НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 805
  • 318
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз влизам в четвъртък. Явно тази седмица масово се започва. И е време де, доста е послушна темата досега, както и групата, което е чудесна новина всъщност.

# 121
Във вашия случай говорим за планово секцио, а аз имам предвид в процес на нормално раждане ако се наложи спешно такова.

Далеч съм от мисълта да се тъпча, но на мен в Англия ми казаха точно като усетя, че започва раждане, да си хапна хубаво и да съм хидратирана за да имам сили. Дори в списъка, който акушерката ми даде пишеше да имам снакс (соленки, плодове или някакво леко сладкишче) и вода за спортисти (тази, която е богата на витамини и електролити), точно да се подсилвам преди същинското раждане..
Странно ми е как в България на някои места дори вода не дават, а само марличка напоена с вода за да не изсъхват устните, за храна не говорим. Тук също може да се наложи спешно секцио, съответно упойка, но явно имат методи.

И аз съм за нормално раждане, но държа да е с упойка. След първо леко раждане и възстановяване от шевове и хемороиди близо месец сега това най-вече го мисля, как ще сме като се приберем вкъщи. Иначе на една лекция казаха ако усетим, че почва раждане да не се тъпчем с храна, защото после може да се наложи промивка на стомаха. Да го имате навпредвид.
И аз съм в Англия и е строго индивидуално. В момента съм в 35 гс + 3д. На мен ми казаха, че още не се знае дали ще мога да родя вагинално ( бебето върви по-голямо ). Ако имат съмнения, че може да се наложи секцио ще инструктират да не се яде ( както се случи с моята приятелка )

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 11:32 от Bubi27

# 122
Четвъртък 26.10 се пада Димитров ден 🙂
Хубав ден е, празник на светец.

# 123
Да, ще има хапване и пийване в отделенията Grinning
Хубаво е това, че ще са и в добро настроение персонала.
Аз също влизам в четвъртък и в петък ще ми е секциото.
То май навсякъде е 1 ден преди плановия прием.

Четвъртък 26.10 се пада Димитров ден 🙂
Хубав ден е, празник на светец.

# 124
Хаха за това не се бях замисляла но има логика да са в добро настроение ако имат именници де. Моя мъж е Димитър ако тръгна да раждам в четвъртък ще взема една кутия бонбони с мен да им приповдигна още повече 😄😄 на мен ми се иска де да е тогава ще си дойде с името ама шанс ...

# 125
Аз имам 20 дни още и ще правим 3 секцио, хем ме е страх, хем нямам търпение.Стискам палци на всички! Огън не остана Simple Smile))))))

# 126
Честита радост! Да ви е жива и здрава, а вие бързо да се възстановите! 🥀

И ние се присъединяваме към избързалите Simple Smile Както ми нямаше нищо, към 15:30ч прокървих,обадих се на доктора и каза да отивам в клиниката.
В 17:45ч днес, в 37+0г.с., казахме "Добре дошла, Михаела!", с мерки 3240гр и 48см.
И двете сме добре, всичко мина гладко.
Малката Михаела да расте жива и здрава.
Много да ви радва.
Безгрижно детство.
Много радост и щастие и прекрасни моменти заедно.
Бързо възстановяване.
Целувки на теб и бебето от мен.

# 127
От снощи ме боли дясното ребро като дишам, не мога да си поема въздух нормално, дишането е на половина. Не знам дали да посетя болница. В петък бях на преглед, доктора каза че е нормално, защото бебето било вече голямо. 37 седмица съм. Някоя мама има ли такъв проблем? 😔

Аз бях така когато бях най-зле с бъбрека и инфекцията ... При мен проблема беше в ляво и ако легнех на дясната страна едва дишах и с болка все едно съм с пневмония ... Отидох и на нефролог и на консумация с АГ ... Няма да в лошо да си пуснеш една обикновена и една стерилна урина

# 128
Да се отчета с преглед от вчера в пълна 38г.с.
Бебчо го измериха 2900кг. +- 390гр. Според мен няма да има и 3кг. Като се роди 😁Плацентата си калцира, разкритие 2см. АГ съветва да увеличаваме още движението, постоянно имам подготвителни контракции корема ми все е твърд и се ослушвам. Прогнозите са, че трябва да има нормално раждане до края на месеца понеже обиколката на корема от 28.г.с върви с около 5,6 дни на пред.

# 129
  • София
Момичета, които ще влизате за планови - УСПЕХ! ВСИЧКО ЩЕ МИНЕ НАРЕД И ЩЕ СЕ СРЕЩНЕТЕ С ДЪЛГО ЧАКАНИТЕ ВИ РОЖБИ. Gift HeartRevolving Hearts
На мамите, които чакате нормално раждане - успех и да се случи както искате ви пожелавам. Слушайте тялото си, а в болницата акушерката.

Аз съм се закотвила вкъщи на леглото и чакам другата седмица. За сега имам някакви контракции - болки в яйчниците, които са по 20 сек. и са през 10 мин., 2 часа, 5 часа. Като си изпия магнезия нещата се успокояват. Вчера бях на тонове заради диарията, които получих и му казах на доктора след това като се видяхме, че съм била готова да тръгна за болницата и той ми се смя, защото на записа имаше само 1 контракция. Малко е успокоих и се надявам наистина бебчо да си изчака датата за да натрупа още грамчета и да се роди с добри мерки и теглилки.

Иначе на 21.10. в 37 г.с. на последния преглед както бях писала доктора го измери - 3 288 кг. и каза, че върви с 1 седмица напред. Но както му бях казала, мъжа ми е 1,90 см. и нормално детето да върви по високо. Тогава ми каза, че всичко е ОК с води, плацента, кръвоток. Отговарят си на седмиците и няма нищо притеснително - да са намалели или да е започнала да се калцира.

# 130
Момичета, които ще влизате за планови - УСПЕХ! ВСИЧКО ЩЕ МИНЕ НАРЕД И ЩЕ СЕ СРЕЩНЕТЕ С ДЪЛГО ЧАКАНИТЕ ВИ РОЖБИ. Gift HeartRevolving Hearts
На мамите, които чакате нормално раждане - успех и да се случи както искате ви пожелавам. Слушайте тялото си, а в болницата акушерката.

Аз съм се закотвила вкъщи на леглото и чакам другата седмица. За сега имам някакви контракции - болки в яйчниците, които са по 20 сек. и са през 10 мин., 2 часа, 5 часа. Като си изпия магнезия нещата се успокояват. Вчера бях на тонове заради диарията, които получих и му казах на доктора след това като се видяхме, че съм била готова да тръгна за болницата и той ми се смя, защото на записа имаше само 1 контракция. Малко е успокоих и се надявам наистина бебчо да си изчака датата за да натрупа още грамчета и да се роди с добри мерки и теглилки.

Иначе на 21.10. в 37 г.с. на последния преглед както бях писала доктора го измери - 3 288 кг. и каза, че върви с 1 седмица напред. Но както му бях казала, мъжа ми е 1,90 см. и нормално детето да върви по високо. Тогава ми каза, че всичко е ОК с води, плацента, кръвоток. Отговарят си на седмиците и няма нищо притеснително - да са намалели или да е започнала да се калцира.

Аз ще допълня още нещо, защото много често с темата се злоупотребява. Мили момичета, няма значение по кой механизъм раждате - вие сте герои! И двата начина са достойни за уважение! Стискам ви палци! ❤️❤️❤️

# 131
Добро утро момичета при мен тази сутрин тапата падна и то доста голямо количество та нз кога да очаквам. С предното раждане директно си ми изтекоха водите ...
Имам контракции за сега слаби АГ каза, че чакаме 🙂 да не бързам за болницата.
Някой с опит в падане на тапата ?

# 132
Доколкото знам с паднала тапа може да се изкара и няколко дни. Следи си контракциите на колко време са и дали се учестяват. При мен предния път почнаха много болезнени контракции, но на съвсем различни интервали - през 30 секунди, после през 5-10 Мин. и вече след 5 часа ми падна тапата и тръгнах към болницата.

# 133
Добро утро момичета при мен тази сутрин тапата падна и то доста голямо количество та нз кога да очаквам. С предното раждане директно си ми изтекоха водите ...
Имам контракции за сега слаби АГ каза, че чакаме 🙂 да не бързам за болницата.
Някой с опит в падане на тапата ?
С първата бременност имах контракции две вечери,втората бяха през 5 мин. На втората сутрин падна тапата и тръгнахме към болницата. Там всички контракции спряха и си мислиха че се шегувам,качиха ме на стола и като видяха 6-7 см разкритие ме приеха и за 2 часа родих. Водите ми ги спукаха в болницата при 8см разкритие.

# 134
Да ви кажа вчера целия ден имах доста болезнени контракции но не бяха регулярни а много хаотични. За сега обаче са слабички но да следя си ги ... И се ослушвам.

Общи условия

Активация на акаунт