На море в Турция - тема 81

• 53 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз да се включа, защо проверявам цените след като съм капарирала - ами заради темата🤣🤣🤣 Не ми беше хрумнало преди да прочета, че цените падали с наближаване на дата.

В нашия случай 2+1 за средата на юни в Делфин Империал в момента е с около 440 евро повече, отколкото е нашата резервация от края на октомври.
Аз пък заради жената...периодично и пращам, глей сега с 300 повече, след месец, глей 700 повече...сега деба нищо не е мръднало от това дето съм платил октомври и ме напряга, ако падне надолу естествено ще си трайкам, не съм проЗ.

# 571
И още един хотел Quattro Beach Spa & Resort за който ме интересува най вече как е плажа и морето дали е плавно или бързо става дълбоко.
На около 1-1,5 вляво на кея е пясък с плавен преход (изкуствено създаден) не е много широко като заход, 3-4-5 метра и останалото е скала.

# 572
Освен стандартния /мисля че беше 2%/ туристически данък, който всеки обект в Турция внася в хазната, парламента обсъжда още един данък, който да бъде наложен върху брой турист с цел компенсиране на натоварената инфраструктура.
Споменава се Анталия като най-потерпевш район Simple Smile
Те такива ми ти работи Simple Smile

# 573
Кой е най-добрият мол в района на Кушадасъ?

# 574
  • Русе
Ами, той е само един - Флора. Този, който е в Сьоке - Новада, е по-скоро в района на Дидим.

# 575
  • Бургас
И аз гледах Атлантис и Аркадия. Общо взето добри отзиви четох, среден клас хотели. Остават в списъка ми за вбъдеще и с удоволствие бих чела отзиви, ако някой ги избере за лято 2024.
Иначе резервирах с Тез тур, началото на юни, самолет, VONRESORT GOLDEN COAST,  2+1, гледка море. Отвреме-навреме поглеждам какви са актуалните оферти по няколко причини - за да се убедя отново, че има смисъл да резервирам възможно най-рано, за да кажа на ММ за пореден път, че съм предвидлива и спестелива🤣, от любопитство понякога също гледам някои набелязани хотели...
Искам да съм информирана. За себе си. Имам познати, които казват, че примерно като трябва,  плащат 1000 лв отгоре, не го мислят. Аз разсъждавам различно - не искам да дам повече, ако може да ми струва по-малко.🙃
Затова следя форума, фейс-групата, сайтове на определени агенции. И си правя моите изводи.

Аз бях гледал Голдън Бийч за септември, докато се натуткаме с аверите, на 1ви ноември цената ни скочи до неприемливо ниво, с 20% нагоре спряно миналата година при резервация в края на декември. Тази година се спряхме на Utopia World. Надявам се да ни хареса Simple Smile Пък догодина ще си дебнем ВонРесорт от рано рано, че поне според мен си струва. Самата Utopia в момента е с 10% нагоре спрямо миналия месец.

# 576
  • Варна
Ами, той е само един - Флора. Този, който е в Сьоке - Новада, е по-скоро в района на Дидим.

Септември не останах впечатлена от Новада. Нямаше нищо по-различно от при нас, а цените бяха по-високи.
На 25км от Кушадасъ е.

# 577
  • Стара Загора
Отвреме-навреме поглеждам какви са актуалните оферти по няколко причини - за да се убедя отново, че има смисъл да резервирам възможно най-рано, за да кажа на ММ за пореден път, че съм предвидлива и спестелива🤣, от любопитство понякога също гледам някои набелязани хотели...
Искам да съм информирана. За себе си. Имам познати, които казват, че примерно като трябва,  плащат 1000 лв отгоре, не го мислят. Аз разсъждавам различно - не искам да дам повече, ако може да ми струва по-малко.🙃
Затова следя форума, фейс-групата, сайтове на определени агенции. И си правя моите изводи.

Напълно съм съгласна с написаното от вас. Удебеленият шрифт важи с пълна сила и за мен!!! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 578
Май само при моите хотели които следя цените не мърдат от две години насам... мистика Simple Smile
Последния, Хайдарпаша, където бяхме началото на октомври, цената е същата както беше за 2023, така и сега за 2024, и за ранни, и за късни записвания... една и съща агенция... +/- 20 лева Simple Smile

Интересни са и Last Minute офертите, но такива може би има само за личен транспорт, защото като напълнят автобусите и самолетите нема много смисъл да пускат Last minute Simple Smile а хотелите не са пълни, само транспорта е фул Simple Smile

# 579
Чудихме се с мъжа ми,заради повишените цени, дали и идната година да почиваме в Турция.Е,не се чудихме дълго,и буквално от днес за утре направих резервация.Решихме да не отделяме много пари,че и у нас ще имаме почивка,та-с автобус,а заради малкото дете,малко по-наблизо,в Кушадасъ.От доста години съм загледала територията на един хотел.Абе,то е по-скоро вилно селище,с бунгала,и малка хотелска част,в гора, което именно ме привлече.А като разбрах,че е с друг собственик, бута се всичко,и се строи на ново, изобщо не се и колебаех къде да сме.Вече се казва Omer prime holiday resort ,и с повече (надявам се и истински) звезди.Живот и здраве,средата на юни мога да разкажа,ако на някого му е интересно.Щото пък предишните ми отзиви никъде ги няма из първия пост 🙄

# 580
  • sofia
От кога са предишните ви отзиви, и за кой хотел? Изпратете ми линк към тях, ако искате. Понякога не добавям отзиви, написани с две, три изречения, ако има други, по- подробни. Но и когато съм на работа, отварям, прочитам и после забравям да запазя линк, затова е хубаво, всеки да погледне, когато излиза новата тема, да не съм изпуснала нещо.
Сега като гледам, на 22 юли съм пуснала първата ми тема, и явно не съм видяла всички отзиви от преди това, то и няма как, сигурно има и други пропуснати, пращайте ги, те са си сравнително актуални.
И още нещо, надявам се, че нямате против да махам малко, по- малко отзиви от 2017, 2018 г. Сега се готвим за лято 2024, та не мисля, че отзив отпреди 5-6 години много ще ни помогне?

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 18:05 от Tюркоаз

# 581
  • Beyond the Frontiers
Navy, по-скоро е обратното. Когато остават свободни места в самолетите и туроператорите намалят цените.
Особено ако имат и предварително закупени (гарантирани стаи), които не са продадени се стига до УАУ цени. Ама това си е въпроса н късмет и политика на туроператора.

# 582
  • Някъде в Европа...
От кога са предишните ви отзиви, и за кой хотел? Изпратете ми линк към тях, ако искате. Понякога не добавям отзиви, написани с две, три изречения, ако има други, по- подробни. Но и когато съм на работа, отварям, прочитам и после забравям да запазя линк, затова е хубаво, всеки да погледне, когато излиза новата тема, да не съм изпуснала нещо.
Сега като гледам, на 22 юли съм пуснала първата ми тема, и явно не съм видяла всички отзиви от преди това, то и няма как, сигурно има и други пропуснати, пращайте ги, те са си сравнително актуални.
И още нещо, надявам се, че нямате против да махам малко, по- малко отзиви от 2017, 2018 г. Сега се готвим за лято 2024, та не мисля, че отзив отпреди 5-6 години много ще ни помогне?
Аз съм "за", даже мисля, че мнения преди ковид , а и първата година на ковид, са абсолютно неактуални относно предлагане и обслужване; полезни са до степен територия и разположение, въпреки че и това е много относително впредвид смяна на собственици и реновации.

# 583
  • Пловдив
Аз пък заради жената...периодично и пращам, глей сега с 300 повече, след месец, глей 700 повече...сега деба нищо не е мръднало от това дето съм платил октомври и ме напряга, ако падне надолу естествено ще си трайкам, не съм проЗ.

valerko Точно хотела който си запазил преди няколко години бях запазила за дъщеря ми уж на ранни.След няколко месеца му падна цената и се обадих в агенцията да ги питам има ли шанс да взема на по ниската цена.Отговора им беше ,че трябва да разваля старият договор на който ще имам неустойка и да подпиша нов с новата цена.И в този случай се губи повече.Така ,че всичко е на късмет.Риск печели,риск губи.

# 584
Момичета, интересува ме какво ще рече клубна сграда по повод Мега Сарай Белек

Общи условия

Активация на акаунт