Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 526 330
  • 10 262
  •   1
Отговори
# 150
  • София
1973г. съм била на лагер в Равда и имам спомен за такива двуетажни сгради. Помня,че смените продължаваха по 20 дни и струваха около 20 лв.Почти всичко друго ми се губи, но имам снимка на плажа, била съм 5.клас тогава.

# 151
1973г. съм била на лагер в Равда и имам спомен за такива двуетажни сгради. Помня,че смените продължаваха по 20 дни и струваха около 20 лв.Почти всичко друго ми се губи, но имам снимка на плажа, била съм 5.клас тогава.
Точно там сякаш не съм била, а във Варна, Обзор и може би още някъде, но тях си спомням най-ясно. И да, смените бяха 20 дни, но цена никога не съм знаела, сега я научих от теб, благодаря!

# 152
Това на снимките не са бараки, а масивни двуетажни сгради, с външна стълба между двата етажа.
Аз най-вероятно съм била в Старозагорския лагер, трябва да питам майка, защото бях ремаркето към нея. Simple Smile
От лагера имам бегли спомени, по-ярки са от гостуването на туристическия кораб „Осетия“, до който ни закараха и върнаха с лодки. Лагерниците изнесоха някаква програма, туристите им се радваха, а на слизане на всички ни подариха матрьошки (даже и на мен – ремаркето). Как да не го запомниш?  Laughing

# 153
# 154
А какво имаше в дясната сграда преди 89-та? Банка ли беше? Или някъде още по-надясно беше банката?

# 155
  • София
Дясната сграда - първо беше външнотърговско дружество.
После я приобщиха към ЦК на БКП за кабинети на служителите.
Кооперацията и тя - апартаментите секвестирани за нуждите на Партията, собствениците изселени. ....
Такова беше времето.

# 156
Благодаря, значи може да се бъркам нещо. Имам бегъл спомен, че като дете съм влизала в дясната сграда "банка", но явно е било другаде и спомените са се смесили.

# 157
В жълтата сграда, която се вижда в десния край, се помещаваха някои от отделите на БНБ.

# 158
Собственик на магазин за автомобилни принадлежности позира с монтираната отпред бензинова колонка SATAM. Колонката е снабдена с два видими стъклени цилиндъра, през които преминава и се измерва горивото, преди да се налее в превозното средство. Кадърът вероятно е от 30-те години.

# 159
Колко ми е разказвал баща ми за тая колбасарница Докузанов и вкусните неща в нея. Всеки ден около обяд са вадили пресни колбаси, вечерта вече са били с намалена цена. И естествено, сравняваше със социалистическите колбаси.

# 160
Еее, защо никой не каза, че са започнали повторения на "Арабела"?! Чуствам се отново дете 😊

# 161
  • Бургас
Къде го дават ,,Арабела,,?

# 162
БНТ 1 от 15 ч.

# 163
От "Стара София", стори ми се интересно.
Не е съвсем сигурно дали това е мястото, но в дъното май се вижда Руски паметник.

Пасторална идилия в покрайнините на София, 20-те години. На снимката вероятно виждаме днешния булевард "Тотлебен" при пресечката с улица "Богдановец". Фотографът е застанал на сегашното локално платно, като трамвайната линия и шосето за Княжево са вляво. Как изглежда мястото днес вижте в коментарите. Съгласни ли сте с нашето предположение? 🤓

Мястото днес - Гугъл карти

# 164
https://www.noviteroditeli.bg/da-pogovorim/9-neshcha-ot-80-te-i- … za-dneshnite-deca

И мен никой не ме е возил до училище. Пеша, с рейса. Закуската - каквото продават в училището. Телевизия - каквото дават. Бяха Канал 1 и Ефир 2. Много обичах Милион желания с кака Лара.
Ех, детство ..

Общи условия

Активация на акаунт