Коремчето ми наедрява, защото през АПРИЛ ще ставам мама.

• 21 703
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Честито на всички разбрали пола на бебоците

Ето и темите на училищета на сп. 9 месеца през февруари

С “9 месеца” на училище през февруари

София
01. 02. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Елена Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Къпане и масаж на бебето.”

06. 02. 2007г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Вяра Виделова, психолог от Подготвителен курс за бременни към САГБАЛ “Шейново”, София ще представи темата “Детето – неговите желания, фантазии и срахове.”

08. 02. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Елена Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Уроци по кърмене.”

13. 02. 2007г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Емилия Казълова, акушерка от Училище за бъдещи майки и татковци “Аз, Ти и То”, София ще представи темата “Борба с болката в родилната зала.”

15. 02. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Росица Божкова, психолог, “Йога за бременни” ще представи темата “Общуване с детето преди раждането. Пренатално въздействие на майката върху плода.”

Пловдив
19. 02. 2007г. – 09.30 ч. в ресторант К2 (ул. Цариброд 6) – Елена Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Основни грижи за новороденото в болницата и у дома.”

София
20. 02. 2007г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Д-р Татяна Ралчева, специалист по детски болести, Национално сдружение на педиатрите от извънболничната помощ ще представи темата “Най-честите проблеми при новороденото и кърмачето.”

Стара Загора
20. 02. 2007 г. – 09.30 ч. в Хотел – Ресторант Uniqato (ул. Сава Силов 36) – Елена Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Нормално физиологично раждане.”

Бургас
21. 02. 2006 г. – 09.30 ч. в Пицария Jersey, (Ул. “Вардар” 27), до новия БСУ – Камелия Маринова, акушерка от Училище за бременни “Мами” ще представи темата “Кърменето “За” и “Против”

София
22. 02. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Росица Божкова, психолог, “Йога за бременни” ще представи темата “Психологическа подготовка на жената за раждането.”

Варна
22. 02. 2006г. – 09.30 ч. в Пицария Palazzo Олимпийски клуб, (Ул. Славянска 1-3-5) – Диана Димитрова, акушерка, магистър по психология от “Училище за родители” ще представи темата “ Нормално физиологично раждане.”

Велико Търново
23. 02. 2006 г. – 09.30 ч. в Пицария Еgo (Ул. "Независимост"17) – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Видове контракции.”

София
27. 02. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Кой кой е в родилната зала.”

Аз няма да успея да дойда утре, но много искам да присъствам на лекциите на 8 и 13 февруари

# 136
здравейте и от мен

още не мога да насмогна да прочета старата ни темичка, но напредвам стигнала съм до 11 страница. новата я следя по цял ден  Laughing

не знам от коя прочетох предложение да слагаме цени на покупките и го направих и аз мисля че това ще ни улесни и ще ни насочи с какви финанси да разполагаме като излизаме по магазините и от кой продукти ще можем да си позволим да вземем. предполагам че всеки ще се насочи към най-хубавото, но все пак всеки си има лимит нали така  Laughing

аз днес ходих до ЖК за да се разберем за болничния и доста поспорихме. сега ще ходя да искам и друго мнение защото той си твърди неговото и аз все едно на стената говоря. според менструацията трябва да ходя на 3 април, но нали на мен ми е дошло на 38 а не на 28 по-късно съм забременяла и въпреки това искат да ме изкарват 2 седмици по-рано в болничния който е 45 дена преди раждането.

