КОЛЕДА 2023/2024

• 123 740
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, искам да попитам относно изпичането и съхраняването на портокаловите и напуканите сладки, тъй като миналата година ги правих непосредствено преди Коледа и се чудя дали биха издържали, ако ги изпека по-рано?😊

# 361
И аз направих първи опит за меденки с формички и печат.
Като резултат съм 50/50 доволна. Малко трудно ми се отлепваше тестото от формичката която прави печата, но го отдавам на това, че помещението в което ги правех беше доста топло. За следващият опит ще ги правя на хладно. Иначе като вкус са чудесни нито твърди, нито прекалено меки. Другия кръглия печат е от Кауфланд с дървена дръжка и силиконови приставки. Той ми беше най-удобен, но сякаш идват големи бисквитите. Рецептата е тази
Скрит текст:
2 яйца
1 к.ч мед (100 гр)
180-200 гр. захар
120 мл олио
1 ч.л сода
1 ч.л канела
брашно  около 450 гр, но не повече от 500 гр.
Това се получи
Скрит текст:

# 362
  • под тепетата
G.D., що ме дразниш сега! Уж си ми градска, пък не споделяш предварително Wink Силиконовата подложка щерката ми я подари миналата Коледа и я беше купила оттук.

# 363
Още малко декориран меденки.

# 364
G.D., що ме дразниш сега! Уж си ми градска, пък не споделяш предварително Wink Силиконовата подложка щерката ми я подари миналата Коледа и я беше купила оттук.

Ще си я менкаме точилката, нямай грижа. Обаче за силиконовата подложка ме е яд, щото закъснява, а така съм се нахъсала.
Да питам аз. Принтове от вафлена или от фонданова кора да взема за меденки. И още-  в декошоп цената за една лепенка ли е, или за целия лист от 20 лепвнки? Щото са по 4,50 лева бройката... и се чудя може ли да е толкова евтино?

# 365
  • под тепетата
G.D., точилка имам. Заредих още масло Kissing Heart. Подложката много ми хареса, нищо не залепва. Само другият път ще подложа хартия под нея.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 17:09 от bilqna_69

# 366
  • In transit
Биляна, много готина точилка! Heart Eyes

G.D, вземи си една подложка от змеебореца, ако видиш, че твоята закъснява. Аз имам няколко, много са ми полезни и често влизат в употреба.

Мими, приказни сладки си направила! Heart Eyes

Коледното сладкоправене започна у дома с кантучини с шамфъстък. Препоръчвам ги на всички, които обичат тази ядка. Като гледам, тези едва ли ще останат до Коледа, защото мм както ги метна..., но ще направя пак, поне са лесни. Joy

# 367
Фондановите лепенки са по хубави .Аз предпочитам тях.Най вероятно са за целият лист/по принцип се продават на лист не на картинка/

# 368
Благодаря , Мими. Поръчах и от двата вида . А съвети как да ги залепвам?

# 369
Фондовите мажа с четка бисквитката с вода,залепвам изрязвания фондан,пак с четката и залепвам картинката.Вафлените се мажат с Кристалина .Те са по тънки като лист и цветовете им по не са наситени.

# 370
И за мен фондановите са по-лесни за употреба. Залепвам с вода или сос от някакво сладко. Продава се и готово сладкарско лепило.
Хартиените са по-връткави. За да изпъкнат хубаво картинките трябва бисквитката да се намаже с айсинг или отгоре да се залепи бял фондан, което става все едно е фонданова лепенка.

# 371
Ама това значи ли, че лепенката не се слага директно върху бисквитката, а трябва да сложа слой фондан и на него да я залепя ?
Аз поръчах от Амазон подложки, ама то след дъжд качулка...
Иначе всичко това е за 40 лева.

# 372
  • In transit
G D., тези не са с перфорация. Иначе са хубави.

# 373
https://www.amazon.de/gp/product/B09TTKRKZ9/ref=ppx_yo_dt_b_asin … s00?ie=UTF8&psc=1

Наистина ли не са? Видяха ми се гофрирани. Да канселирам ли?

# 374
Ама това значи ли, че лепенката не се слага директно върху бисквитката, а трябва да сложа слой фондан и на него да я залепя ?
..........................................
Можеш разбира се да я сложиш директно, но от личен опит, специално за тези само от вафлена хартия, ефекта се губи. Евентуално, ако самата бисквитка е много светла, картинката се вижда, но, ако сложиш съвсем лек слой айсинг резултатът е доста по-добър.
Пробвай различни варианти и сама ще си прецениш кой те удовлетворява най-много Hands V.

Общи условия

Активация на акаунт