Астрология - 24 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 40 228
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, позволявам си тук да задам въпрос , защото съм в голяма чуденка. Накратко имам автоимунно заболяване от много години ( пия лекарства всеки ден), отскоро се обадиха и женските хормони. Чета постоянно в интернет и във Facebook групи кое , къде , как . И тук идва проблема , както има много информация и така едни отричат едно,  други пък го препоръчват. Естествено новите и модерни изследвания са многоо скъпи .
Хорарния ми въпрос е :
Към кое лечение да се насоча ?
( Билколечение , да търся помощ със изследвания от чужбина или да продължа по моя си начин )
Благодаря много на отзовалите се .

# 196
Въпросът не е подходящо зададен за да бъде тълкуван чрез хорарна астрология, защото не може да му се отговори с ДА или НЕ.
Ако ви интересуват здравословните проблеми е необходимо да се разгледа наталната карта.

# 197
Въпросът не е подходящо зададен за да бъде тълкуван чрез хорарна астрология, защото не може да му се отговори с ДА или НЕ.
Ако ви интересуват здравословните проблеми е необходимо да се разгледа наталната карта.
Благодаря за коментара,
Това е натална ми карта , автоимунно ми заболяване е  от повече от 10 години.

# 198
  • София
с Венера в 12ти дом?
верен???

туинкъл, уран ти е върху слънцето, опозиция плутон
аз се разпадах по това време
Венера в 12Д съм,нито веднъж не съм изневерявала, а поводи и покани съм имала доволно. 12д ми е телец а Венера се кипри в близнаци. Поне за себе си съм 100% сигурна 😁

# 199
  • SF
Венера в 12 дом имат 1/12 част от населението. Едва ли само те изневеряват. За похотливост, нелоялност към партньорите, лесно поддаване на манипулация, т.нар. "слаб ангел", трябва да има и други указания.

Хриспа, с този управител на Асцендента, ти дава като цяло една консервативност. Където и да ти сложим Венера в картата ти, с която и планета да я съберем, Сатурн ти е управител на първи дом и ти помага в това да бъдеш по-обрана и да знаеш да казваш "не".
По една планета е абсурдно да определяме хората. Тогава астрологията щеше да е нещо, което всички умеят с лекота да прилагат. Гледа се цялата картинка. Венера била в близнаци, съвпад с Юпитер, харизматичност, сексапил, ала-бала... Достатъчен е един Сатурн отсреща или силен козирог в картата и започваме да подлагаме на съмнения силата на бенефиците. Но аз ползвам инструментите на астропсихологията.

# 200
Смърт на майката е Сатурн в 4 дом. Много добре помня, че когато майка почина погледнах какво дава смърт на майка и пишеше Сатурн в 4 дом - отворих си картата и видях, че го имам. Бях на 20 и няколко години, не помня кой беше сайта, от който го прочетох, но това ми се е забило в ума, защото беше много трагично за мен събитие.

# 201
  • София
За натална карта ли се говори. Защото аз съм със Сатурн в 4 дом и майка ми е още жива на 65+г,баща ми си тръгна преди нея преди 10+ г.
Третото ми дете е със Сатурн в 4 дом,а другите две не.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 15:05 от trikitil

# 202
Само по един транзит нищо не се определя, а и като цяло само по метода транзити. Не знам защо така се е наложила тази заблуда в съвременната астрология. Може би защото транзитите на пръв поглед са най-лесната и проста техника, и могат да се ползват от любители.

При мен майка почина, когато имах транзит на Сатурн през 10ти дом. При същия транзит смених професия и се преквалифицирах, сама се обучих на по-сериозна и отговорна професия. И пак при същия транзит беше прекъсната 4-годишна любовна връзка... Също така срещнах човек, който изигра като цяло негативна роля в живота ми, в дългосрочна перспектива, отзвучава още и сега...
Тоест имаме транзит на планета през дом, който е донесъл четири различни по естество събития. През три поредни години. А защо с тази последователност – това вече е показано по други методи.

# 203
  • SF
Само по един транзит нищо не се определя, а и като цяло само по метода транзити. Не знам защо така се е наложила тази заблуда в съвременната астрология. Може би защото транзитите на пръв поглед са най-лесната и проста техника, и могат да се ползват от любители.

Сотис, няма такова нещо в съвременната астрология.
Съфорумката каза "прочетох, че пише", но къде го е прочела... И кой го е писал, не се знае. Не е споделила, че източникът е съвременен астропсихолог.

# 204
И аз като видя такива обобщения по един транзит, направо ми идва да се застрелям. Какво е това нещо …
И аз имам Сатурн в 4Д, че и Уран! 🙅🏻♀ това може да значи толкова много неща, да не говорим колко хора имат подобни аспекти, в същите домове и тн. Несериозна работа

# 205
Сотис, няма такова нещо в съвременната астрология.
Съфорумката каза "прочетох, че пише", но къде го е прочела... И кой го е писал, не се знае. Не е споделила, че източникът е съвременен астропсихолог.

В съвременната астрология, която познавам повече от 20 години, има различни прогностични техники освен транзитите. Но аз съм изумена защо масово и навсякъде се налагат предимно транзитите и се правят такива обобщения с тях. При все това, че има и друго. Тъй като от десетилетия следя форумни изцепки, а сега и във фейса, на мен ми е пределно наясно какво масово се пласира. Гледам реклами на астро-психо-студиа и съвременни школи, които също представят транзитите като "основен метод за прогностика". Дори съм влизала в дебати с тях – започват публично да лъжат и да мажат, за да излязат от неудобната ситуация.

Членувах преди време в една фб група по астропсихология, беше на две преподаващи астропсихоложки. Там натрапчиво се налагаха само транзити и прогресии като метод за прогнозиране, предлагаха се и такива платени курсове. Когато ненатрапчиво показах в практически казуси, че се използват и други прогностични методи, една сутрин просто осъмнах с бан за тази група... То хем смешно, хем жалко... но това е нивото. )))

Също така съм не по-малко учудена как може някои колеги от съвременното направление да ползват за годишна прогноза само и единствено Солар. Получавам доста отзиви (и оплаквания) от клиенти и любители на астрологията.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 16:18 от Sotis

# 206
  • SF
Ами... добре. Аз пък пиша това, на което аз съм се натъквала и то не е "прави прогностика по транзити". Даже съм се изморила да го пиша из нашите теми, че само по транзити не може. А съм съвременен профи астропсихолог от най-модерните.
По-интересно би било да четем ти какво мислиш по дадена въпрос, а не колко са зле  някакви си там астролози. Разказвай ни повече за тебе и твоя опит. Махни ги другите т.нар. профита да си трупат публика и да се оправят.
Всеки може да напише, че познава от фейсбук групите или от ютуб някакви древни или индийски астролози, които не знам какви глупости са писали/чели/чули. Това няма никакво отношение към нашата тема и не трябва да се внася като дезинформация отвън. Тук четат много неопитни и може точно такива твърдения и имена да им се набият в съзнанието. Да поддържаме темата чиста откъм неверни слухове и колегиална.

# 207
За тебе съм сигурна, че за прогностика не ползваш нито само транзити, нито само солар.
Но не можем да отговаряме за всички останали астролози – консултиращи и преподаващи.

Преподаващи невежи у нас има достатъчно и си преподават с грешките, защото не са чели достатъчно специализирана литература и не са изследвали редица методи.

И защо да става въпрос за "дезинформация"?
Това са си истини, с които почти ежедневно се сблъсквам в нашата астрологична гилдия.
Преди време и една много известна и прехвалена съвременна астроложка се опитваше да блъфира публично, че разнасям дезинформация. Поради простата причина, че им изкарах лъжите и липсата на професионализъм наяве.

# 208
  • SF
Не можем да отговаряме за всички и затова да не отговаряме.

Може би трябва да се отвори отделна тема за астропсихология и почитатели, за да не се бъркат и непрекъснато да се сравняват с "останалите" астролози. 

# 209
Не, няма проблеми.
Първоначално само изразих учудване защо в съвременната астрология масово са се наложили транзитите.
След това ти реагира защо изтъквам "съвременна". Ами защото масово го виждам и навсякъде, а ти самата си наясно, че транзитите нито са единствен, нито са основен метод. Но съм съгласна, че не можем с нищо да променим ситуацията в нашата гилдия – такава, каквато се е изградила през последните десетилетия. Щом има будали, ще има тарикати...

Общи условия

Активация на акаунт