🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 991
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 435

Защо "ще бъде"? В първия пост на темата я има. Поне само елементите му може да поназнайва човек.
Все пак Diavolo толкова труд хвърля...

Колкото и да благодаря за труда на Diavolo, явно не съм се почувствала длъжна да чета и гледам всичко, проблем? И ти не беше длъжна да ми казваш какво поне да познава човек, не съм тук на изпит Simple Smile Както и не си длъжна да ми благодариш за любезния отговор и времето, които отделих, но от възпитание можеше поне да не се заяждаш.

Погледнах статистиката и да - ще бъде четвърти дуел на Петър, четвърти за Кенан и трети за Лили.

# 436
  • при късмета
Дяволо прави седмични статистики от години, откакто води темата. За всеки сезон, за всяка седмица, не е новост. Дама Пика имаше предвид репликата "ако някой си направи труда да направи статистика" или нещо такова, цитирам по памет. А това се случва от години и този сезон не е изключение

# 437
Не разбирам "проглеждането" на момите от Елбетица, които изведнъж прозряха, че Петър ги манипулирал.
Народът го е казал, няма ненаказано добро!  Той е, човекът който от ден едно им правеше успешните стратегии и участваше в повечето битки. Съответно е с най-голям принос за благоденствието им до този момент. А да реват, че вече трябвало да гонят само жени, ами да до този момент жените бяха пощадени. Иначе вместо Георги и Станислав двамата най-слаби и най-неполезни играчи за отбора, щяха да си тръгнат жени. То хем сърби, хем боли!

От Лили съм потресена. Тая жена от нищото как яхна метлата и се развъртя?! И за какво е набрала на Петър та се излага държейки се като мутреса?! Много ме разочарова с това махленско поведение с мутренски привкус. Trollface

Все повече симпатизирам на Петър. Обикновено мислещите хора и тези готови да поемат отговорност си го отнасят при първия неуспех. Докато успешно кара общата каруца го потупват по рамото, но ако се обърне колата му резват зелката и той опира пешкира. Ще рече човек, че всичко е по негова вина.

Сергей в нито един момент не се е чувствал застрашен, че ще го изкарат по негово желание. Първо се е надявал да се развие сценария, както стана със Станислав или пък да го преместят, както се и случи. В краен случай понеже по традиция продукцията им дава 24часа за размисъл, щеше да каже, че се отказва да излиза, защото не иска да бяга. Беше си калкулирал риска т.е., че няма такъв. Изигра малко театро.
Сигурно съм сляпа и глуха, но не съм разбрала на какви ценности е радетел?! Освен гръмко с апломб да го заявява нито съм разбрала за какво иде реч, нито съм ги видяла да ги показва.Scream

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 17:47 от sineva 1

# 438
  • София
То освен битките, на Кенан простотиите и на Петър речите - друго показват ли ни? А, да - ухажването на Жоро. Нещо за останалите участници знаем ли? Нещо за Присияна? За Еми - освен че умее да готви? За Андрей?
Това, че не са ни излъчили кой в какво вярва, какви ценност има - не означава, че не е казал нищо докато е във Фермата. Означава само, че сценаристите са намерили нещо по-скандално, което да ни излъчат, защото се вярва, че скандалното и грозното продават ТВ продуктите.

