Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 492 031
  • 9 733
  •   9
Отговори
# 9 720
  • Sofia
От коя година е снимката на децата с възглавници?
В моето детство,в детската градина нямаше възглавници.
Нямаше инфо.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 00:11 от Doli

# 9 721
  • София
Топено сирене са кутийките върху кашкавала. И сега се предлага в такива кръгли кутийки с индивидуално опаковани триъгълни сирена.
За сега знам,но не знаех че през соца е имало.

Ъхъм, то през соца ядяхме само хляб, сол и домати с колците.
Уж си с постоянни връзки с Бг, уж през месец идваш от Чужбината. А не помниш топените бг сиренца като си била малко дете.

# 9 722
От коя година е снимката на децата с възглавници?
В моето детство,в детската градина нямаше възглавници.
Нямаше инфо.

Ух, тортичките какви бяха блажнииии!
Ама, беше много яко да имаш торта с къщичка. Помня, колко мрънках за такава.
Мама ми беше направила домашна бадемова торта, а аз, лиглата, се тръшках за торта с къщичка. Неблагодарна работа!
Накрая мама "скова " една къщичка от бисквити и байкалчета и аз мирясах. 😐

# 9 723
  • Наблизо
Айша,нямах това предвид.Като дете вече бяха президент,или поне такива ги помня.
Нашите явно не са им купувани,защото не споменават.

# 9 724
Имаше и едно страхотно пушено сирене под формата на салам, много ми харесваше и крема сиренето също, но аз нормално сирене не ям и до сега.

# 9 725
Като казахте топено сирене, аз помня едни тиъгълничета в кръгла пластмасова кутия, на която капачето беше раграфено на триъгълници и се завърташе ...каточели. Май паметта ми е изфирясала.

Кубратова, тези, които спяха без възглавници, не са от нашите набори, 'ко мА рЪзбираш... Имаше едни моди по в началото на демокрацията, може би около 2000-та година, когато мъчеха децата в детските градини, че да нямали изкривявания. Врдена била възглавницата. Големият ми син хвана този период и родителите се бунтуваха. На една родителска среща директорката капитулира и каза който иска да си донесе възглавница за детето като пък толкова не може да спи без Joy

редакция:
Намерих снимка на сиренцата (тези, които са подпрени на кашкавала горе):

Изобщо не помня да съм виждала това кисело мляко в пакетче като на прясното мляко!?

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 09:07 от petiaivanov

# 9 726
# 9 727
Иде ми да мушна два пръста във възлите Joy

# 9 728
Иде ми да мушна два пръста във възлите Joy

Може и не само два Simple Smile

# 9 729
Колко играехме на тази игра, мисля че още помня някои от хватките.

# 9 730
Колко ли е стара тази игра! Като бях дете баща ми ме научи, а прабаба ми ми показа една много сложна фигура, май пачи крак се казваше и била много специална. Разбира се, че не запомних как се прави

# 9 731
Аз съм правила и пачи крак, и дама с бански, и риба и не помня какво. Сигурно и сега ще мога да си спомня разни фигури (или да ги измисля), но за имената се съмнявам.

# 9 732
О да, помня това пушено топено сирене .
Беше дълго и опаковано в нещо като хартия, такава мокра ли .. белиш и отдолу много хубаво опушено, обожавах да си намажа филия с масло, резенчета пушено топено сирене и запечено в парти грила, точно като почваше да покафенява се надуваше на големи мехури и го изваждах.

Окапах се 🤣

# 9 733

Общи условия

Активация на акаунт