя.
Колкото до купона - кавалерите са августинчовци, а дамата е юлка Laughing Сега ще кача още малко снимки на диването Laughing

# 137
Да ви питам нещо, което много ме интересува и ме е страх да не го повредим нещо - от два-три дни насам Ивчо има едно странно забавление - като го хванем под мишниците, подскача много стабилно, все едно е в бънджи гащи. Рано ли му е още? Вашите сладури правят ли така? Да, Драганов сигурно ще ме разстреля, но детето се кефи и такъв смях пада... Сега да не излезна лоша мама, дето прави нередни неща.... Thinking Rolling Eyes
Ще ида да видя дали спи още. Не от снощи, де тоз късмет. Joy
И ние сме така от три дни. Направо щях да падна от изумление.  Shocked  Драганов, неДраганов - вчера му купихме бънджи гащи.  Sick То си показа детето че иска да скача, по добре да не си морим ръцете. Нека се изкажат и другите мами. Иначе и аз мислех да не купуваме.

# 138
Здравейте мами.
Честито на всички пораснали сладури!
И аз изкарах грипа и още съм на антибиотик, не бях пила такова нещо сигурно от детските си години. Вече сме по-добре. Пазете се наистина е много гаден този грип.
Ние вече си хапваме и ппо малко месце, засега само пуешко и заешко.
Tedi79, няма да го повредиш, изобщо не му е рано, и ние подскачаме и го предпочитаме пред това да лежим и да се търкаляме и аз започвам да се замислям дали да не извадя бънджи гащите и да започваме да подскачаме.
nana77,  може и чак след 2-3 месеца да се покаже, на нашия батко чак на 8 месеца му излезе първото зъбче, а и той още от 3-я започнаха да го  мъчат.

# 139
Zdraveyte mami,
sorry za latinica-ta. Nemoga da se sdurja da ne pisha,shte sum kratka!

Moq sin sushto ne se obrushta po korem,no se zabavlqva da ska4a,kato go durja
Budi se v 3 za AM, a rejima prez denq e:

7.00-AM 150ml
10.30- AM 150ml
13.00- zelen4uk.pure(home made)
16-17.00 kasha,kisel (home made) ,plodovo pure
21- 160ml AM
3.00- AM -okolo 120ml

Ponqkoga davam banan da grize-haresva mu. Rano li e spored vas?

MNogo zdravi da sa decata,a na bolnite-da ozdravqvat skoro,za da ne se trevojat mamite i tatkovcite

Sorry otnovo,skoro shte opravqt kirilicata

# 140
         Tada Честита месечинка на Тони и Боби на ema, Хектор на ROZI24,
                                         Любомир на tsveti_bg, Ния на ev4o   
  bigdance2
        Теди, ние от няколко седмици си играем на скок-подскок. какво да го правя след като го взема на ръце и той само почва да подскача! или пък като започне да се надига да сяда. докторите може да са против тези неща за да се предпазят, но според мен децата сами подсказват какво да ги правим.
          nana77, я вземи да опукаш пуканки, та да ви пробият по-бързо зъбките  Laughing
Моето слънце по традиция от снощи е у баба му и сега ще използвам времето да си почистя къщата. ЦЯла нощ спах непробудно, чак душата ми спеше, до преди малко се излежавах блаженно в леглото и пих дългоооооооооо кафе пред компютъра - направо рай!!! Пожелавам ви един такъв спокоен ден

# 141
  • София
ellenka ще взема да пратя веднага татито до магазина, пък да видим Joy А колко ти завиждам за бабиния дом...Моята майка вече 8 дни е болна от грип, вече се оправя, но никога не съм го оставяла у тях да спи. Понякога тя идва у нас, но аз пак се будя през нощта. Не знам вече кога ще се наспя, а кръвното и тази сутрин ми е 140/90. Май ще се ходи на лекар утре.
Голямо чудене му удрям дали е възможно да вдигам кръвно от противозачатъчни, въпреки че преди да родя също пиех и никога не съм вдигала кръвно? newsm78 Според майка не е от хапчетата, а защото прекалено се притеснявам за финансовите и други въпроси от битов характер... ooooh!

# 142
  • София
Честити месечинки на малките мишлета!  bouquet

ЦЯла нощ спах непробудно, чак душата ми спеше, до преди малко се излежавах блаженно в леглото и пих дългоооооооооо кафе пред компютъра - направо рай!!! Пожелавам ви един такъв спокоен ден[/color]
Направо си жестока към тези, които са се будили през нощта, събудили са се в 6,7 или 8 часа, станали са много бързо, защото бебчо или пищи, или реве, изпили са си кафето на две глътки, почистили са къщата много бързо, едва успели и да хапнат и т.н. Crazy
Благородно ти завиждам  Peace

Хайде оставям ви, че малкото зверче пищи  Hug

# 143
  • Някъде там...
Добър ден мами и бебченца!

Честити половин годинки на всички бебешорчета и специални поздрави на Хектор  bouquet Heart Eyes

И ние сме към отбора на необръщащите, или само с моя помощ се обръща от гръб по корем. Еми той дебеланчо как да си дигне дупето Simple Smile В болницата даже някои лекари му викаха "слон" #2gunfire , топчо и т.н.  Joy
Сега да ви разкажа малко за нас и престоя ни в болницата. Миналата неделя както ви бях писала бебчо взе повече да кашля и пак го закарахме в частната поликлиника и там като го чуха как кашля веднага ми викат "г-жо тва дете е за болница с обструктивен бронхит" Ревах доста , но реших че трябва да се лежи, за по добро на бебчо. Отидохме в детското спешно и там беше фул от деца, ама мнооого. Хубаво ,че поне не чакахме и биха му 2 инжекции и 1 инхалация и ни качиха горе да ни настаняват, там още една инжекция му биха и влезохме в стаята(мизерия голяма) , донесоха ми багажа по-късно. И към 12 часа цялото отделение беше препълнено и като ми сложиха няква мангалка при мен , щях да умра. Отидох да искам друга стая, но всичко беше заето:( На сутринта минаха на визитация и аз бях казала за друга стая и ми казаха че вип стаята се е освободила(20 лв на ден). И се преместихме там. Та бях вече по-спокойна, че няма някои черни субекти:)
Сутрин ни будиха в 5.30-6 , за мерене на бебетата и за инжекция. После пак заспивахме до към 7.30 , викаха за мизерна закуска, после към 8-9 минаваха на визитацияи след това чак се наспивахме като хората. Имаше някои сестри бяха ужасни, но и аз често им се карах. Не съм си предствяла такова отношение към майките. Все едно не сме хора бахти. Абе да не ви разправям даже как се държаха към някои мами, които си бяха в обикновенни стаи #2gunfire
Отгоре на всичко обявиха и грипна епидемия и познайте-нямаше свиждане:( и през терасата сме викали като откачени. Нашия тати се вмъкна на няколко пъти, но за бързо.
Не може да си представите колко много дечица имаше болни, колко много караха всеки ден. Имаше и мънички бебенца, по малки от 1 мес. Обвинявах се , че бебчо се е разболял щото нали бях спряла да кърмя, но май не е така. Малките бебенца всички бяха на кърма и пак .....
На 2-я ден снимаха бебчо на рентген и се оказа , че сме с пневмония. Със слушалка не се откриваше, нямаше температура въобще, изследванията му бяха добри, но снимката каза друго. Така че мили мами пазете бебенцата мнооого, при най-малкото изпотяване го преобличайте, че много е гадно да гледаш детенце да му бият инжекции и да не може да диша:(  На крачетата има 14 инжекции Sad Едвам ни изписаха, макар още  да не сме се излекували добре. Но полудяхме ей. Бебчо в първите дни като видеше бяла манта и почваше да плаче мнооого, да пищи ... накрая взе да се смее на докторите и стажантите , ама пак си е уплах. Ще му занеса някаква дрешка да му баят.
Иначе беше много весел и се усмихваше на другите дечица постоянно, абе порасноло ми е детето. В болницата му готвеха зеленчукови пюрета и следобед му даваха кисел. В началото не му давах кисела, но после го пробвах и да ви казвам с какво желание го ядеше- изяждаше си 150 гр. кисел за минимум време. Много му хареса.
Сега сме 5 дни на Азатрил и дано се излекува детенцето напълно, че незнам, не ми се мисли.
Еми това е засега от мен. Дано не съм ви отегчила с разказа, но просто трябваше да напиша нещо, да си излея мъката. Който иска да го чете все пак.
Пожелавам на всички мами и бебета никога да не се разболявате Само аз си знам какво ми беше .........

Всички бебенца да оздравяват и никакви усложнения!!!

Лек ден на всички!

# 144
  • София
  Ха добро утро и от нас. Тази нощ ме направиха луда двете ми мадами. Тотално си объркахме така и не съществуващия график, но се приспивахме точно до 2 часа... Добре че сутринта таткото ги гледаше та аз се донаспах  Simple Smile
   Честити месечинки на Тони и Боби на ema, Хектор на ROZI24, Любомир на tsveti_bg, Ния на ev4o
    Vesika това столче страшно много ми хареса, може ли да кажеш откъде в София може да се намери и колко горе-долу парички струва, че на мен ми трябват две...
    И едно въпросче до мамите на вече шестмесечни бебоци или предстоящи такива - празнувахте ли половин годинка на малките? На мен нещо много ми яде торта и мисля да взема една  Simple Smile, не че малките ще разберат нещо от това, но за тях ще има почерпка от лъжичка оризова каша  Wink
    Мимс ужасно е това което сте преживяли и ти и бебчо, надявам се повече никога да не се повтаря. Определено отношението в болниците е под всякаква критика, но вярвам че сега в къщи ще бъдете по-спокойни и скоро ще бъдете напълно здравички  Simple Smile
    На всички болни бебчета и мами пожелавам скорошно оздравяване  Simple Smile

# 145
  • София
Айла - ние празнувахме половин годинката на Калоян в четвъртък с още три мами и три бебета Laughing Снимките можеш да видиш в албумчето на шестмесечните. Торта не купих, ама бебоците си поиграха Joy

# 146
  • София
  Нана аз знам за празненството, но така и още не съм видяла снимките, че не остана време и незнам защо бях решила че вие сте били на гости на друго бебе  Embarassed  Мерси за отговора  Simple Smile

# 147
Здравейте от нас с Ники!

Честити месечинки на всички бебоци днес!

Ellenka благородно ти завиждам и аз. Ники се буди всяка нощ поне по 1 път, но вече свикнах да се наспивам така, въпреки че и аз си мечтая поне за една нощ непребуден сън.

Бързам да ви се похвалим, че от вчера си имаме още едно зъбче Grinning Долното дясно зъбче проряза венеца, много се радвам, че засега му избиват лесно зъбчетата. Дано така са и другите! Praynig

Вал поздравления за преобръщането! Ники все още го мързи и го прави много рядко, явно сме от малките необръщащи се бебчета. 

Колкото до нашия режим Ники яде основно кърма колкото той си иска в: 5-6, 9, 12, 15, 18, 21 часа, като наобяд в 12 му давам първо около 100гр зеленчуково пюре и после за десерт го кърмя Grinning

Мимс много е неприятно това, което сте преживели Cry Дано повече да не се случва на никое бебенце Praynig

Айла, както и Нана77 ти е писала, празнувахме половин годинката на Калоян. Аз също мисля да празнуваме на Ники 6 месеца с нашите приятелчета Laughing

Хайде лек ден на всички!

# 148
ХА здравейте и от нас GrinningЧестито на днешните празнуващи HugИ аз се замислям да отпразнуваме символи4но  половингодинката на ДАри.Абе- то си е за нас тоя празник LaughingА за детето като спомен ще останат снимките...
MimSss ,нямам думи просто за това което се преживели.Моля се само  никога пове4е никое беб4е и мама да не изпитат това,което сте преживяли вие PraynigЗа отношението в болниците #2gunfire
Хайде и аз да се опла4а малко,ама от моя мъж #Cussing out.Аз в момента съм на работа.изнструктирах го както винаги за вси4ко, той кимаше и ме уверяваше да не се притеснявам за нищо, и аз тръгнах спокойна( а и нали го хвалих предните семици ooooh!).Та- звъни ми той да ме пита кашата кога да я дава Shocked( 30мин след инструктажа).Да не говорим 4е "кашата" всъщност е зел.пюре Crazy.Както и да е . Казах му сле 12 да й даде.И той  към 12.30 звъни  тревожен и изнервен.Хапнала ДАри 5-6 лъжи4ки и "не ми искала пюрето".Кво съм слагала вътре 4е детето да не го ще и т.н.... SickА аз винаго когато оставям Дари  на него или бава4ката оставям любимите,за да няма проблем, а когато съм си аз с нея си експериментирам със съставките.КАкто и да е . Учудих се,но му казах да й даде от резервните Хип-ски( има 2 любими шри които няма грешка).ИЛи в крайна сметка да й даде мляко.ТОй оба4е каза 4е сега нямало да се занимава с хранене и нищ
о няма да й дава.Еее- полудях Close.Той ми обясни 4е тя му хванала лъжицата ,избила му я от ръцете и го омазала целия, и по косата......абе- картинка голяма.И мрънкала ( ама не може да каже дали от глад или не).Докато се усетя, бях излетяла и ве4е карах към къщи.ОТидох, нахраних детето за 3 минути,теглих му една дълга на моя( а той излезе на балкона да пуши), и сега отново съм на работа.ПРеди малко ми се обади ве4е поуспокоен и  адекватен и ми каза 4е вси4ко е под контрол,ЩЕ ми се обади за инструктаж като дойде време за кашата.Ох
много дълго се полу4и,за което се извинявам,но имах нужда да се опла4а на някого Rolling EyesЕй- тва мъжете са много"лабави" в много отношения.Едно дете да му се ка4и на главата ooooh!
Аааа- забравих да кажа 4е я разнасял на раменете си и тя  там се радвала и мъл4ала.А от утре аз ли да я разнасям на гръб CrazyТа- забраних тази 4аст от програмата.Казах му да нау4и "зай4енцето бяло" ( той знае нецензурирана версия Embarassed)и "Хей ръ4и4ки" или да й ги пуска от диска и ..така. Хайде спирам 4е наистина досадих ве4е Blush

# 149
MimSss, наистина е много неприятно това което сте преживели, но дано сега бързо да се възстановите и да забравите за болести.
Velmar, наистина мъжка му работа, но все пак се справя, та дори и 300 пъти да ти се обади за инструктаж.
Ние почти всеки месец празнуваме, защото баткото и таткото много обичат торта. 

Общи условия

Активация на акаунт