# 439
  • при късмета
Всеки ще се издъни до финала за едно или за друго. Моята "класация" винаги се е основавала първо на свършеното през седмицата, след това на личностните качества на всеки. Мързела и скатаването от задължения и задачи е първия минус, който отчитам. А простите селяци изпреварват мързелите, затова искам Кенан и Иванка да си ходят. От там нататък, чак толкова фрапиращи дразнители няма да имам. Лили прекалява на моменти, но е определено само към Петър, т.е. личностно, както прие на нож Павката, заради нещо си на кастингите. Не е такава към всички и по принцип. Иначе да, държанието е просташко и не го смятам за положително. Обръщането на Ния също ме дразни, няма как да приема за свестен човек, някой, който до вчера е бил с един, а днес обръща позицията и то зад гърба му. Отвращава ме това у хората.
Петър има мисъл в главата си, повечето му планове сработват, което говори за правилна преценка, т.е. тук няма нищо отрицателно, само по себе си. Обаче е и малко арогантен, което пък не е положително и прави всичко отрицателно. А Петър просто играе играта и я играе добре. Записала съм му минуса за това, че знаеха за контузията на ...... (уф, пак забравих име, тази с кръста и понастоящем изпълнява повечето кулинарни задачи) и пак я извикаха на дуел, с претекст "не ѝ знаем точното състояние". Беше си чиста лъжа, знаеха го и то много добре
Сергей хем го разбирам, явно до сега в живота си е успявал да отрязва авторитарни личности от живота си, ама тук няма такъв вариант. Аз също не знам как бих реагирала, ако нямам възможност да държа далеч от себе си, някой, който смятам за диктатор. Може и да го набия Joy Шегувам се разбира се. Това, което не разбира Сергей е, че колкото Петър сам се наложи като тоталитар, толкова е и вината на другите, предимно жените, защото го позволиха и нещо повече, сами го търсеха. Та е омагьосан кръг.
И на Иван играта харесвам, макар още да не съм му простила, че единствения работещ план който имаха за дуела в който участва Иванка, хем той го измисли и предложи, хем беше първия който го промени и то в движение. Вижда се, че тя си продължава по същия начин, клинчи и от задачи и от седмичните игри и това се знаеше предварително.
Павката го харесвам, трябва да се отдръпне от онзи простак турчето, че не му влияе добре. И трябва да говори малко повече, а на нас до го излъчват малко повече.

И бяха прави, предположилите, че Ивайло няма да ми отговори

# 440
Нагледен пример, как ако се появи можещ и кадърен човек, група завистници веднага ще го сринат. Нахални устати  Кенан и Лилия . Като не могат да бутнат Петър честно,  посяха семето на раздора , с елементарното - ох как те маипулират , пък българинът ,нали  много го е страх да не го минат(и да не настине) . Много са зле тези жени, щели да падат , но с чест . Ами да падат. Принципно винаги съм за женската коалиция, и се дразня от скоростното изгонване първо на жените , но тези тук са много зле

# 441
  • при късмета
До сега жените винаги са се гонели помежду си. Сега са обединени и то не с/у мъжете като цяло, а само с/у един, ама вече е свирено. Винаги първо жените започват да отпадат, а после мъжете. В 6 сезон, ако не се лъжа имаше 4 или 5 поредни женски дуела. После само един мъжки и пак се почнаха. Хепи Ванче беше вечно на пангара, иначе нямаше да постави рекорд по дуели до момента. Май бяха 6 за целия сезон.
Тук Петър обърна цялата игра, а жените изведнъж прогледнаха, че ги манипулират. Той Петър ги манипулира де, ама изобщо нямаше да са в този състав, ако той не правеше така стратегиите, че да остават. Абе, както казах, затворен кръг. Петър рискува само с Моника и загубиха, другите ги опази. Но ако започнат да падат повече отколкото да печелят, от самосебеси на Петър ще му се разсъхне стратегията.
Аз продължавам да искам сакатица да падат, докато турчето и мързеланата са вътре. Като ги махнат може и за тях да съм

# 442
Кенан и Лили си изкараха яда, че са номинирани за дуел на Линда. Беше много грозно за гледане как разплакват това момиче, което само искаше да направи процедурата малко по-интересна.

# 443
Не ги мислете девойчетата, няма да отпаднат, и няма да стоят на мизерия.
ИА са го измислили, няма да оставят коконите от Елбетица в катуна, ще ги върнат в къщата за гости да се глезят и да се мажат с крем Здраве. Nerd
Катаница ще се върнат в родния им дом Ада да мизерстват, мръзнат и гладуват.
Спокойно имайте търпение утре вечер се отваря заветния плик.
ИА, като истински рицари ще спасят изпаднали в беда дами. Satisfied
Ще им върнат уюта и ще им пратят силни мъже, които да им правят битките и за пушечно месо, по което да стрелят, за да могат максимално дълго да ни "радват" с безличното си присъствие.
Тъкмо богомолките спокойно могат да хруснат Петър, след като взеха максимума от него през тези седмици. Следващата седмица явно ще тричат Петър, ИА вече подготвят почвата, че ще бъде низвергнат.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 23:49 от sineva 1

# 444
  • Велико Търново
sineva1, Петър бил "участвал във всички битки"? Само той ли? Другите къде са били, докато той е участвал? Нали ВСИЧКИ от отборите участват в крайна сметка. Наистина, кому е необходимо подобно героизиране?

ма ко, Теди. Теди е кулинарката с кръста.
Ох... че не отстраниха Иванка и на мен ми е болка. Ама те съвсем пък щяха да "обеднеят" откъм жени.

Айде, да идва тоя плик вече...

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 15:21 от Не се сърди, човече

# 445
  • София
Айде, да идва тоя плик вече...
Трябва да е нещо за подсилване на отбора с това постоянно натъртване за важността на пендарите. Да им дадат да  си придърпат човек от другия отбор или да разменят с някой от своите.

И е време да сменят малко правилата и на битка за елиминация да ходят играчи, които досега не са били. Виждам колко много харесвате Коко, но не е справедливо да стигне до финал без поне да е минал през такава игра. Бърз е, издръжлив е на тичане, но какъв ще бъде при рязане, цепене и коване? А и освен в игрите, не ми е особено интересен.

# 446
До сега жените винаги са се гонели помежду си. Сега са обединени и то не с/у мъжете като цяло, а само с/у един, ама вече е свирено. Винаги първо жените започват да отпадат, а после мъжете. В 6 сезон, ако не се лъжа имаше 4 или 5 поредни женски дуела. После само един мъжки и пак се почнаха. Хепи Ванче беше вечно на пангара, иначе нямаше да постави рекорд по дуели до момента. Май бяха 6 за целия сезон.
Тук Петър обърна цялата игра, а жените изведнъж прогледнаха, че ги манипулират. Той Петър ги манипулира де, ама изобщо нямаше да са в този състав, ако той не правеше така стратегиите, че да остават. Абе, както казах, затворен кръг. Петър рискува само с Моника и загубиха, другите ги опази. Но ако започнат да падат повече отколкото да печелят, от самосебеси на Петър ще му се разсъхне стратегията.
Аз продължавам да искам сакатица да падат, докато турчето и мързеланата са вътре. Като ги махнат може и за тях да съм
Другата Ваня би нейния рекорд, доколкото помня. В добавка беше и тормозена, но това е една друга тема.

# 447
DamaPika, въобще не му слагам ореол и не го изкарвам герой. Но е факт, че от техния отбор той най-често участва в битките. Той е, който им прави успешните стратегии. Най-мислещия и най-можещия в отбора е.
В интерес на истината бях сред най-големите му критици и доволно му сипвах в началото. Просто не харесвам бъбривците, особено пък мъже и напоителните му речи ме натоварваха.
Посипвам си главата с пепел и без бой си признавам, че сбърках в оценката си за него.
От известно време смятам, че не само е най-интересния персонаж, нещо което му признавах още в началото, но най-интелигентния и мислещ обитател на Фермата тази година.
Да има стратегия и си играе своята игра, както прави всеки друг, но и се раздава за отбора, дава добри съвети и прави отлични стратегии, които ги държаха в Рая. Не омаловажавам усилията на другите, но точно липсата на лидер в другия отбор е причина в началото да падат, като националния ни отбор по футбол. Където не ги хванаха Елбетица, там не ги биха.

За съжаление глава, която стърчи най-лесно пада.
Не въобще не искам да го канонизирам. Но тези, които до скоро едва ли не го боготворяха, ритуално ще му резнат главата и то уверявайки себе си, че постъпват правилно и са прогледнали каква змия са гледали в пазвата си.
Толкова е удобно не просто да го тричат, но и да се изкарат жертви тричайки човекът, който до вчера ги водеше, а те го гледаха в очите. За мен това е цинизъм.
Искат да спасят дупетата си и затова с готовност прегърнаха подхвърлянията на Лили. Много им е удобно да се изкарат жертвени агнета и да го хвърлят на вълците. И Ния, и другите веднага забравиха всяка лоялност щом става дума за собственото им оцеляване, а той им е удобна мишена.
Мадамите си мият ръцете, изкарвайки се негови жертви жертвайки го. Trollface

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 00:25 от sineva 1

# 448
Змията Камелия от миналогодишния сезон би трябвало да е рекордьорката към момента.

# 449
Ааа, да, бях я забравила. Аз не я хейтих, колкото всички останали. Беше ми безразлична.

Общи условия

Активация на акаунт