Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 620
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • на острова на мечтите
На моят мъж един ендокринолог в болницата, където отидохме за мнение и съответно диета, след преглед, мерене на обиколки, без изследвания, заяви, след седмица ще дойдете да си получите персонализираната диета. Връчват му диетата с име и всички данни и започваме. Ентусиазирани, стриктно следя всичко, приготвям според препоръките. Една вечер срещаме един негов приятел и той с наднормено тегло, та от дума стигнахме до диетата. Той разпалено обяснява, как следи една диета, изрежда кое как... И колкото повече обяснява, толкова повече ми става ясно, че диетата е идентична с тази на ММ. Отгатвам някои от следващите му диетични ястия и накрая питам, кой е доФтора. Ми същият. Та диетата замина за хартиени отпадъци.
От личен опит, придобит от почти 15 години опити, преминали през много перипетии, сега на някои докторчета изобщо не им имам доверие. Та ето откъде идват някои заключения.

# 481
Добро утро☕ Имам цяла тема да наваксвам 😋започнах от единия край 😌и бързам да поздравя момичетата с чудесните резултати (Клечо, като най-смела да качва снимки- браво! 👏няма да се даваш на едни квадрати я!)

Аз се поизгубих доста.. щом ред за четене и на темата нямах.. Заредиха се и мн дъждовни дни 🤨🤨🤨яд ме е, усетих как липсата на организация ми изигра лоша шега 🤨🤨Единствената добра новина е,че след 2 замервания тази седмица изводът е, че съм поне същоте параметри т.е някакво задържане съм си “образувала”

🤔Поогледах се - малко съм подпуханала 🫣Дано като вляза обратно в схемата, да поспихна 🤨

Вчера се зареках да ми е последният дъждовен 🤨вечерята ми беше извън правилата.. но поне спазих реда на консумация .. салата червено зеле. с лимон и зехтин (първа изядена), срадина от консерва (втора изядена) и малко спагети с доматен сос (трето)

И от днвс като Елза - Слагам край!!! Слагам край!!! 😊

# 482
Категорично смятам, че съвети за хранене тук съм получила много по-адекватни от лекарски. Ако се окаже, че действително съм свалила инсулина до 2,5 на гладно, то не виждам какво повече може да се каже. Всички сме различни, но просто няма медицинска логика нон стоп да поддържаш инсулина висок. Според мен това се казва на хора, за които нещо по-различно от постоянно дъвчене би било невъзможно, и е сравнително добър стар при много наднормено тегло. Нямам друго обяснение.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 10:18 от Мануна

# 483
Защо да е неадекватен съвета? Вие доктор ли сте или просто четете това и онова из интернет?
Тапията ли само определя знанията? Бас ловя, че относно храненето, пишещите в тази тема имат много повече знания, отколкото средностатистическия лекар, който ако не е чел извън обучението предвидено по учебен план, не знае нищо.
Написала съм защо е неадекватен съвета. Иначе, да чела съм, макар и не "просто това и онова" и продължавам да чета. Имам 5+ годишен личен и на близките ми опит.

# 484
danilu , персонализиран режим викаш. Седнал доктора и за него се изпотил умствено Joy

alivi, така е. Ако лекарите бяха читави, тази тема нямаше да съществува.
Добре че не послушах лекарката да спазвам номер 9 и да пия 3000 глюкофаж на ден. Сигурно щях да съм под земята. Та съм се оправила благодарение на това, че не съм слушала ендокринолози.

# 485
все ми е било чудно, тия с филийките и овеса какво търсят в тема със заглавие НВ-ВМХ и кето 🤔🤔🤔
не могат да четат, не разбират смисъла или просто се заяждат...?

# 486
Това е като културист да отиде в зала за йога да им обяснява нещата...

# 487
danilu , персонализиран режим викаш. Седнал доктора и за него се изпотил умствено Joy

alivi, така е. Ако лекарите бяха читави, тази тема нямаше да съществува.
Добре че не послушах лекарката да спазвам номер 9 и да пия 3000 глюкофаж на ден. Сигурно щях да съм под земята. Та съм се оправила благодарение на това, че не съм слушала ендокринолози.

Елора,би ли споделила накратко твоята история? За новите в темата.

# 488
все ми е било чудно, тия с филийките и овеса какво търсят в тема със заглавие НВ-ВМХ и кето 🤔🤔🤔
не могат да четат, не разбират смисъла или просто се заяждат...?

И аз се чудя.
Значи ние дето сме се излекували, имали сме и диабетици тук, които с режима са се оправили, идват тук неизлекувани, на хапчета с проблеми да ни казват ние как да се храним.

Nadelina, мързи ме да пиша дълги постове по този въпрос отново и отново. Писала съм много за себе си из темите.
И да напиша, пак ще дойде някой да разкажа, ама малко ми омръзва.
Проблема е, че не може това да бъде кратко.
Ако ще е кратко ето. Дебелана от 15 годишна, стигнала до 115 кила до 33 годишна възраст.
Минах през един тон режими, диети, гладувания, особено плодови. Плюс някъде 2 месеца на 1 салата на ден от зеле и моркови и филия прехвален пълнозърнест хляб. Резултат - 5 кг. След това килата почнаха да летят нагоре. А нямаше прекаляване с храна.
Фънг е обяснявал достатъчно за ниски калории.

# 489
Няма кратко при ИР, за съжаление. На повечето хора им е отнело дълги години да развият ИР и да натрупат килата. Същото е и при подобрявянето, то също отнема време. И това след като човек открие какъв е проблемът и как да се бори с него... което пък също може да не стане бързо.
То и режимите може би не са само каквото обсъждаме тук, но пък темата затова си има заглавие - да стане ясно какво ни е събрало в нея. Странно ми е и на мен това да чета тук за  овесени ядки и филии, пък били те и пълнозърнести. Все едно аз да вляза в тема за вегани и да почна да им обяснявам че има препоръчани от специалисти режими за хранене, в които редовно има мръвки.

# 490
На Елора и има историята в увода към темата, на стр. 1.

# 491
Има ли я? Joy
Забравила съм Joy

# 492
Има ли я? Joy
Забравила съм Joy
Съкратила си я,но има остатъци😜

# 493
Е, има.
Из старите тема бая съм обяснявала в километрични постове личната си история, нямам нерви и време да пиша отново.
А и това не мисля, че е в полза голяма такива приказки. Някаква лична история.
Чете се важна информация и  тя е в първия пост - клипове, филми, линкове,  книги.

# 494
Ето го днешното ми вкусно меню.🥰 Мусака с кайма, целина (корен), червено цвекло, малки количества морков и лук, зелен лук, яйца, сметана и мас. Салата микс. Десертът е "мюсли" с печена тиква, микс семена, кокосови стърготини, цейлонска канела и сметана:

Скрит текст:

За останалите мусаката беше с картофи, но харесват режимната заливка.  
Докарах съотношения 14% белтъчини/8% вгх/78% мазнини. Доволна.😊

Аз като един човек обожаващ сладкото влизам тука и направо си искам пълна и подробна рецепта за този десерт ❤
Долче 💐
Много обичам тиква. Печена с мед и орехи ммм 😃
На мен с никоя бременност не са ми правили никакво обливеняване.  Нито с 1, нито с 2 нито с последната, от която доста, пострадах.
В България си бях по време на 1вата ми бременност там се следях, после от 7ми месец тук и тук родих 😃
Аз и никоя бременност не качих кг между другото. С момчетата качих само 15 кг. Може би и това е критерий да не ми пускат такива изследвания нямам идея.
Шарпи липсваш и така се зарадвах на включването ти, но честно и 1вия път, а и сега не разбрах, кое провокира този тон. 
Аз също доста често се тряскам, но прш мен това е продикнувано малко и от работата ми. Последното прозвуча като извинение направо 😂
Tays И нея не я виждам. Много сте писали пак ще имам да чета доста назад.

Общи условия

Активация на акаунт