Коремчето ми наедрява, защото през АПРИЛ ще ставам мама.

• 21 697
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Варна
Здравейте,
Как сте мили мами?
Ние сме много добре с бебе-да чукам на дърво!!!
Искам да питам  Mama E най-вече.тъй като е САЩ или някой,който е запознат с така нареченото парти "Baby Shower".Много искам да направя такова на нашето бебе,но съм частично запозната от посещението ми в САЩ.Бих била благодарна ако някой опише по-подробно игрите за партито и така нататък
Благодаря и успешен ден

# 151
Тери, можеш ли да дадеш снимка или линк с вашата кошарка, че ми стана много любопитно

Ние купихме легълцето малко по-скъпичко обаче от Хиполенд.

http://www.zabebeto.com/shop/product_info.php?cPath=84&produ … e1a7924e14158f674

# 152
Здравейте и от мен,

да пиша и аз какво ми обясни моето Джи Пи за болничните.

Става въпрос за проблема на Весито.

Веси моята докторка каза че независимо на колко дни ти е цикъла (понеже на всеки му е различно и не може на всеки да се смята по различен начин) термина е един официалния а именно: датата на началото на последната менструация + 280 дни = датата на термина официалната и тази дата не зависи нито от големината на бебето нито от продължителността на цикъла ти.
Болничният се пада 45 дни преди термина и не може да се пусне по-рано или по-късно.
Дано съм ти помогнала а и аз мисля че така е редно да бъде а и така беше и с първото ми дете.

Аз също всеки месец на прегледа ми излиза различен термин - например последния път спрямо големината на бебето ми излезна че ще е на 14 Април а не на 21ви но док каза че това е приблизително и с абсолютна точност никой не може да каже затова се води по официален термин.

Поздрави на всички бременни.  Laughing

# 153
Teri, и нашето креватче ще е същото, а да те питам, тъй като и ние ще го взимаме от Хиполенд, как ти го издават - сглобено или не ?  Thinking Да знам с каква кола да отидем...  newsm78
Гигилче, аз си ги взех, защото при мен тече доста коластра и няма как да излизам и да ми шурти Crazy
За банковата сметка - има ли мами, които са си откривали сега ? Искам да питам каква е процедурата, какво трябва да нося какви са горе-долу таксите   newsm78
За термина и болничния - на мен още в началото док ме пита кога ми е бил последния и колко дълъг е бил и ми го сметна реално кога трябва да се падне - 24.04., а иначе ми се пада на 16-ти. Не виждам защо трябва да има проблем да ти го сметнат и да ти го водят както си е бил цикъла, а не по някакви норми. То е ясно, че на прегледите се сменя постоянно, но поне по цикъла, защото при мен беше 40 дена, а не 28, не може да едно и също с тези които са с 28 дневен
  Thinking

# 154
За банковите сметки - аз си открих, но се оказа, че съм в заварено положение и ще си получавам парите от работодателя. Иначе сметката ми е в International Asset Bank (бившата Първа Източна). Не ми поискаха такса и ми издадоха дебитна карта безплатно.

# 155
ЗДРАВЕЙТЕ, МАМКИ - СЛАДКИ!Минавам набързо само да ви поздравя, и се надявам по-късно да се включа отново!

Дейзи Г, благодаря за инфото за темите - аз, междудругото за първи път ще посетя такава лекция на 22.02. - ще ми кажеш ли как протичат, каква е организацията, заплаща ли се някаква такса? Благодаря предварително!!!  Hug

Пенелопа, както разибирам ти вече си в болнични - приятна почивка ти желая, и забавно пазаруване  Money
А, относно документите - само това, което си описала ли е необходимо да се направи? Тоест, след като докторката ми връчи болничния  лист трябва да го дам за завеждане, подпис и печат на работодателя, + приложение 7 и документа от банката /а, този документ се изготвя от самата банка, и те си имат някакъв формуляр, така ли?/ - оттам тези 3 документа, работодателя трябва да ги внесе в НОИ, така ли ? А има ли някакъв срок, в който счетоводството трябва да ги внесат? Благодаря предварително за инфото!!  bouquet

Тери, ти ако имаш вече сметка, защо не използваш нея, не е задължително да си откриваш нова! а, иначе, процедурата е лесна, носи си личната карта и просто реши каква сметка би искала да си откриеш: спестовен влог, разплащателна или друга - там съответно минималната сума по сметката, която се внася е 5-10 лева, не знам точно!

Това е от мен за сега момичета!

ЖЕЛАЯ ВИ СЛЪНЧЕВ И СПОКОЕН ДЕН!!!
бЪДЕТЕ УСМИХНАТИ И СЕ РАДВАТЕ НА КОРЕМЧЕТАТА 
newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 smile3501[/i]

# 156
  • Попово
тя страхотия с тези болнични... в нашата фирмааз съм сефтето и няма да ви казвам какъв кошмар, на 10.01 съм занесла болничния а едва днес попълних приложение7 не ми се мисли с колко закъснение ще се изплащат паричките ако не дай Боже има нещо сгрешено...   Embarassed

# 157
Габуша-точно това  се прави.От счетоводството трябва до 20 число на месеца да заведат документите в НАП/ или НОИ/Ако днес си си връчила болничният, то това трябва да се случи до 20 число на следващият месец...
Иначе-аз почти не почивам, имам страшно много работа-плочките в нас ПАК се издуха и сменяма, мажем, лепим, кътрим, ей такива простотии, тялото ме боли вече от работа, а уж трябваше да лежа...Търча и каката да прибирам всеки ден от градина-тръгвам в 15.00 за да смогна.А иначе съм напазарувала за бебето всичко, чакам само колчиакат да ми докарат.И багаж съм стегнала...че както е тръгнало-време няма да остане от работа...

# 158
  • Пловдив
Дейзи, явно са ми превели аванса предварително и за тода съм длъжник Simple Smile
Ама то на тази сметка са закрепени разни лизинги, заеми и сметки и .... не мога да разбера какво става и кога. Та сега, на всичкото отгоре докато чакам НОИ да ми преведе пари .... и лизингите ще пресъхнат и трябва специално да има се внасят ... абе ужасно са го измислили.
И аз искам да питам за този документ от банката ?!?!?!?
сега и до банката ли ще ме разхождат да си вадя такъв или...????
ами ако не бях бременна, ами недай Боже нещо сериозно и да не мога да се разхождам за всяка глупост  newsm78
А тази карта ми е издадена от работата специално за заплатата, дано да имат те някакъв документ, че .... не знам

# 159
Момичета, нищо не съм забравила - нито линкчета, нито щъркелчета, нито темички - просто нямам време  Crazy. Ще опитам по-късно днес, ако не стане - най-късно на 1ви ще са готови (вече съм си в къщи тогава  Flutter).
Ще гледам да дойда на лекцията в четвъртък - някой може ли да ми каже как е с паркирането там?  newsm78
И благодаря на Дейзи за темите  Hug.

Пенелопа, да се пазиш, че неща да злагам февруарки априлчета още  Naughty Crossing Arms

# 160
Да, Бенита-отиваш до банката в тяхното работно време и си искаш такув документ-те са в час и знаят, ще ти издадат веднага, за секунди става.....Направи са даже няколко, че и копия, да имаш...че не се знае...
Ая, мила , сега имма голям проблем-няма никъде на пазара плочки с размер, който да пасне на зейналата дупка, реве ми се, но трябва да тръгвам и за каката-9 дена път с камили..... Cry

