Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Babri спомена, че я боли кръст и повлече крак- сега и аз ходя с някаква болежка в областта на кръста. 😁ММ също днес сложи колан… 😶 Тайчи ще отворя за лека рехабилитация. Но мисля да направя и кратка тренировка. Ще пиша долу защо.🫣
Скрит текст:
Връщам се от пазар и да се похваля купих си нови дънки. Супер оферта беше и сложени на номер 28, моят номер. Меря ги- леко тесни, отивам да взема 29- няма. Поглеждам моите си дънки-28, и решавам да взема новите, че на разпродажба. Връщам се у дома и тръгвам да ги обувам, поглеждам номера на самите дънки-27 😳🙄 Не мога да ги върна! Само мога да отслабна! 🥴 Таааа толкоз за моите преживявания днес. На диета съм… 😁

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 10:39 от Анонимен

# 466
Нани, аз споменах за кръста май.😊 За днес имам планувана актив ситинг гимнастика.🙂

# 467
Долче, и ти правеше упражнения! Ще препоръчаш ли някое ефективно? 🙏

# 468
Нани, за кръста ли? Честити дънки!😉🙃
П. П. Подхващам първия линк после, ще карам наред по-нататък.😃
 https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung … D1%80%D1%8A%D0%B1

# 469
Да, за кръста. Аз онзи ден май прекалих с тежестите и явно не съм ги изпълнявала правилно, та сега ближа рани. С колан си ходя цял ден и поне малко облекчава.

# 470
Нани, сложих линк в предишната ми публикация, редактирах.🤗 И на мен от тежест+ рязко навеждане ми дойде тази драма с кръст, гръб...🤨

# 471
Не е по темата това за кръста, ама ще пиша.
Въпреки че на прима виста се сещам как Невена обясняваше за връзка м/у висок инсулин и проблеми с кръста.
Е, сигурно един от факторите. Та ето връзката Grinning
Нани, едно от нещата, които ме е спасило е висенето на лост.
Имам си лостче в коридора и това го правя всеки божи ден сутрин. Ако нещо имам драма и вечер. С изкривен гръбнак съм и две дискови.

Хващам се с ръцете. Повдигам краката, тоест трябва да вися само на ръцете си. Започвам от една страна към друга да се извивам. Бавно, никакви резки движения. Вися малко и като стъпвам на земята го правя много бавно и нежно, а не бързо и рязко. Бързо и рязко ще доведе до проблеми за дни напред.
Страшно намества.
Иначе има много упражнения за кръст.

Ето тук
https://www.facebook.com/100088578441024/posts/306364802043109/? … -UNK-AN_GK0T-GK1C
Повечето ги правя, ама не баш като него, а също и бавно.

Честити дънки. Все ще се навреш в тях.
И аз съм правила такива номера и нарочно. В процес на слабеен, се влюбвам в някоя дреха, но ми е малка, ама взимам. На повечето съм се навирала след време. Само остана един панталон. Ама може вече и да ми става.

Долче, навеждане напред не се прави.
А се кляка и се взима каквото трябва.

# 472
Завиждам ти за лостчето, от доста време си мечтая.
Аз също съм с проблемен гръбнак.
Ето това си взех наскоро, твърдо е, и като легна върху него, пукам , нещо се намества. Не смея да лежа по повече от 5 мин засега , за да не стане от играчка- плачка.

Нани, дай снимка, де, така не става само с приказки 😜

# 473
Казваш на мъжо и ти слага.
Той може да се набира и да прави мускули, а ти си висиш Grinning
Брат ми за набирания го ползва, а аз вися кат маймунка.
Няма да забравя как няколко години кръста ми беше в окаяно състояние. Като се прецакваха тия хернии, ми трябваше 1 час да стана от леглото. Отделно да ми обуят чорапите, дрехите, да ме измият. Пенсионерите са по-самостоятелни.
И тамън се оправях след месец и пак.
Да, кила имах. Но като дар Божи намерихме лекар който каза това да го правя редовно.
И аз тамън бях сецната. И нямам лост. Ама отвър има една футболна врата. И аз викам ок, ще пробвам. С патерица, вънка сняг, лед. Взех майка да ме пази да не се потроша.
Като се хвънах първия път и като увиснах се чу як пукот, а като се завъртях на една и друга страна пак. И като стъпих на земята облекчението беше видимо. Опънах се още два пъти и се прибрах. На сутринта станах за пет минути, пак болеше, но сама си обух чорапите.
Няколко дни ходех навън да вися. Но инструктирах веднагически лост да ми се сложи.
Не е панацея, не лекува, но страшно облекчава.
Защото след това аз нямах такива зверски залежавания. Да болки, трудно ходене, но станах що годе човек. И  като отслабнах пък и това помогна.

# 474
Елора, и аз така правя с дрехите 😂. И на мен ми остава 1 панталон, тип дънки, в който още не съм се навряла. Сигурно е от зодията тази прилика 😂.

# 475
Това за лоста е вярно. И ние имаме в коридора. Аз вися, свивам краката и тогава се извивам. Но и само висене помага. Както казва Елора, бавно, това е важно.

# 476
Ехааа, много хубав лост си имаш, Елори! 😍Така се лекува свекър ми от защипан нерв, но ползва касата на вратата, за да си изпъне гърба. Ще взема да повися и аз с децата на площадката. Супер идея! Благодаря! 🌸
Дънките ще са сериозен стимул и ще се покажа скоро, Тайси! Обещавам! 😜
Долче, благодаря за видеата! 🫶 След малко започвам, че по-рано не остана време!

# 477
Опитвала  съм на вратата, ама бях дебела, онова като ми се разклати, то неудобно, то ми се наби треска в ръката.
Зарязах. И не усетих грам облекчение. А пък и като заскърца жестоко тая врата се уплаших без врата да не остана.
Не е като лоста да си виснеш като нормална маймунка Grinning

# 478
Естествено - неадекватен съвет, от страна на ендокринолог, както винаги - колко често, а не какво да се яде. Случаят е ясен, да влезе убития.
Честото похапване, значи често повишаване на КЗ, което води до често повишаване или поддържане на повишен инсулин през цялото време. Каква е логиката, да обясни тази специалистка.

Защо да е неадекватен съвета? Вие доктор ли сте или просто четете това и онова из интернет?

При мен здравословната диета с 5 хранения на ден върши страхотна работа. Максималната ми порция е 150 гр. и НЕ огладнявам. Позволено ми е да ям плодове с нисък гликемичен индекс, всякаква риба, умерено морски дарове, пълнозърнест хляб 1 филия на ден (препоръчително е без), овес, сурови ядки.

# 479
Алина, написано е защо е неадекватен. Ако си с много килограми и си се хранила безразборно, такава диета в началото ще ти свърши работа. Тук обаче сме се посъбрали доста хора с няколко годишен опит и затова, на база на събрания в тези години собствен опит, множеството изследвания, които сме си направили, постигнатите резултати, както и провалите, които сме имали, именно благодарение на някои лекари, както и доста изчетена литература, смеем да твърдим някои неща. Яденето дори на 1 филия хляб за мен например е немислимо, КЗ скача повече, отколкото ако ям торта, да не говорим пък за инсулина. С времето обаче честото ядене на малки порции ще спре да ти върши работа, няма да сваляш повече, ако не си подобрила инсулиновия си отговор и ще почнеш да се чудиш какво става, обаче адекватен отговор от лекаря си очевидно няма да получиш. Защото инсулин не те сваля с ядене на хляб, овес и плодове, както и често хранене. Нужно е повече време след хранене, за да падне инсулина, а така, като хапваш през 3-4 часа, той си стои висок. Тоя овес поне го замени с овесени трици, а плодовете ги яж след протеин, за не ти вдигат кз и инсулин. Не помня пускала ли си резултати и какъв точно ти беше проблема, но тук има много информация и много хора, които са постигнали добри резултати, както при свалянето на кг, така и при подобряването на медицинските си показатели. Ако искаш попрочети поне първия пост, няма да е зле и някоя и друга тема и не подскачай като ощипана, че някой нещо е оспорил. Понякога опита носи много повече знание от назубкания учебен материал. За съжаление читави ендокринолози рядко се срещат.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 07:30 от alivi

Общи условия

Активация на акаунт