Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как може да се определи теглото на бебето с помощта на видеозон?
Какви са препоръките за използване на кошница за кола през първите 1-2 месеца на бебето?
Как можем да определим дължината и теглото на бебето след определена възраст?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как може да се определи теглото на бебето с помощта на видеозон?
Определянето на теглото на бебето с помощта на видеозон е приблизително и не се препоръчва. Теглото на бебето се определя по-точно чрез ултразвукови изследвания, които измерват размерите на различните части на тялото му. Видеозонът не предоставя достатъчно точни данни за определяне на теглото на бебето.
-
Какви са препоръките за използване на кошница за кола през първите 1-2 месеца на бебето?
Препоръчително е бебето да не прекарва повече от 2 часа в кошницата за кола през първите 1-2 месеца. За по-дълги пътувания може да се използва допълнителна възглавница или подложка, за да се подобри позицията на бебето. Въпреки това, важно е да следвате инструкциите на производителя и да се консултирате с лекар при въпроси или несигурност.
-
Как можем да определим дължината и теглото на бебето след определена възраст?
За определяне на дължината и теглото на бебето след определена възраст се използват различни методи. Например, за определяне на дължината след 5 месеца се използва формула, която включва възрастта в лунарния месец по 5. За теглото се използват ориентировъчни стойности за всяка месечна възраст, като те са приблизителни и могат да варират в зависимост от индивидуалните характеристики на бебето.
-
Как се определя теглото на бебето по време на бременност?
-
Какви са препоръките за използване на кокосови бебешки матраци и какви са техните предимства и недостатъци?
Ама да си кажа - не, че се оправдавам, но оня тип беше от вида "Тая кво прави тук с тоя корем ми не си стои в къщи да готви и чисти"
накрая отстъпи де и псувайки дръпна на зад, но аз вече се бях изпритеснила качествено. А пък и изпитващия още на инструктажа спомена снощното предаване на "Господари на ефира" и ми стана ясно какво следва - бая народ ни изпокъса. Абе то е много дълго за разказване...

, ама не ми се мисли, като почнат да ми спадат, на какво ще заприличат.
... и други такива неща. 
и сега съм по цял ден на стола- направо се схващам, но все някак ще издържа.
. Да се отчета и аз за килиграмите +7, храня се нормално, но май напоследък ми се върна желанието за сладко, таааа ще видим колко ще са накрая. За сега ме спасява това че всеки ден съм на работа, но като си остана в къщи ще почне едно чревоугодничество...
, аз с
,
.
и после си давам сметка, че съм се държала безобразно. Но мъжът ми засега ме търпи
. Иначе установих, че шопинг-терапията е мощно средство за лечение и на тази депресия. Вчера бях на седмото небе, след като поръчах тапети за стаята на беби. Ще ни ги доставят от Германия за месец. Прекрасни са - нежно виолетови с фриз на принцеси
!
.
Очевидно е съвсем обичайно явление. 

Ама нали се разбрахме, че това няма никакво значение. Важно е бебчо как върви.

Чувствам се като пребита
Док ми се накара едно хубаво, всеки ден да ям пържоли, червено цвекло и спанак, защото ще имам проблем при раждането и ще направя някой номер с тежка анемия. Та сега съм в стрес от това, но от утре се почва яденето на пържоли.
. Кръстът ме боли все по-силно, по-често имам болки и в срамната кост, а от няколко дни се появява и болка долу ниско в корема - като лека предменструална