Коремчето ми наедрява, защото през АПРИЛ ще ставам мама.

• 21 566
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Няма такова нещо за 7-те прегледа!
Аз поне на 10 съм ходила до тук и никога не е ставало въпроса за пари. !увала съм на някой места ехографа да е с пари,но прегледите-никога!

# 196
  • Попово
здравейте мамета,
относно прегледите по здравна каса са безплатни, полагат ти се 3 пълни изследвания кръв , урина , цитонамазки... видеозон 4 пъти, ако е необходимо и повече, по принцип бременните са освободени дори и от такса. Лично аз не съм плащала за ЖК  след установяване на бремеността, единственно платих в клиниката на Темелков Вн за преглед ФМ при доц. Балев.

# 197
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Здравейте , мами!
Аз влизам само да кажа , че за утрешната лекция съм на линия. За тези , които не ме познават- с доста дълга тъмно руса коса съм , ще бъда с черно яке и тъмносини дънки. Има ме на снимките от софийските срещи/отпред в албумчето/. Аз обикновено съм в заведението в 9,10ч.
Кой друг ще идва?

# 198
И аз така си мислех, как ще плащаме и прегледите #Crazy Но се учудих, защото и аз досега нито такса съм плащала,нито изследвания, всеки път ме е гледала на видеозон безплатно, а съм ходила и аз поне 10 пъти досега. Тя ми обясни, че ги задължавали така от началото на 2007г. Ама нещо цялата тази работа ми се струва малко измислена Thinking

# 199
Страчи, Илит, много ви благодаря за бързите и подробни отговори! newsm51
Надявам се все някъде да има такива колички и другия месец...
Илит, само искам да уточня до кой вход на парка е магазина - откъм 'Стрелбище' или откъм 'Витошка'? /защото май и от двете страни има детски магазини.../
Какви са тези небивалици за плащания на прегледи?!  Нали от самото начало твърдят, че всички прегледи са безплатни за бременни?!?!  smile3511/без тези, които не са задължителни, разбира се!/
Не ми се вярва да са го променили....а ако са - това е пълна подигравка с нас и особено с тези след нас! #2gunfire
Приятен  и спокоен ден на всички мамчета!
 newsm62

# 200
  • София
marini, откъм ул. Нишава. Май е Стрелбище това.  newsm78
Магазинът има предимно на Чико неща. В един блок отдолу е.

# 201
И аз съм на линия за у-щето утре, тъкмо се обадих да ме впишат в списъка Peace
От 30 мин. се опитвам да се вържа в скайпа или icq-to и не става, пише ми, че има някакъв проблем с връзката ? Някоя мама случайно да знае от какво може да е ? Иначе имам интеренет ( то се вижда щом влизам във форума ), ама защо не мога да ги стартирам тез две програми ?  newsm78
За припознаването от таткото - сори, че пак питам, но може ли пак майките, които не са с брак и са минали по този път да ми кажат какво трябва да се направи ?  Praynig

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 13:02 от Stra4iatela

# 202
за припознаването съм чувала, че има една декларация /свободен текст/ за припознаване на заченато дете от майка еди коя си,т.е.може още сега да се отиде при нотариус и да се завери.Другия вариант е след като се роди бебето, до изписването да се подпише пак декларация пред нотариус, но вече за родено дете с име и т.н.Първия вариант според мен е по-добрия, защото като се роди бебето, покрай еуфорията на таткото само до нотариус ще му е. Но все пак трябва да се пита нотариуса,те са най-запознати.

# 203
  • Beyond the Frontiers
Моят съвет - а и аз смятам така да направя - да се отиде на нотариус, те си знаят какъв трябва да е текста на документа, евентуално и копие от личната карта на таткото да се завери /особено ако има вероятност да отсътва в периода на раждане/. Нещата ще са предварително подготвени и няма да се чудите какво да правите ако евентуално родите в неработни дни /пък и в април е Великден/.

# 204
ох незнам вече с тези лекари и здравни каси. лекарите може наистина да не са виновни, но при мен разликата от 15 дена ми се струва голяма. затова сменям лекаря и толкова. новата лекатка каза, че може да промени 5 дена, защото така съм дадена по ЗК а те явно ги лседят тези неща, но аз и на 5 съм съгласна (не много но какво да се прави) до петък ще имам резултат и ще пиша какво е станало

# 205
И аз се записах за утрешнатаа лекция  newsm44. Някой пази ли мста?  newsm78
Марта, ще гледам и аз да съм по-раничко, че и да пийнем по чайче/кафенце и да си полафим  lalalala. А като чета другите мами, ходят от рано и заемат хубавите маси  Crazy.

Веси, според мен излишно се ядосваш  Wink. Ако стандартно овулацията е на 14ти ден, то на 17ти е едва 3 дни по-късно, а 24-ти е 10 дни по-късно. Споко, пести си нервите за по-важни неща  Peace.

На мен ми е последен ден и от утре вече трябва да имам повече време  Party

# 206
Колко е хубаво,че ще ходите утре на лекцията.Аз все още съм на работа и официално трябва да съм до края на февруари. Почна обаче да ме домързява.Дали да не си взема последните дни отпуск.Още не съм решила.Но март месец ще идвам и аз. Е,хайде доскоро   bouquet

# 207
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте  bouquet  bouquet
Гледам доста сте почнали да пазарувате Hug
И аз мисля от другата седмица да почвам с пазара Rolling Eyesсамо дето много ме притесняват контракциите дето имам.Пия но шпа и магнерич но ми се виждат много 10-15 на ден Rolling Eyesна 12 съм на преглед и ще видя какво ще каже лекаря.
Иначе бебето рита много и съм много доволна Laughing

# 208
здравейте мамета,
относно прегледите по здравна каса са безплатни, полагат ти се 3 пълни изследвания кръв , урина , цитонамазки... видеозон 4 пъти, ако е необходимо и повече, по принцип бременните са освободени дори и от такса.

За изследванията - А на мен ми казаха, че за цялата бременност ми се полага само 1 безплатен видеозон, и то само в 6-тия месец  #Cussing out
Всеки месец ми пускат изследвания за урина, но цитонамазка досега не ми е правена.  Sad
За припознаването - казаха ми, че не се иска нотариално заверен документ, а се попълвало нещо в болницата. Но е възможно за отделните болници да е различно.

# 209
  • София
Как ми се ходи и на мен на училище! Обаче не мога да стана толкова рано... Съвсем ми се е объркал режимът. А така имам нужда от някакво разнообразие, да се видя с хора, да се разведря. Това да си стоиш вкъщи хем боли, хем сърби... Ще вземе да ме тресне предродилна депресия - натам вървят нещата...  smile3518 Станала съм една свръхчувствителна и всичко е в състояние да ме разстрои и сдуха. Преди изобщо не бях такава!

Общи условия

Активация на акаунт