Астрология - 24 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 40 239
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • SF
Сигурна съм, че ме разбра.
С глупави аргументи всички сме се сблъсквали. Чудя ти се даже как ги помниш. Вероятно не са един и два. Безполезните астролози, недоказаните твърдения да не ги отбелязваме в темата.
Нали вече веднъж се разбрахме, че има лекари, които ще предпишат грешно лечение, ще поставят сгрешена диагноза, но няма как да твърдим, че цялата медицина препоръчва това лечение. Или математик ще обърка задача - не може да кажем, че цялата математика е сбъркана, защото сме срещали калпави математици. И на лош продавач може да попаднеш. Цялата търговия ли трябва да се задраска?  Наистина съм сигурна, че ме разбираш какво имам предвид.

# 211
Помня ги защото не са един-два, а огромно множество. Това няма как да не направи трайно впечатление.
Освен това наистина се отличавам с добра памет. Е, напоследък вече започвам да позабравям, но обикновено това са дребни неща и битовизми от ежедневния живот. ))

# 212
Към потребителката със Сатурн в 4Д, моя е в 3Д в близост до ИЦ -загубих майка си млада и аз но имам и трима братя на които Сатурн не е в 4-ти нито 3Д.
Баба ми са 8 деца все на някой от братята и сестрите и Сатурн попада вероятно там , майката на баба ми почина на 94. Това е като една позната която мисли, че няма деца заради Плутон в петия и дом. А колко хиляди хора са с това разположение едвали са без деца нали? То ако беше толкова просто. Нещата са доста по-дълбоки от един Сатурн в 4Д.

# 213
И аз съм със злосторник близо до ИЦ, на около 2 градуса откъм 3ти дом.
Скандали с роднини и съседи нямам, братя и сестри също нямам, макар че от съседското си обкръжение наистина съм много недоволна. Но просто не влизам в никакво взаимодействие с тази категория хора.
Загубих майка като бях на 32, за мен беше ненавременна загуба. Но този злосторник не действа сам за себе си, той освен това ми е управител на хороскопа. А майката според традиционна астрология е по 10ти дом. Четвърти дом отговаря като цяло за семейството и предците, за родови енергии. В годината, когато тя почина (беше се разболяла тежко 2 години преди това и бързо се влоши), имах не само транзитен Сатурн в 10ти дом, но и цялостно негативни указания – и по солар, и по дирекции (и по Слънчева дъга, и по Примарни дирекции). Ако се гледа по индийската, бях в период Сатурн+Кету – не е от най-приятните (макар че що се отнася до този период, познавам двама души, които са сключили брак в даша на Сатурн-Кету, едната беше и бременна). Така че дори ако се активират злосторници, няма еднакво негативен период за всички хора. Ефектите зависят от статуса на планетите в наталната карта, не на последно място и от силата на самия хороскоп.

# 214
За натална карта ли се говори. Защото аз съм със Сатурн в 4 дом и майка ми е още жива на 65+г,баща ми си тръгна преди нея преди 10+ г.
Третото ми дете е със Сатурн в 4 дом,а другите две не.
Да, в натална е при мен. А какви са отношенията с майка Ви? Има ли дистанция и студенина между вас?

# 215
Sotis, ти понеже спомена, че твоя Сатурн е в 10Д и на баба ми е там, съвпад с ЮВ тригон със Слънце и квадрат с Венера . Настанил се е по-средата казвам го защото ми е дала ориентировъчен час и да мръдне на някъде пак ще е в 10Д.
При теб значи Марс е до ИЦ, аз бях на 24, тотално не подготвена, изведнъж се случи.
С роднини не общувам, от редките срещи и въпроси от сорта "Ама Айде няма ли да се жениш трябва поне две деца да имаш " съм ги отлъчила одавна.
Regalia, гледайки по-равнодомната Сатурн ми минава в 4-ти заедно с луната, те си вървят комплек така да ми е готино, за годините в които е била до мен съм се разбирала с нея. Отдавам го на възпитание и отношение родител-дете.Спомена, че и твоето дете е с тази позиция , дишай и не се вторачвай в Сатурн. За твое успокоение можеш да се консултираш с астролог да ти каже той за статуса на Сатурн. Възможно е да ти носи позитиви а ти да се стряскаш излишно. Що се отнася до загубата на майка ти със сигурност е имало много други показатели . Направи си експеримент и погледни за някое хубаво събитие каква роля е изиграл Сатурн.

# 216
  • SF
Имам Марс точно на К4. Отгоре е цъфнал. Ама аз на кой ли дом нямам нещо върху куспида му...

# 217
Sotis, ти понеже спомена, че твоя Сатурн е в 10Д и на баба ми е там, съвпад с ЮВ тригон със Слънце и квадрат с Венера . Настанил се е по-средата казвам го защото ми е дала ориентировъчен час и да мръдне на някъде пак ще е в 10Д.
При теб значи Марс е до ИЦ, аз бях на 24, тотално не подготвена, изведнъж се случи.

Сатурн ми е в 10ти знак от Асцендента, но добре, че поне е далеч от МЦ, не е в знака му. Марс е на ИЦ, да, и там е свършил доста злини в семейството... и като цяло е дал един несигурен живот, като върху плаващи пясъци. Но за това, разбира се, има и други указания. При мен Сатурн е по-злият малефик – със слаб статус, извън секта, аспектира двата най-важни херметични жребия – Фортуна и Спирит. А когато онези неща се случиха, транзитният Сатурн беше в знака на МЦ, който реално е 11ти знак от Асцендента. Имам две близки с ъглови Сатурни – майка и леля, на МЦ и на ИЦ. Имах, де. Вече са се възнесли.

# 218
Това за Плутон в 5 дом и липсата на деца съм го чела и аз. Но мисля, че беше опровергано?

# 219
Това за Плутон в 5 дом и липсата на деца съм го чела и аз. Но мисля, че беше опровергано?

Абсолютно невярно твърдение, тъй като транссатурнова планета не може да бъде тематичен сигнификатор в хороскопа. И, разбира се, не може да бъде репродуктивен такъв.

# 220
  • София
Не знам защо не мога да цитирам поста на Сотис на който исках да отговоря на това
Преподаващи невежи у нас има достатъчно и си преподават с грешките, защото не са чели достатъчно специализирана литература и не са изследвали редица методи.
Аз попаднах на такъв. Не знам, аз ли не съм наред нещо,на всички им разчиташе наталите -припадаха с да,да,да.При мен греда - над 70% от предположенията за мен,бяха грешни,т.е астропсихологически изобщо не ми разчете натала.
И като се започна с прогностиката, имаше моменти за гледане пак на ученическите карти,нито една прогноза за мен,не се сбъдна. За транзитите, много отдели,а за всички други методи препускане.
.
Въпросната преподавателка и това не знаеше,Плутон в 5дом имам,три деца.
За натална карта ли се говори. Защото аз съм със Сатурн в 4 дом и майка ми е още жива на 65+г,баща ми си тръгна преди нея преди 10+ г.
Третото ми дете е със Сатурн в 4 дом,а другите две не.
Да, в натална е при мен. А какви са отношенията с майка Ви? Има ли дистанция и студенина между вас?
Дистанция и студенина специално към мен, не бих казала,тя като цяло си е студен човек към всички. Твърде много разногласия в мисленето имаме,но накрая идва на моето,като поразмисли.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 23:04 от trikitil

# 221
Ефектът на Барнъм ли се наричаше? Което означава, че всеки може да се разпознае в общи трактовки, които не са обвързани по никакъв начин със спецификата на неговия хороскоп.

И аз все се чудя защо така припадат по клишета. Но някои клишета през годините (по-скоро десетилетия) вече са се наложили. А хора, които имат съвсем повърхностен интерес към Астрологията и малко познания, не са в състояние предварително да преценят качеството на обучението или на услугата.

Щом има 3 деца, наталната карта клони към плодовита и има добре поставени репродуктивни сигнификатори. И тези деца са се заченали и родили в периоди, когато репродуктивните сигнификатори са били най-удачно конфигурирани. Защото има и сравнително плодовити карти, на които просто им изтича "срокът на годност". Не срещаш подходящия човек в годините, когато имаш голям шанс да заченеш.

Прогностиката е ниво за много напреднали, там се работи с много различни методи. Транзитите са начално ниво. Обикновено човек, който е попрочел нещо уводно за планети, знаци и домове, след това започва да си гледа транзитите. Транзити и прогресии като метод, ако се използва само и единствено това, не са чак толкова сложни, затова са подходящи за начинаещи.

# 222
Аз го бях чела в една книга преди време, но просто не помня коя. Дали не беше на Любомир Червенков? Но помня, че и в темата сме го обсъждали. Не знам защо се твърди, че Плутон в 5 дом дава липса на деца, ясно, че планетата не е добротворец ама не е и сигнификатор на децата.

# 223
Предполагам, че и той отнякъде го е прочел или попреписал. Но за такива твърдения е нужна сериозна изследователска практика и голяма статистическа извадка.

Транссатурнова планета, те нали също се приемат за злосторници, принципно може да влоши положението в някой дом от хороскопа, но само при условие, че са налични други, по-важни предпоставки за влошено положение. Ако не са изпълнени тези условия, един Плутон не може чак толкова да навреди. За жалост този принцип често не се спазва.

# 224
Sotis, моя Сатурн също е голям греда, ниско долу в нощна карта и извън секта. Марс е накрая на 2Д  но в падени във Везни, и двата малефика зле. Марс ми е доминант и Алмутен .
При мен с майка ми Сатурн е транзитирал през 1Д, когато първия път легнах под ножа е транзитирал през 7-ми вече към края, той се застояваше 2,5 год в един дом нали така , значи е бил в 8-ми и когато пак лягах под ножа. Една от най-хубавите ми години е минал през 3Д . Ако гледаме само транзити  там се е подвизавал.
Правила съм си експеримент да чета за различните знаци , положението и на луната в знаците, ами то поне в половината всеки може да открие нещо за себе си. За това е индивидуалния хороскоп единствен и уникален за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт