Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 463
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Правя и аз такива упражнения Tays
Даже взех да не ползвам асансьорите в сградата, ами търча по стълбите. Нагоре надору. Молко с токче като съм е трудно и после и краката ме болят 😃
Днес направих хлебче от червена леща. Снощи я накиснах. Много вкусно мирише.
По тази рецепта
Ето го и него

# 136
Нани, мерси 💌.
Имам една надута фитнес топка у нас, и една спихната, неотваряна, от Лидъл. Ще взема да я отнеса там да се друсам, има място, махам табуретките и готово. Сетих се, че в първата айти фирма, в която работеше сина ми, тя беше датска, във всеки офис по една топка имало и чичковците си я подавали 🤣. И си седели по пантофи под бюрата, синът ми беше силно възмутен.
Аз ще съм първият екземпляр, хванал мускулна треска от дигитализацията 🤣.
О, Дара, не знам дали си качвала стълбите в Съдебната палата. Към петия етаж са малко по- полегати. Редовно се катеря, а колко пъти със засилка, ох. Веднъж се сетих, че може да съм първа, по едно дело, и ги взех на екс, и верно тъкмо ни викаха. Като почнах да пледирам ококорена, че и дишането ми беше учестено и извадих една емоционална рецитация, съдиите ме гледаха в захлас 🤣. Чудеха се какво се вживявам толко

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 18:59 от tays

# 137
Тайс, представих си те колко изразителна и внушителна си била с учестеното дишане. Yum

# 138
Тайс, няма начин точно теб да не те слушат в захлас!🤗😜
Днес храната е без снимки- мазно кафе- 2 броя, две консерви сардини, салата от китайско зеле и айсберг.🙂

# 139
Аз правих пилешка супа с два бута и плешките, зеленчук , кокосово масло и сметана. По ваш съвет дъвках. И наистина ме засити, иначе крем супите и аз ги пия в чаша, като аперитив са ми.
Вечерята още не я мисля, имам много работи. Днес за пръв път посетих едни магазини КАМ, взех си интересни неща, македонски. Че и една газирана вода с лимонен аромат, толкова бях жадна, че я отворих с фут и изпих със замах, много вкусна ми се стори 😍.
Четох състава, не е обезпокоителен

# 140
Кремсупите си ги ям упорито с лъжица аз, не да ги сръбна там на 3 глътки. Слагам им я натрошено сиренце, я варено яйце, да има там и нещо по-солидно в тях. Пак не ми държат сито особено дълго, има си разлика от супа с месце.

Много сте тихи нещо напоследък, странно ми е като не видя нови отговори и проверявам да не би пак да ми се е спряло следенето на темата самичко Grinning

# 141
tays -че Аз напуснах България на 12 години. Никога не съм работила там. Завърших в Англия и тук работя 😃
За днес съм взела рибая стек. Само дето не помня извадих ли го от фризера или не съм 🤣

# 142
Натка, странно е, но се е случвало и друг път да има затишие дори тук. Временно е със сигурност.😃
Днес съм на двукратно хранене. Закусих с палачинки с кокосово и бадемово брашно, гарнирах ги с гъстата част на кокосово мляко.🥰 Не съм подслаждала с нищо. Изядох палачинка и половина, ок. 260 калории и 4 грама вгх, доста са засищащи:
Скрит текст:

Не им личи особено по снимката, но не са от ефирните и тънки палачинки, а пухкави и по-дебелички- но са достатъчно меки и гъвкави, за да могат да се навиват.😊 

# 143
Здравейтеее, наистина има затишие, дано да е заради яки резулати!Пристигна ми магнезия (цитрат), от утре го започвам, както сте ми казали вечер преди сън. Малко МЦ ми обърка сутрешната захар (до към 5,2 се качи), ама здраве да е. Уикенда пак планини, за регулация.

# 144
Закусих с палачинки с кокосово и бадемово брашно

Не им личи особено по снимката, но не са от ефирните и тънки палачинки, а пухкави и по-дебелички- но са достатъчно меки и гъвкави, за да могат да се навиват.😊  

Може ли рецепта?

# 145
Може, разбира се.🙂
Палачинки с кокосово и бадемово брашно
2 яйца, 2 с.л. кокосово брашно, 1 с.л. бадемово брашно, 3 с.л. сметана 30%, 10 мл кокосово масло (течно или разтопено- ако се държи над 25 градуса- или друга мазнина), около 1 ч.л. бакпулвер, ванилия.
*Може да се пропусне ванилията за солени палачинки (или да се добавят подправки на вкус), може да се добави и малко еритритол, но аз не сложих нищо за подслаждане.
Добре е сместа да се остави за няколко минути, за да "дръпне", преди да се правят палачинките. Пекох в тиган 18 см и се получиха 3 палачинки. Могат и да се направят по-малки палачинки в по-голям тиган- сместа не е много рядка и се получават лесно добре оформени кръгли палачинки. Пекох на средна температура, трябва първо от едната страна да са стегнали достатъчно, преди да се обърнат. След като се обърнат, имат нужда от много по-малко време до готовност. От долната страна стават по-кафяви, но това не се отразява изобщо на вкуса.🙂
Най-хубавото е, че нямат вкус на някакъв заместител, който е далечно подобие на палачинки, не са трошливи и т.н.🥰

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 18:19 от dolce miele

# 146
Аз се каня все бананова палачинка да правя.
Трябва да е скоро.
Ще опитам и тези. С кокосово брашно ми е ронливо, та правя по-малки палачинки. Може би бадемото по-стопира ронливостта.

Долче, а така ли  ги ядеш или ги мажеш с нещо?

# 147
Елора, чаках да се охладят достатъчно, че да ги гарнирам с твърдата част от кокосовото мляко (държа консервата в хладилника, тази се оказа със 100% гъсто вътре😁, няма течност на дъното, много се зарадвах). Ако имах, щях да добавя и малко орехи или замразени вишни. Но и така ми харесаха. Да, от комбинацията кокосово/бадемово брашно и баланса между тях палачинките не са трошливи, а пухкави и гъвкави. Ако се сложи твърде много бадемово брашно обаче, ще са вероятно по-хрупкави и предполагам, че по-трудно ще могат да се навиват. И на мини палачинки ще са много симпатични.🙂
На мен палачинки с банан не са ми опция (като за мен де, на детето правя понякога).

# 148
Аз имам драма с обръщане на палачинка.
Стандартни мога, ама тия нашите все ми се опъват като ги правя големи и затова по-малки.

# 149
Благодаря! Уф, не стават за мен, не ям сметана. Бях заела нисък старт да извъртя една доза и да я намажа обилно с фъстъчено масло 🤤 Аз също не подслаждам, избягвам подсладители, не ми действат добре.
Ще продължавам да се оглеждам 👀

Междувременно като тръгна приказка за палачинки- правя изцяло с разредени яйца, като тънък омлет. Те се обръщат лесно поне. Пълнежа обикновено/желателно солен - най-често кайма, подобие на болонезе. Понякога с гуакамоле, пилешко, зелении.
А малките сладки палачинки пак са ми само с яйца, ама белтъци и жълтъци разбити отделно и пак постигат обем тип американски палачинки.

Общи условия

Активация на акаунт