Отговори
# 195
Момичета, след колко време да направим повторна спермограма? 2-3 месеца достатъчно време ли са, за да се види разлика? Не искам да го отлагаме много, защото имаме и други неща да проверяваме евентуално, ако нямаме успех.

Аз още се чудя за хистероскопия, но не знам къде да отида, за да ме приемат насериозно и да съм сигурна, че ще ми обърнат внимание и няма да си оставят пръстите.

# 196
mommy За СГ 3 месеца. За хистероскопията бих препоръчала Калчев.

# 197
За хистероскопия препоръчват Калчев, но сигурно записват вече за март месец. Преди няколко седмици чаках в клиниката и чух, че записват за февруари месец.
Иначе аз направих хистероскопия в ТурциЯ

# 198
За Калчев по телефона ще ме разпитват ли за какво отивам или първия преглед е само консултация и след това се преценяват следващи стъпки?

Иначе ще чакам колкото трябва, така или иначе моя лекар не вижда причина да се прави, но на мен ми е притеснено, заради крампите при оргазъм. Искам поне някой да ми даде вероятни причини за това.

# 199
mommy22, сперматогенезата отнема точно около 72-74 дни. И аз като теб от голям зор и нетърпение всичко да става бързо, изрових научни проучвания където се споменава точно този период. За по-лесно просто навсякъде казват 3 месеца, но реално са 2 и половина, две седмици са си две седмици. Joy

# 200
Калчев е подходящ за проблем при забременявания и прави хистероскопия, ако има нужда от такава. Първият преглед е само консултация, като преглежда всичките изследвания, които са занесени. След това чертае план. Не съм сигурна дали би помогнал за твоят проблем.

# 201
  • Замък сред облаците
Б12 е хубаво да е в средните граници. И др Недялкова онзи ден в подкаста каза, че се взима безразборно б12 и фолат без да се отчитат онкогенетичните им свойства.

# 202
mommy22, сперматогенезата отнема точно около 72-74 дни. И аз като теб от голям зор и нетърпение всичко да става бързо, изрових научни проучвания където се споменава точно този период. За по-лесно просто навсякъде казват 3 месеца, но реално са 2 и половина, две седмици са си две седмици. Joy

Аз съм срещала 78, 90 и 100 дни, не знам къде е истината 😁 за следващата ову ММ ще има точно 78 дни след спирането на лекарствата. Мисля началото на декември да го пратя, дано не ни развали празниците.

# 203
На мен ми правиха цветна снимка за да се установи има ли нужда от хистероскопия. Предполагам това е първата стъпка.

# 204
Б12 е хубаво да е в средните граници. И др Недялкова онзи ден в подкаста каза, че се взима безразборно б12 и фолат без да се отчитат онкогенетичните им свойства.

От известно време се чудя дали да питам, та се радвам, че си подхванала темата.
Какво се препоръчва в такъв случай на жена, която е минала през онкологично заболяване (на яйчниците, ако има значение), в момента е в ремисия и пробват с партньора й за дете. Да не пие фолат изобщо и да се увеличи риска за здравословен проблем с детето или да се приема фолат и да се следят туморните маркери по-изкъсо?

# 205
  • Замък сред облаците
Според мен е добре да поговори с онкогинеколог. На майка ми примерно като минала 2 онкозаболявания Б витамините са й забранени, но пък тя вече си е родила децата.
Ако жената няма мутации за Б групата може да види с храна как да си набавя фолата също.

# 206
Задължително консултация с онкогинеколог. Все пак трябва да следи нивата на фолата. Има добавки, които съдържат фолат в същата форма, както си е в храната. Нека все пак се консултира в каква доза и колко често да го приема. За първо време да си пусне изследвания за фолиева киселина и В12. Стискам палци скоро да се похвали с хубави новини ☺️
Аз също имам пациентки, които са минали през онколкологично заболяване и не приемат витамини от В-групата. В случая на жената, която иска бебче, естествено, че трябва да има добри нива на Фолат, просто внимателно да се следи. ☺️

# 207
Момичета, имам нужда от успокоение/мнение.

Всеки пък преди някакво тревожно за мен събитие имам "гърлобол". Знам, че е напълно психосоматично, най-малкото защото гърлото ми е не е червено и ме боли на едно странно място под сливиците, освен това преминава магически като мине притеснителното за мен нещо.
И все пак за мое спокойствие си се лекувам, особено като знам, че детето може да ми докара вирус от яслата. Обикновено си настъргвам малко джинджифил в чашата, може би около 6-7гр, слагам резен-два лимон и си правя два-три чая дневно с тези съставки (преизползвам ги). Да, ама днес ми просветна, че някога бях чела, че джинджифила има кръворазреждащ ефект, проверих и е така, а аз от 3 дни пия такъв чай като хистерото ми е в четвъртък и изрично ми казаха да спра приема на кръворазреждащи препарати ако взимам такива седмица преди това.

Някой има ли идея дали може да създаде проблем това количество приет джинджифил? Аз ще си кажа и като ме приемат, ама все пак. Преди махането на жлъчката по спомен пак пих, нямах проблеми, знам и че ще ми пуснат изследвания за кръвосъсирване в деня на приема, ама нещо спекох...

# 208
Едва ли си изпила толкова, че да има ефект Simple Smile Спри да го пиеш, не го мисли и гушкай детето повече Simple Smile

# 209
И аз мисля, че се отнася по-скоро до лекарства, а и количеството не ми се вижда толкова голямо. Не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт