Отговори
# 720
Е, аз да споделя... Днес бях на ревматолог в София. Диагноза на 90% - псориартричен артрит... На 22 ноември ще ходя за пълни изследвания, ренген и ехо, за да се потвърди евентуално диагнозата... Споделих с доктора, че вече 2 години плануваме бременност, че имам 1 аборт зад гърба си... Той ме убеди, че ще назначи лечение, което няма да пречи на евентуално забременяване, но ме притесни факта, че всичко, което изписват за лечение на артрит е противопоказно за бременни и наистина съм много притеснена... Чак Мъжо ми се накара, че влизам във филми.....

Аз съм имала артрит. Доколкото знам изписват медрол и подобни. Това го изписват и при трансфери.
За медрол не съм чела... Четох за Метотрексат и Плакинил.... Едното е противопоказно при бременност, другото ще ми навреди на зрението понеже съм с диоптър

Моя е юношески артрит и го стопирахме така. Една година пих медрол. Според мен има варианти за хапчета съвместими с бременност

# 721
Ще видим на 22.11, когато мина ехограф и ренгена.... Ще ги помоля да съобразят назначеното лечение с този важен за нас фактор..... А при Сенкова.... Евентуално чак януари.... Няма свободни часове до края на годината.... Или остава да се моля за чудо до края на тази година или да си стоя кротко на дупето и да чакам януари за назначаване на час....

# 722
Много стремглаво се приближаваме към края на темата, та напомням на желаещите, че сега е моментът да пишат на rave да ги добави във вълшебното списъче в началото на темата! Nature Sparkles

# 723
  • София
BeLive1211, по принцип ако се обадиш по телефона може и да се опитат да те вмъкнат при Сенкова. Макар,ч е признавам голяма лудница е напоследък.

Фей, аз искам да си седя в списъка, ама като нямаме шанс за естествено тия мойте дати изобщо не са актуални Grinning

# 724
BeLive1211, по принцип ако се обадиш по телефона може и да се опитат да те вмъкнат при Сенкова. Макар,ч е признавам голяма лудница е напоследък.

Фей, аз искам да си седя в списъка, ама като нямаме шанс за естествено тия мойте дати изобщо не са актуални Grinning

Звънях ама ни дадоха час за декември, когато мъжо ще го няма, а ми се ще да сме заедно, за евентуални изследвания.

# 725
Включвам се да отговоря на Светослава, че спермограмата хич не е добра. Само морфологията да беше. Но количеството е много малко, също е броя смерматозоиди.
Пропуснала съм какво забременяване целите, но за естествено с тези показатели ми се вижда много, много трудно. Ако стане, ще отнеме много време.

Шанталче, стискам ти палци хубави яйчица да извадите и някое от тях да е твоето детенце.

Виждам, че има и други момичета в процедури, хайде дано се преместите заедно в отчетните!

# 726
За мен количеството не е толкова зле. При добри други показатели и с толкова става.
Колко бебета има заченати от пазене чрез "прекъснат полов акт"...
По притеснително за мене е че има много висок % спермита с главични дефекти.
А това може да индикира за висок % днк фрагментации.
Светослава, от колко време правите опити и забременявала ли си до сега?

# 727
Момичета, тези дни сме по изследванията, вие повече разбирате и затова ви питам и ми е по-спокойно😊 скоро не пиеше нищо, как ви изглежда СГ на ММ

Според мен пуснете и днк фрагментации за всеки случай

# 728
За мен количеството не е толкова зле. При добри други показатели и с толкова става.
Колко бебета има заченати от пазене чрез "прекъснат полов акт"...
По притеснително за мене е че има много висок % спермита с главични дефекти.
А това може да индикира за висок % днк фрагментации.
Светослава, от колко време правите опити и забременявала ли си до сега?
Забременявала съм два пъти

# 729
И аз вече съм в отбора на момичетата минали през биохимична и няма да напускам темата скоро Confused

Сутринта започнах да кървя леко като при цикъл и ми стана ясно, че нещо не е окей. За да ми е спокойно пуснах и ЧХГ, което излезе под 200. За момента нямам болки и е точно както обикновено ми започва менструацията. Надявам се да е било случайна грешка и да не е в следствие на сраствания или друг по-сериозен проблем.

Ако днес е първи ден на новия цикъл дали следващата овулация би била както обичайно?

# 730
mommy, много съжалявам, имаш силни прегръдки от мен! Broken Heart
Възможно е кървенето да е малко по-дълго и от това и О да се измести с ден-два, но би трябвало да е що-годе по обичайното време. Стискам ти палци още следващия месец да си отново бременна и този път до пухкав финал!

# 731
Включвам се да отговоря на Светослава, че спермограмата хич не е добра. Само морфологията да беше. Но количеството е много малко, също е броя смерматозоиди.
Пропуснала съм какво забременяване целите, но за естествено с тези показатели ми се вижда много, много трудно. Ако стане, ще отнеме много време.

Шанталче, стискам ти палци хубави яйчица да извадите и някое от тях да е твоето детенце.

Виждам, че има и други момичета в процедури, хайде дано се преместите заедно в отчетните!
За наша жалост всички андролози казват че е била добра спермограмата и щяло да стане естествено? Ходили сме в Селена при док Даскалова, и в Турция. Просто не мога все още да разбера защо ни взимат за балъци и да минава време, време и да стане по-сложно..... просто ми е отегчаващо вече..... ще направим тук 4та инсета и минавам на инвитро и точка, просто ужасно се изморих вече от слушане че ще става.

# 732
Съжалявам, mommy! 😭
Силно стискам палци момичетата тук да са прави и следващото забременяване да стане по-бързо и най-важното, да бъде успешно!!! ♥️

# 733
Светослава, според мен тази спермограма далеч не е трагична, но не е перфектна. Мисля, че беше казала, че мъжа ти е опериран от варикоцеле, та може би това е максималното подобрение при него. Гледах ти старите мнения - ако вярно съм разбрала и двете ти бременности са биохимични, та може да се дължи на сперматозоидите. Подкрепям да пуснете и ДНК фрагментации. Ако стойността там е завишена, това е от голямо значение за техниките, които ще се използват за подбор на сперматозоиди ако стигнете до инвитро. Сега бяхте при д-р Станулов нали? Той какво каза за МФ?

mommy, съжалявам за развоя при теб! Дано още следващия път като опитате, да имате успех до финал!

# 734
Имам питане момичета... На 22 ще ми правят рентген на ръце и крайници.... Ние си продължаваме с опитите.... Дали облъчването ще ми повлияе по някакъв начин? Вече рентгените не са като едно време, модернизирани са и уж по-безвредни...

Общи условия

Активация на акаунт