# 161
здравейте и от мен,

за болничните - защо от сега е такава паника с тези болнични ? защо излизате толкова рано всички?  newsm78 Нали 45 дни преди термина? тоест тези които са за 1 април трябва да излезнат болничен на 15 февруари, тогава защо от сега подавате документи? някакви срокове ли има? Вие ме шашнахте сега ...  Rolling Eyes
въпросче към мамите, които сега си откриват банкови сметки - преди не сте имали разплащателни сметки или сега някакви специални трябва да се откриват? да не би са измислили още нещо, за да ни "улеснят" живота?  Crazy
Гигилче ти в какво заварено положение си? и защо, как така е възможно болничния по майчнство да ти е след 01/01/2007 и да си в заварено положение ?  newsm78 Нищо не разбирам ...
направо ме шашнахте с тези болнични и проблеми ...  Shocked

хайде хубав ден до пак  Hug

# 162
  • Beyond the Frontiers
Brambar - не е нужно някакава специална сметка да си откриваш. Ако имаш дебитна карта, просто отиди до банката си и им поискай необходимия документ за представяне пред НОИ. Като им кажеш, че ти трябва за там те знаят какво да ти дадат. Работата е точно за 5 минути - издават ти една бланка, че имаш еди кой си номер сметка в банка ... , подпис и печат на изготвящото лице.
Що се отнася за болничните. По време на бременост по различни причини може да ти се налага да си в болнични. В началото ти издават един за 7 дена, а след това могат просто да ти го удължават с по един месец вече. В такава ситуация, ако преди нова година си била в болнични след това той само ти е удължен си в т.нар. заварено положение и болничния ти се изплаща от работодателя /по стария ред/. Вариантът с удължаване на болничния е удачен и при изчисляване на обезщетенията след това /за 315 дена/ понеже база остава заплатат ти най-общо казано.
Принципно ако не се чустваш добре лекарката ти няма да ти откаже болнични.

Надявам се че съм обяснила добре.
Лек ден на всички

# 163
ЗДРАВЕЙТЕ, ОТНОВО МОМИЧЕТА!
 newsm51
Аз съм на работа, но бебо ме рита страхотно и нямам търпение да се приберем!

Пенелопа, благодаря ти за потвърждението. Аз си мислех, че хамалогията е по-голяма, но май това е след раждането на бебока - там нали други декларации се подават и т.н.
А какво правите вкъщи - освежителен ремонт, или основен ??? Ела, да видиш тук какво става.....луда работа!   newsm45 Скоро си купихме апартамента и в момента всичко е мазилки, къртене, измазване, нова дограма, врати и ред други щуротии.....  smile3511 Сега в четвъртък ще идват да монтират дограмата, и не знам как ще липсвамм от работа...а, трябва да съм там - просто няма кой! Мъчно ми става като си помисля кога всичко това ще се изчисти.   smile3518  no Татито ни отиде до Западна Европа,  че паричките свършват  Money, и да видим  ще успеем ли да приключим с всичко до 10-15 март. Все се надявам бебо да позакъснее - терминът ми е на 12 април де, но ако и аз така като теб, продължавам да търча може и по-рано да ни изненада  newsm78

А, всички ли са толкова напред с покупките? - аз още нищо не съм купувала!  newsm78  newsm78
Хайде, ще пиша по-късно пак!
Поздрави и усмивки на всички ви  newsm18

# 164
Здравейте на всички нетърпеливки...
Ая, много красиво и романтично си оформила заглавната страничка...в унисон с топлите чувства, които ни заливат все повече! newsm10
Голяма е лудница с тези болнични явно...ще ни застигне всички, рано или късно... cry
Радвам се за Лиди, така както бих се радвала за близък приятел...стискам палци този път всичко да е наред![smilie=smile3521.gif]
Ние с моето бебче също сме добре...имах доста контракции, но след като спрях Магнерича и почти изчезнаха...няма логика, но е факт!
Вие пазарувате ли пазарувате...направо ме хваща страх, че няма да ми стигне времето...но все пак цял март е пред мен...
Страчи, много ми допадна количката ти...много бих се радвала да ми кажеш откъде сте я купили...може вече да сте го обсъждали, но съм пропуснала...благодаря предварително! newsm03

Общи условия

Активация на акаунт