Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 537 904
  • 10 262
  •   3
Отговори
# 210
Аз още пазя едно зелено жълъдче, което е 50+ годишно. Оцеля след полет на запалена елха от петия етаж. Както и други играчки оцеляха тогава, но децата ми им видяха сметката през годините. Сега сме с едни изкуствени китайски играчки, които въобще не ме кефят.

# 211
Много кофти се чупеха тези играчки от снимките. Може би за това не изпитвам носталгия. В нас имаме традиция- всяка година купуваме по една нова играчка за Коледа.

# 212
В детската градина, за коледното тържество ни правеха коронки от бял кадастрон, със залепени натрошени играчки по звездичката отпред.

# 213
Да, и аз ползвах натрошени на ситно играчки като брокат за новогодишни картички и табла за училище - все трябваше да правя таблáта, че уж съм можела да рисувам. 🤭
Лесно се чупеха, да, а порязано на стъкло е ужас...

# 214
  • Крайбрежен район
Pippi_ не съм аз. Снимката е от нета.

# 215
  • Sofia
И сега има много красиви стъклени играчки.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 14:40 от Doli

# 216
Докато съществуваха Халите, всяка година преди Коледа имаше щанд с украински стъклени играчки, ръчно рисувани. Оттам съм си взимала много красиви играчки, стъклени и не чак толкова чупливи. Иначе имам един кашон с играчки, някои от които са на повече от 60 години. Ако стигна до елха тази Коледа, ще ги снимам.

# 217
Докато съществуваха Халите, всяка година преди Коледа имаше щанд с украински стъклени играчки, ръчно рисувани. Оттам съм си взимала много красиви играчки, стъклени и не чак толкова чупливи. Иначе имам един кашон с играчки, някои от които са на повече от 60 години. Ако стигна до елха тази Коледа, ще ги снимам.
Прави, струвай, ама гледай да стигнеш! Simple Smile

# 218
Poni69, ще се радвам да видя и твоите играчки!

# 219
# 220
Изглед към Витоша ли е това? Май тези сгради ги няма вече, нищо не ми е познато. Каква е сградата с купола от ляво? Там сега е макдоналдс, ако правилно се ориентирам в посоките.

# 221
Мисля, че  е някаква сграда на църквата. Още я има. Виж в горния ляв ъгъл на снимката.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 20:22 от Черна станция

# 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тук е цялата снимка.

Цитат
Поглед към бул. "Царица Йоанна" (днес бул. "Витоша"). Сградата на съдебната палата ще се появи 10тина години по-късно. Сградата на Богословски факултет все още с купол, невъзстановен след бомбардировките. Към днешна дата със обезопасена фасада и скеле

# 223

Студентска стая в общежитие в началото на 80 - те.

# 224
  • София
И в края на 90те изглеждаха така, само тапетите бяха много по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт