На море в Турция - тема 81

• 53 716
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И.И., това е крайно индивидуално и всеки преценява колко и за къде да даде.
И на мен ми е чудно как има питания за 2000лв самолетен транспорт и фул екстри, ако може и за четирима, но разни хора, разни разбирания за "нормално". Няма лошо на почиваш седмица за 2000лв, но трябва да имаш реална представа какво може да изискваш и получиш за тази сума.
Ние няма да дадем 5500, защото сме резервили на време, и цената ни за мен е повече от добра за включеното в нея.

Alexslav, защото ме интересува! Помогнах ли?
Познати щяха да идват с нас, мъжа ми също е от хората, които ме обявяват за луда с резервации за година напред и невярващи, че на по-късен етап ще платиш повече.
Чисто любопитство също. Какъв е проблема и то при все, че масово се проверяват направени резервации.
Да не мислите и че на тези "ранни резервации" някой оператор/агенция са казали точно и ясно.
Точно с проверки и сравняване много хора стигнахме до извода, че колкото по-рано, толкова по-евтино.
А и да не се лъжем. Турция вече далеч не е онази евтина, а готина дестинация. Достатъчно добре им върви туризма, че да се конкурират с цена. Те нямат конкуренция за концепция на европейски пазар и цените ежегодно летят стремглаво дори и само заради това.
Е, за да спестиш реално без добре запознат и повече от компетентен агент, за такива като мен, които не са на "Ти" с всички хотели и малко дебнене от твоя страна, не става. Дебнене, защото да, трябва да имаш поне малка представа що за цени и условия има на този пазар.
Още едно предимство на проверки и дебнене е, че ако не го правех нямаше да знам, че доста хотели по това време вече са на стоп сейл.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 18:21 от eli70o0

# 556
За "катаклизмите" гледах клипове в тубата... ветровете изтръгваха палми и търкаляха автомобили... както и сериозни наводнения. Сравнено с България мисля, че има разлика.
Отделно пък си гледам няколко влогера дето паразитират /абе харчат си парите в Алания/ и не виждам да е толкова зле...
Каквото и да е турците много по-бързо и добре ще оправят всичко, няма какво да ги мислим, не са като нас!

За цените... гледам Хайдарпаша за 2024-а година... за същата/близка дата.
Тази година почивах за 4480 лева... сега е с 200 лева по-евтино...

С тези разлики от 1000+ лева и нагоре.... може наистина да го отбележите подобаващо с торта и бутилка уиски Wink
Гледам Utopia World през сайта им... дават ми същата цена...
На какво основание едни комплекси имат толкова драстични промени в цените, други поевтиняват, трети не... акъла ми не го побира. Политика туристическа може би ...

# 557
На мен ми е интересно кой би дал 5500, за да почива в Delphin Deluxe… но това са лични решения, разбира се. За тази сума има много по-хубави хотели.

Аз.
За моите предпочитания и конфигурация пътуващи, няма нито един хотел, който да е по-евтин и да предлага по-добро съотношение цена-качество. За съжаление не покрива желанието на децата за интересни пързалки, иначе бих го резервирала с кеф. За да им осигуря хубав аквапарк и ниво равно или над това на Delphin Deluxe, гледам хотели, които за нас излизат с няколко хиляди лева по-скъпи. Така че наистина бих била доволна ако можех да намеря по-добър (за нас) хотел за същите пари. Щото накрая май ще си остана само с гледането на хотели пред компютъра.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 19:52 от Мaрги

# 558
На мен ми е интересно кой би дал 5500, за да почива в Delphin Deluxe… но това са лични решения, разбира се. За тази сума има много по-хубави хотели.
Ние също!
4300 за Делукс със собствен транспорт, още на 01.10. Малко са хотелите, които резервираме без да го умуваме и Delphin са част тях.

# 559
  • София
Ок, супер. Аз не бих резервирала хотел за 5500, който обичайно струва 3500. Не виждам логиката, но както казахме това са индивидуални решения, та не виждам какво се хванахте за това.
Иначе за хората, които сега нямат възможност да запазят- миналата година веригата Делфин (аз гледах хотелите в Лара тогава) пуснаха доста добри промо цени някъде пролетта за септември. Може да си е било чист късмет и някаква случайност, но споделям все пак.

# 560
  • Beyond the Frontiers
Какво значи обичайно? Един и същ хотел през април, август, октомври може да има разлика в цената в диапазон 1000-2000 лв. на човек.
Коя е обичайната цена? Тази през април ли?

Тази година ноември бях избрала топ хотел за 3500 евро. Не стана. Сега взех същия за 4000 за април. Ама всъщност е по-силен сезон за съответната дестинация...Нито ще проверявам, нито ще сравнявам. Цената ме устройва. Решила съм, че мога да си го позволя и въпросът е приключил. Държа на определени дати. Не искам да се занимавам да организирам допълнително.

Но за тези, които смятат, че може да са прецакани...Тез тур стартираха акцията си Тез тур гарантира.

Акцията «PRICE GUARANTEE» е валидна само за нови резервации, направени през периода 01.12.2023 – 30.04.2024 за сезон "ЛЯТО 2024" за Анталия, Турция!

Приложима е в случаите, когато резервираният хотел публикува промоция на по-ниска цена от по-ранно потвърдената в съответната заявка. Допуска се по 1 (една) промяна на заявка при следните задължителни условия:

• Промяната на цената да е направена при налични минимум 2 /две/ календарни седмици до датата на отпътуване;
• Настаняването да не е в период на обявен stop-sale от хотела;
• Параметрите на настаняването да са без промяна (тип стая, дата на настаняване, брой нощувки, брой туристи и типа туристи и т.н.).

Когато искаш да ползваш удобството на организирано пътуване, ще се примириш с ограниченията.

Ако искаш да си гъвкав се занимаваш сам и си носиш както плюсовете, така и негативите и рисковете.

# 561
  • София
Супер, много полезно инфо за Тез тур- резервацията ни попада в тази акция. Но те по принцип са коректни и макар и да имаха малко по-висока цена от Емералд за нашата дата и хотел, избрах тях заради добрия ми опит с тях.

Относно обичайната цена- мисля че беше ясно какво имам предвид аз, иначе който иска може да си запази и Камелия за 6-7 хиляди даже. Всеки хотел/верига има някакъв разумен диапазон за съотношение цена-качество.

# 562
  • Beyond the Frontiers
Ама няма обичайна цена. Няма такъв филм.
Цените не са нещо гарантирано.

Има цена, която всеки от нас като потребител може да си позволи. Единственият адекватен критерии е това.

Това че доходите ни не растат със същия темп като инфлацията/ съответно цените на хотелите, не е проблем на хотелите/ туроператорите.

На практика преди година седмичният пазар за семейство от 4-ма беше 200 лв., сега ми е 350-400 за същите продукти. Е, защо се чудите, че почивката поскъпва с 20-30%?

И качеството пада. Това е.

# 563
Здравейте! Направих резервация за KREMLIN PALACE LARA. Моля, ако някой е почивал там да сподели впечатления.

# 564
Това за качеството се забелязва...
За да задържат цените, много хотели ще са принудени да работят с по-малко или по-ниско платен персонал, както и намален или ограничен асортимент.

Гледах видеа с коментари на председатели на хотелиерите в Турция,  не знам как се водят, клиповете са или на руски, или на английки/немски...
Имаше предложения за да запазят цената да променят Ол инклузива на тип А-ла-карт, но без плащане... така ще се икономиса огромното количество храна, която се изхвърля след туристите с ниска кулинарна култура...

# 565
  • София
Здравейте имам нужда от малко помощ ,тази година ми е много трудно да намеря хотел детето ще е на 13г и сме ограничено от периода заради отпуската на половинката и бюджет разбира се. Не намирам мнения за тези хотели/ по нови /.
Limak Arcadia Golf & Sport Resort Hotel -Белек
Sural Resort Hotel -Сиде
Utopia Beach Club -Алания .

# 566
  • Пловдив
Аз доста изчетох за Лимак Аркадия защото се чудих за почивката на дъщеря ми.Имаше от хубави до лоши отзиви.Малко по стар е от другият Лимак Атлантик но плажа го дават по хубав.Не знам защо но нещо не ми грабна окото особенно ресторанта ми се стори много странен както и самата архитектура.Иначе цената му е добра за семейства с по големи деца.

# 567
И аз гледах Атлантис и Аркадия. Общо взето добри отзиви четох, среден клас хотели. Остават в списъка ми за вбъдеще и с удоволствие бих чела отзиви, ако някой ги избере за лято 2024.
Иначе резервирах с Тез тур, началото на юни, самолет, VONRESORT GOLDEN COAST,  2+1, гледка море. Отвреме-навреме поглеждам какви са актуалните оферти по няколко причини - за да се убедя отново, че има смисъл да резервирам възможно най-рано, за да кажа на ММ за пореден път, че съм предвидлива и спестелива🤣, от любопитство понякога също гледам някои набелязани хотели...
Искам да съм информирана. За себе си. Имам познати, които казват, че примерно като трябва,  плащат 1000 лв отгоре, не го мислят. Аз разсъждавам различно - не искам да дам повече, ако може да ми струва по-малко.🙃
Затова следя форума, фейс-групата, сайтове на определени агенции. И си правя моите изводи.

# 568
И аз да се включа, защо проверявам цените след като съм капарирала - ами заради темата🤣🤣🤣 Не ми беше хрумнало преди да прочета, че цените падали с наближаване на дата.

В нашия случай 2+1 за средата на юни в Делфин Империал в момента е с около 440 евро повече, отколкото е нашата резервация от края на октомври.

# 569
  • София
И още един хотел Quattro Beach Spa & Resort за който ме интересува най вече как е плажа и морето дали е плавно или бързо става дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт