Коремчето ми наедрява, защото през АПРИЛ ще ставам мама.

• 21 691
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За мен няма проблем, но така някои момичета, които не са започнати се объркват.
Може да се подаде и да ви се изплати обезщетение и без да са внесени осигуровките, стига от фирмата да са представили болничния в НОИ.
Ако има желаещи ще ви дам телефоните на службата която приема всички тези документи по новия закон в София

# 181
  • Попово
Здравейте момичета, да се включа и аз за болничните- обесниха ми, че болничния се предава в службата до 2 раб. дни след издаването, еднократно се попълва приложение 7 за банковата сметка, след това до 10-то число на следващия месец болничния трябва да се предаде в НОИ или НАП/ и аз не разбрах точно къде, и след това ако всичко е наред и е изрядно попълнен и не се налага преиздаването на нов такъв, следва изплащането му до 30 дни след подаването... Embarassed Rolling Eyes точно в моя случай, се получи следната ситуация, по принцип съм в заварено положение и ползвам болнични от октомври 2006, но доки ми пише на болн. ми не е продължение ами е първичен, и за това ще се получи забавянето сега с един месец, а не със 45 дневния преди термина Thinking
Надявам се го обесних правилно Simple Smile дано съм била полезна на някоя мама Simple Smile

# 182
  • София
Днес беше много интересно на лекцията на 9 месеца.
Качила съм снимки от рисуването на коремчетата в албумчето. Надявам се като си вземем снимките от фотото да качим и още. Мойта със сигурност ще я кача тогава, защото сега е много замазана и на нищо не прилича.  Sad. На Melodiya са излезли снимките хубаво.

# 183
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз не съм много сигурна как се провеждат сега лекциите организирани от сп. 9 месеца, нека момичетата които ходят да кажат

# 184
  • София
Това са датите на коитосе провежда обучението и темите: http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool.
Обаждаш се на телефон :02/946 13 69 за София и се записваш за първата тема която ти е харесала. За следващите може да се запишеш и като отидеш на първата тема. Накрая се записваме за следващия път ако ни хареса лекцията.

# 185
  • София
Хайде и аз сега да дообъркам нещата с болничните. В нашето счетоводство ми казаха нищо да не нося там, а всички декларации, документи и болничния в "Човешки ресурси". Нямам идея защо. И честно да ви кажа, вече не ме интересува. Накрая просто ги оставям в деловодството и да се оправят. Аман. Не мога да мисля за всичко. Малко съм бременна и много изнервена. Или обратното. Все едно.  newsm66

Мелодия, супер коремче!  preggo  redecoration И колко подходяща декорация! Представих си с моя вещерски ник, вероятно трябваше да ми изрисуват  нещо такова afwitch  Joy Но представете си само цветята по коремчето на Пролет или гръцките мотиви по коремчето на Пенелопа.  Mr. Green Страшно забавно ми се вижда.  yes

Мелодия, 450, ще има ли пак рисуване на кореми през март, когато ще мога и аз най-после да се включа?

За количката на Страчи. Дано не бъркам, нали е Чико Кортина? Моделът го видях в Штъркел и в магазина до Южния парк. И на двете места беше 550лв. Явно тук-там има нещо поизостанало, но трябва да се обиколи.

# 186
  • БГ
здравейте момичета Hug, мерси за изчерпателните отговори, за болничните аз питах отрано защото нашата счети нищо не раязбира и работи с 1 мес. закъснение, а и нарочно бави , прави се на важна, явно няма как да стане да работя до края на месеца ,исках да си завърша работния месец , че да не ме прецака  с парите,ама работя в банка и няма как да стане със заплатата на ръка Whistlingмакар че шефа е пич,но какво да се прави както стане, ще вися повече в нета 45 дни явно:)Иначе в банките трябва д а  има така а  бележка, вече идват клиенти при нас  да си искат такава и става бързо.Разкажете малко за лекциите ако ви се пише, че аз съм в неведение  newsm78 тук няма лекции .....хубава вечер от мен.  bouquet

# 187
  • София
Казаха, че всеки вторник след лекцията зад Плиска има рисуване на коремчета. Дават бой за бодоарк и има фотограф. Една от позите ти е безплатна. Ако искаш на другия вторник си оставяш снимката и всеки вторник излъчват най-чаровна бременна и най-добър художник и има награди, но ако питаш мен, най-хубавото е приятното изкарване.

# 188
добро утро от мен

аз съм мека казано ядосана. вчера ходих на частно на лекар заради моя проблем с болничните и лекарката ми каза че така се процедира и ако се преместя при нея ще може да ми изтегли датата най-много с 4-5 дена. аз не искам да им се моля за някакви си 5 дена, а да имат отношение към всеки случай а те май ни карат всички бременни все едно всички сме еднакви и никои не може да е различен.