ако някой има като моя проблем нека сподели

чао и лека вечер

# 137
Вижте какво открих - Да смеем ли да плачем ли, до сега се зверихме с Пепи какво ни очаква. Mr. Green

# 138
Laughing
по-скоро смях през сълзи за имащите нерви, а за останалите  Crazy

# 139
  • БГ
здравейте момичета Hug, аз имам един въпрос като ви чета за болничния, ако се чувствам добре и реша да не си го ползвам болничния /първия 45 дневен/от първия ден когато трябва  и искам от по-късна дата какво д а   направя, да помопя доки да ми смени термина малко или да ми даде болничен не за 45 дни а за примерно 30 дни или как да стане според вас, може ли така ,не съм решила още но мисля като вариант,защото може да си остана на работа по-дълго и сега съм в чудене или за задължително 45 дни да е този болничен? newsm78
не съм пазарувала все още нищо за бебо, само за мен 2 бр. бикини от Данет,  смятам да започна от началото на другия месец, а вие много хубави покупки сте направили, pepena откъде купи твоите првръзки за гърди, да се оборудвам и аз за всеки случай,има ли ги в аптека и как се казват , да не ме гледат странно, че и без това съм атракция на града тука, все едно само аз съм бременна, от непознати  чувам питанки, а не съм кой знае колко дебелана,само на корем #Crazy, хубава вечер от мен  bouquet

# 140
Здравейте,момичета!

Веси,на мен акушерката си ми смята термина по стандартните таблици ,и по документ той трябва да се води така.Когато на феталната лекарят ми каза,че бебето е по-малко с около дестина дни ими измести термина от 6.04. на 14.04. акушерката ми обясни,че всичко е относително и не може да се съди само по това.Не ми е сменен термина официално,затова и аз си го смятам все още на 6.04.Донякъде моят случай е идентичен с твоя ,само дето теб те издърпват по-напред.Но независимо от това,болничният ти трябва да тече според първоначалният/официалният/ термин.Питала съм специално по повода.Дано съм обяснила точно,че май станах многословна.

Алина,честито ви малка принцеса,явно ще е много срамежлива, щом чак сега се показва!  Laughing

Ая,на стр. 5 от настоящата тема съм написала предложения за нови заглавия .Не си ги видяла явно ,затова те подсещам - виж ги и прецени кои от тях биха били интересни и по-различни от досегашните и само тях включи в "чакащи".Със следващата муза ще сътворя нещо с бебета вече,че имаме много теми,а сравнително малко време да ги изпишем докато сме бременни. Laughing

От 20.04 и аз излизам в 45-дневния болнични ,но не съм подготвяла никакви документи,даже незнам какво се изисква от мен и какво от работодателя.

Покупки също не съм правила ,но от сина ми имам доста неща ,половината от които почти нови и съм си ги  приготвила да ги поизпера и освежа.Остава ми да купя само шишенца и козметика,чаршафчета и завивки.Ааааа,най-важното-и тати да направи кошарка.Ако не му остане време, сме решили да купим от тези с колелцата.Много ми харесват на Ая креватчетата. Peace

Това е от нас засега,приятна вечер и се пазете!!!

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 21:19 от larsen

# 141
  • Попово
tevolere, мога да ти дам линк да видиш какво представляват, а иначе аз ги купих от магазин за бебешки стоки. моите са 30бр, а има пакети и по 60, имат самозалепваща се лентичка , ето и линк http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=109

# 142
tevolere моят съвет е да си ходиш на работа, но да си подадеш болничния както ти се полага

# 143
tevolere, мога да ти дам линк да видиш какво представляват, а иначе аз ги купих от магазин за бебешки стоки. моите са 30бр, а има пакети и по 60, имат самозалепваща се лентичка , ето и линк http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=109
Аз си купих същите в събота Peace

# 144
  • БГ
мерси за отговорите момичета Hug, ще си поръчам подплънки и смятам до края да си ходя на работа, няма да с е  отърват лесно от мен Naughty ама пък заплата как ще ми платят ако съм болничен? newsm78

# 145
  • Попово
смятам до края да си ходя на работа, няма да с е  отърват лесно от мен Naughty ама пък заплата как ще ми платят ако съм болничен? newsm78
Заплата няма как да ти дадат официално, ще трябва да се договориш с шефа си във вид на премия или нещо подобно... поне така си мисля аз  Rolling Eyes след като по закон ти се полагат тези дни Embarassed

# 146
  • Пловдив
Добро утро и от нас Simple Smile
Това с болничните са оказва голяма каша  newsm78
На мен вчера ми се обаждат колегите и ми казват, че трябва да отида до службата и да доплатя 4,75 лв, защото за януари съм била много време в болнични и чак съм задлъжняла. Не мие ясно как са я измислили тая система с НОИ, но нещо не ми се връзва. А и с тези декларации.... нашите в службата дори не знаеха за тях и снощи аз трябваше да им я изпращям като форма да я имат. Изобщо.....  #Cussing out
Да не говорим, че сега ще си получа заплатата за януари през март. То пак ако е март добре ми да не е по-нанатък
Започнах пак с лоши емоции Simple Smile
Хайде, стига от мен, че да отивам на лекции Simple Smile

# 147
Добро утро!
Аз също съм вече в болнични, по ред причини, малко по-раничко.Официално трябваше след две седмици, но се налага да почивам сега повече.За документите-понеже тичах да си ги оправям, та-
1-взимате си болничният лист и в двудневен срок го представяте на работодателя.Той трябва да го заведе в книга за болничните на фирмата под входящ номер, да го подпише и подпечата.Заедно с този болничен подавате декларация за банковата ви сметка и документ от банката за съществуването на тази сметка.Тези 3 листа работодателят/ т.е. от счетоводството имат грижата вече!/ го подава в НОИ или НАП/ където на едно гише са направили всичко за улеснение/Ако сте излизали по-рано в болничен-следващата стъпка е просто да си носите продълженията на болничния на работодателя, нищо повече.Ако преносите-допълнително се издава болничен, от следящият ви АГ, ако подраните с бебето-от самата болница, където ще раждате се издава следващият болничен лист.С него  вече  се прибавя и декларация за живородено дете за прословутите помощи еднократни, заедно с акта за раждане/ Дейзи го е описала това в началото го има на темата.Но болничните си текат , следващият болничен се издава от педиаръра на детето, пак го предавате и така....Отделно, подавайки за еднократната помощ декларацията може да си подадете и тази за детски надбавки.За това ви трябват служебни бележки за доходите 1 година назад, лични карти на двамата родители , копие от акта за раждане на детето,и самата декларация, която можете да вземете от социалните служби в общината, където подавате, за да си сметнете вкъщи всичко и да си попълните.Това упражнение се прави веднъж в годината и добре, че го върнаха, че по едно време беше на 6 месеца...Това е като цяло.....
Теволере, ако шефът ти е пич, ще ти плаща и заплата и болничен ще си ти тече....Щото пък мисля си-няма начин, хем държавата да ти дава, хем работодателя и хем да си болничен, хем да не си....Но да-няма да е официална тази заплата, ще е на ръка.....там,ккатосе разберете...

Да, все още е наразбория с тези документи, и аз самата си ги бях дръпнала от сайта на НОИ всички декларации и им дадох да си ги разпечатат, нищо, че и счетоводството имат тази задача-никой не беше в час, аз сама им обясних май какво да направят....И да-предупредиха ме, че много ще се чака сега...

# 148
Варианта ако не може да ти плати на ръка отработеното е да ти пуснат един граждански договор.

Бенита защо ще връщаш пари, да не си взела аванс срещу заплатата.

# 149
Здравейте, тумбачета  Sunglasses

Защо отсега се запасявате с подплънки? Заради коластрата или да сте подготвени.

larsen, доколкото знам документите за болничния се потготвят от работодателя. Ти само трябва да посочиш банковата сметка, по която ще ти превеждат майчинските, ако ще е по този начин.

За болничните - днес ще ходя до офиса да обсъдим нещо, стискайте ми палци преговорите да завършат в моя полза!  Praynig Praynig Praynig

Имам въпрос към мамите-счетоводителки и по-запознатите:
Ако искам да се осигурявам допълнително чрез назначаване на 2-ри трудов договор в друга фирма, сегашният ми работодател трябва ли да ми даде бележка, че ми разрешава да започна работа на друго място?

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 09:51 от Гигилче

Общи условия

Активация на акаунт