Астрология - 24 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 40 212
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Е, сред зодиакалните знаци, козирог е един от най-консервативните. Дава строгост, сериозност, дисциплина и чрез тях може и дълготрайност.
И аз така знаех, но при нея е тотална сексуална разкрепостеност и множество партньори. И страшно много забавления, а мислих, че козирог е малко скучен. Не знам домът има ли значение също или някакви други аспекти, иначе сатурн в 4 дом попада във водолей. Но явно само по един знак и съвпад на тези две планети не могат да се правят генерални изводи, както и това че Венера в 12 дом е неверен, или Венера в Близнаци (имам такъв пример в обкръжението си обаче с множество връзки отново, но всичко краткосрочно).

# 181
  • SF
Ами не знаем къде е Луната й по дирекции, по прогресии. Тя дава доста обяснения. Не знаем дали Венера не е ретроградна. Венера в съвпад с Марс е доста секси аспект, разглеждан сам по себе си. Подкрепен от Юпитер може да е взривоопасен.
Разкрепостено поведение, множество партньори са доста субективни възприятия. 

# 182
Марс и  Венера в Козирог, ами да помислиме малко, управители на Козирог са Сатурн, екз.Марс, трипл. на Венер, ако е дневна карта и трипл на Луната , термите няма да включва, но в античната астрология Козирог го свързват и с похот, ако го разглеждаме в светлината на традиционната астрология... Anguishedкартинката може да се изясни при условие, че имаме поглед върху цялата карта, тъй като има значение в какъв дом от АСЦ  се намира....фазата...

# 183
И аз да попитам за Юпитер, ако си е в собствен знак Стрелец и в 4Д в аспект с Уран, Меркурий и Нептун съвпад, секстил с Венера и тригон с АСЦ но прави и съвпад с ЮВ. Това кофти аспект ли е?
Също и 10гр отстояние много ли са за съвпад на Юпитер и Слънце?

# 184
  • SF
И на двата въпроса - не.
За светилата някои астролози използват и по-широки орбиси.

# 185
Сотис, той няма аспекти на Венера към Сатурн и Марс , а само тригон към Нептун.

Не съм гледала картата – тук само надничам, докато работя. И се включвам с бърз отговор.
Нептун, Уран, Плутон, Лилит, Прозерпина и Хирон че фигурират в античната схема.
Споменах само как е при класиците, според техните правила.

Според древната астрология има "похотливи" знаци, има и градусови отрязъци, които предполагат такива изяви. Не е само до аспектите между планетите в хороскопа.

# 186
Esme, Благодаря. Питам защото Слънцето ми е 9,05 гр Уран 9,20 а Юпитер 19,05 , със Уран отчита аспект със Слънцето не, за това попитах.

# 187
  • При децата ми
с Венера в 12ти дом?
верен???

туинкъл, уран ти е върху слънцето, опозиция плутон
аз се разпадах по това време

Лелеее, аз съм с Венера в 12-дом, Козирог. Не съм и помисляла да не бъда вярна. Венера е в съвпад с Ацендента. Сатурн е управител на АС и е в 7-ми дом.

# 188
Момичета, да ви питам нещо. Тренирам с разни хорари, обаче сега на последния, не мога да си определя сигнификатора. Въпросът е дали едно обучение ще е полезно за професионалната ми реализация. Обучението е едногодишно с международно признат сертификат, но не е университетско. Та съм в чуденка управител на 9ти или на 3ти дом да гледам?

# 189
За втори път попадам на информация, че Сатурн в 4ти дом може да означава ранна загуба на родител. Синът ми има тази позиция и много ми се сви сърцето като го прочетох.
Понеже имам притеснения относно здравето ми, а и много майки покрай мен си отидоха... малко съм се филмирала последно време на тази тема.
Има ли вярно в това твърдение, или се гледат и други неща.

# 190
  • При децата ми
Първи дом е началото.
Четвърти дом е краят.
Отделно от това по 4ти дом са семейството, родът, предците, скритите неща.

Ранната детска възраст въобще не е по 4ти дом, това вероятно идва от астропсихологияга, защото го свързват със семейната среда. Смесват в едно две съвсем различни понятия – възрастите, за които отговарят квадрантите и домовете в хороскопа, и ситнификациите (значенията) на всеки дом поотделно.

Сотис, не е ли 12-ти дом на скритите неща? Винаги съм чела, че именно 12-ти дом е домът на тайните и скритите неща. Отделно, че и 12-ти дом е краят...

# 191
Трите така наречени водни дома са окултни домове и на скритите неща. Не само 12ти.
4ти дом е домът на края. В традиционната астрология там са последните години от живота, непосредствено преди и след смъртта. Астрологически там е гробът, не само семейството ни. Предците, генетичното наследство.
Ако говорим за физически завършек на живота или психична трансформация, и трите водни дома имат такава символика.

# 192
За втори път попадам на информация, че Сатурн в 4ти дом може да означава ранна загуба на родител. Синът ми има тази позиция и много ми се сви сърцето като го прочетох.
Понеже имам притеснения относно здравето ми, а и много майки покрай мен си отидоха... малко съм се филмирала последно време на тази тема.
Има ли вярно в това твърдение, или се гледат и други неща.
Момичето, за което писах със съвпада на марс и венера, има сатурн във водолей в 4 дом, родителите й са над 60 живи и здрави, тя над 30. Сотис писа, че темата за продължителността на живота е доста по-сложна и по-добре да не си го скъсяваме сами с притеснения от такива прочитания.

# 193
Аз нямам нищо в 4ти дом, а родителите ми починаха отдавна.
Не се филмирайте с такива неща, по чужда карта.

# 194
Моя близка беше със Сатурн на Имум Цели, а нейната сестра – със Сатурн на Медиум Цели.
Няма ранна загуба на родител – нито майката, нито бащата. Едната дори почина преди майка си.

Общи условия

Активация на акаунт