сутринта пак съм чела за овулацията и при мен е била най-рано на 17 ден след менструацията а може и да е мила на 24 ден след менструацията така че със сигурност има разлика от минимум 12-19 дена от датата която те ми определят като термин а това време не ми се струва малко на мен.

после взеха да ми вкарват теории, че можело да родя малко бебе и ме разпитва какви деца са се раждали в моето и на приятеля ми семейства и аз и казах всички сме били над 3500 и тя зяпна защото и това не можаха да ми изкарат като аргумент.

за капак през цяката бременност ми казваха че ще родя много лесно заради операцията която ми правиха миналия януари (конизация), но понеже на мен не се наложи да ми правят серклаж и нямам разкритие (слава богу), но сега се оказва, че това може да е проблем понеже там са рязали и шили и не се знае какво са зашили и сега да не мога да получа разкритие и да се наложи секцио или тежко раждане с много разкъсвания или разрези на шийката  Sad

това е от мен малко ми поолекна като ви се пооплаках. сега ще трябва хубавичко да си помисля какво да правя по-нататък, но в никакъв случай не съм се отказала от позицията, че бебето ми не е малко а е заченато по-късно и лекарите грешат с изчисленията за болничния.

чао от мен и ви пожелавам лек ден изпълнен с положителни емоции

# 189
явно всички спите или сте на работа  Laughing

аз пиша пак за да се похваля, че вече прочетох старата тема и съм много доволна, че нищо не съм изпуснала от това което сте писали докато бях във варна.

# 190
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Веси, ако не става номера ... не се ядосвай. Все ще си ги компенсираш тези дни. Ти къде ходи на частен? Няма ли начин някой да ти заведе наново, но просто ти да го излъжеш за датата на последния цикъл newsm78

# 191
ей мами да се похваля,сега се връщаме от 3 D live,може да ни видите в "в корема на мама",тежим 1952 гр. и отговаряме на 33 г.с.Човекът има склонност към гигантство и док каза, че след 10 март може да го вадим,но аз май ще гледам да устискам до края и без това ще е секцио.По ехограф, термина ми е 23 март, а не 9 април.
към момичетата с контракции-моите взеха да стават болезнени, имам ги отдавна,но днес се оказа, че шийката е абсолютно добре,няма скъсяване, ЦК е затворен. Всичко това е благодарение на почти пълния ми покой на легло, така че ако почивате повече няма нищо лошо да стане. Целувки!

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 10:36 от smooth

# 192
Веси и аз мисля, че ще е по-добре да отидеш на друг лекар Wink

Относно документа от банката, който е нужен за болничните: С помощта на ДейзиГ  bouquet , която ми помогна с телефоните се обадих в НОИ. Там бяха много любезни и ми обясниха следното. Този документ не е нужно да е подпечатан, подписан и т.н. Просто трябва да има напечатани името, ЕГН, IBAN , BIC, име на банката. Дори може да се разпечати от Интернет или да им се даде преснимано копие. Всъщност те не се нуждаят от официален документ, а просто искат тези неща да са напечатани, а не написани на ръка, за да не стане някаква грешка при превода, явно за тяхно улеснение. Ако имате стар документ за съответсвието на старите сметки с IBAN номерата също върши работа Peace

Нещо друго ме озадачи днес. Като говорих с моята док ми каза, че вече трябвало да си плащам прегледите, защото според някакъв нов закон имам право само на 7 безплатни прегледа през цялата бременност (имам предвид обикновени без ехограф). Аз естествено отдавна съм ги минала. Това според мен не е възможно, защото ако тръгнеш да преносваш бебето нали трябва да ходиш всеки ден да те гледат newsm78. А да давам всеки ден по 25лв. за преглед ми се струва страшно много. Някой има ли някаква информация по въпроса, да не би пък просто моята док да иска да ме приема на частно, въпреки че досега дори за ехографите не ми е взимала пари Thinking

# 193
Веси, болничния се дава спрямо определения термин по последна менструация, независимо какво показва ехографа и кога ти е била овулацията.Моят случай е аналогичен на твоя-овулацията ми беше 100% на 20-тия ден от цикъла, при цикъл с продължителност 32 дни, защото лутеалната фаза винаги ми е била 12 дни.Това ще рече ,че вместо определения ми термин 9 април /при овулация на 14-тия ден/би трябвало термина да ми е 15 април.Така, че бебето ти не би могло да е малко, ако се счете датата на зачеване.

# 194
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Bobi ko какви са тези измишльотини - въобще няма такова нещо. Питай ако трябва и някоя друга лекарка - личната си например. Само това остана и прегледите да се плащат допълнително. Ама взеха да стават много нахални тези доктори .... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Взех да се ядосвам

Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт