На море в Турция - тема 81

• 53 844
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
[ Хотели с хубави плажове на тях са Батихан, Атлантик /с голям аквапарк/, Палм Уингс и Флора Гардън във всичките ще влезете в бюджета ако сте двама
Че Батихан ОК ли е? Защото четох че бил много амортизиран.
Разгледах офертите - Батихан и Атлантик ми харесват много ...

# 91
  • София
[ Хотели с хубави плажове на тях са Батихан, Атлантик /с голям аквапарк/, Палм Уингс и Флора Гардън във всичките ще влезете в бюджета ако сте двама
Че Батихан ОК ли е? Защото четох че бил много амортизиран.
Разгледах офертите - Батихан и Атлантик ми харесват много ...

Батихан е класика, хич не ме интересуват стаите, аз там работа нямам. Атлантик пък са му малки стаите и няма асансьор, но пък има аквапарк и супер плаж, докато на Батихан е гъчканица на плажа, но пък има най-добрата анимация години наред.

# 92
  • София
Здравейте отново, пуснах запитване към една туристическа агенция на позната и ми предложиха следните хотели: в Алания двете Lonicera, the Lumos Deluxe Resort и в Сиде Vonresort Golden beach и Coast. Както преди казах сме семейства с деца от 5 до 14 години. Според мен най-добре ще е някой от Vonresort

# 93
Как прекарвате НГ в Турция ?

Топли басейни външни има ли или са вътрешни повечето ?

Разходки ли правите или просто се наслаждавате на храна и смяна на обстановката ?

Била съм на НГ в Тайланд, Охрид и Централна Европа, но в Турция на НГ - никога.

Ние тази година ще ходим за първи път на Нова година. Събрахме се 3 семейства с деца. Избрахме бюджетен хотел с голяма територия. Мислим да се наслаждаваме на почивката максимално. Нямаме големи очаквания. Има си организирана празнична вечеря с програма. Има вътрешен басейн (всички хотели имат, а някои имат и външни отопляеми даже и пързалките работят). По принцип хотелите, които работят целогодишно имат и анимация. Ако позволява времето, което се надяваме ще правим разходки.

Сега видях, че даже вече няма места в самолета от Варна за едната дата към Емералд.

# 94
  • Варна
Чета отново, че плажът на Palm Wings Epheshus не ставал.. ами като морски жител и ползвател на плажа на Слънчев ден (на който му е познат знае, че говоря за перфектен плаж) ще кажа, че Palm си има и то повече от приличен и то за Турция. Може и нещо изкуствено на е правено, не зная преди години как е бил, но преди месец и половина беше по описания начин.
100% пясъчен, плавен преход, чист и поддържан.
При желание и снимки ще изпратя.

# 95
Чета отново, че плажът на Palm Wings Epheshus не ставал.. ами като морски жител и ползвател на плажа на Слънчев ден (на който му е познат знае, че говоря за перфектен плаж) ще кажа, че Palm си има и то повече от приличен и то за Турция. Може и нещо изкуствено на е правено, не зная преди години как е бил, но преди месец и половина беше по описания начин.

Подкрепям напълно. Плажът е с много фин пясък и доста навътре е плитко. Според мен си е много добър. Пясъкът е по-тъмен, явно примесен с нещо и блести на слънцето. От това водата не е толкова прозрачна, но пък блести 🤣.

# 96
  • Пловдив
Здравейте отново, пуснах запитване към една туристическа агенция на позната и ми предложиха следните хотели: в Алания двете Lonicera, the Lumos Deluxe Resort и в Сиде Vonresort Golden beach и Coast. Както преди казах сме семейства с деца от 5 до 14 години. Според мен най-добре ще е някой от Vonresort
Вон е най добрият избор за семейства с малки деца.Територията е голяма,зеленина има.Забавленията са много.Дават дипломи на децата които участват в игрите и им остава хубав спомен.Пирс.И най важното пясъчен плаж с плавен преход в морето.

# 97
Някой да е попадал на изгодна оферта, съпоставими цена- качество, в Last minute офертите?
За лятото ми е въпроса.
Възползвалили сте се от такива оферти? Simple Smile

Аз, да! Миналата година в края на август, за резервация от 6 септември, хотел от веригата Делфин беше 20% надолу.

# 98
  • София

Подкрепям напълно. Плажът е с много фин пясък и доста навътре е плитко. Според мен си е много добър. Пясъкът е по-тъмен, явно примесен с нещо и блести на слънцето. От това водата не е толкова прозрачна, но пък блести 🤣.

Айде дайте да видиме снимка, ама на брега в посока хотела. Аз съм от тия, които казват, че е смотан плаж, на 30 м от брега става, ама на самия бряг е трагедия. При лек ветрец става буквално боза в морето. Иначе да, прехода е плавен, няма камънак. Корумар е на същия плаж, разликата е от земята до небето. Щото аз от миналия септември имам, както имам от 2015 и разлика 15-та 22-ра почти няма, не е тиня, ама много мяза. Утре ако се сетя ще пусна.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 21:25 от valerko

# 99
  • Beyond the Frontiers
В Кемер няма боза. Чудно си е. Ситни камъчета и бистра вода. То това е и нормалното.
Пясък - при вълни става мътно.

Това като отраснала в Бургас.

# 100
  • Берлин
Galactic, къде в Кемер, дай някаква идея

# 101
Ето малко снимки на плажа - Palm Wings Ephesus 2022 година

# 102
Здравейте! Миналата година ни се прецака резервацията за Мегасарай Белек и се наложи да изберем нещо друго-избрахме Кремлин Палас Лара и въобще не съжаляваме, много ни хареса. Тази година обаче решихме все пак да си изпълним желанието за Мегасарай и съм решила да се възползвам от ранните записвания , макар че обмислям да изчакам и новите хотели, които ще се откриват през 2024. За нашата група е важно хотелът да има тенис кортове и голямя територия. Мегасарай отговаря на тези изисквания, но днес реших да прегледам концепцията , не че не съм я чела и преди, но сега стигнах до края и ме озадачи следното:  PAID SERVICES : Clay Tennis Court in the hotel area(reservation is required and paid),• All tennis courts in MTA(reservation is required and paid)
• Tennis and water sports lesson-това ясно, че е платено
• Tennis Court Lighting-това също. Но резервация???
Досега  в никой от хотелите, където сме били, тенис кортовете не са били платени. Дали нещо аз бъркам в превода? Защото ако е така, ще се насочим към друг хотел. Ако някой има впечатления , моля за отговор.
P.S.Аз както винаги, бързам и не обръщам внимание на някои неща..... Значи кортовете с изкуствена трева били безплатни. Остана да уточня дали на мъжете ни ще се харесат тези варианти.Ако не, ще търся нещо друго-например Pine beach resort Belek ?  Всъщност кой от двата е по-добрият избор?
Тъй като аз правя резервацията и разчитат на мен, много се протеснявам дали ще бъде одобрен изборът ми.
Нищо не се плаща за кортовете вземаш си ракети от вкъщи ако имаш и си ти, имайте предвид че кортовете  са сигорно 15-20 но хотела има тенис академия  турнири, сигорно 20%  от гостити бяха професионални тенисисти абе рай за любителите на тениса!

# 103
  • София
Daniela_Nikolova78

Първата е на Корумар, другите са Палма, 21.09.2022 и 23.09.2022 са снимани. Разлика огромна на двата плажа.
Даниела, дай ей такива снимки, че твоите са по-навътре, навътре пясъка е супер, на брега е гняс, децата не могат да си направят такива замъци като на Корумара. Това черното като има малко вятър става майко мила.

# 104
Valerko, аз в по-преден пост споменах за черните частици в пясъка, но на нас това не ни е пречило. Не бих казала, че плажът е ужасен.

Тъй като все ще има хора, които отиват за първи път в Анталия, бих искала да споделя нашето първо преживяване. Случката се развива преди няколко години.
Моя колежка разказва как хубаво си изкарала в Анталия предното лято и как смята отново да отива. Замислих се: "Какво и харесва? Ние си живеем във Варна, плаж си имаме (даже и не му обръщаме внимание) и да ида аз на 1200 км на друго море. Ние ходим по екскурзии, какво е това само да лежиш на някой плаж. Викам си:" Това не може да ми хареса".
Обаче нещо ме човърка отвътре.
Тогава започнах да чета, да търся информация.
" Брех, много доволни хората! "
Решавам аз да предложа вкъщи. Моят мъж се съгласява и решаваме, че ще отидем септемри месец тримата с 12 годишната щерка. Трябва от рано да резервираме, февруари месец е. Обаждам се в агенцията и искам хотел в Анталия с много добри отзиви. Те започват да ми предлагат. Викам: давай най-близо до летището и да е хубав.
И така - Swandor Topkapi Palace в Лара. Уж 6 месеца четохме, гледахме снимки.
Дойде денят. Пристигаме в хотела, взеха ни куфарите и заставаме на рецепция. Попълваме каквото трябва и чакаме картите за стаята. Беше 13 часа. Рецепциониста ни показва на къде да отидем и да се върнем в 14 часа. Тръгнахме в указаната посока, ама то там ресторант. Абе, тоз човек къде ни прати, ние искаме да се настаним. Връщаме се пак и питаме, накъде трябва да ходим. Тогава ни обясни, че настаняването е от 14 часа и да отидем първо да се нахраним. Викам си, брей още не сме дошли и ще ядем. Влизаме в ресторанта "Ехеее, той все едно от вкъщи до магазина, че и с пресечки". Храна много, ама близките маси  заети. Решаваме, че таткото ще седне на една далечна маса да я пази, а ние с щерката ще донесем и за него. Направихме една обиколка, напълнихме една чиния и тя реши, че ще му я занесе. Тръгна детето, но 5 минути не се връща. Отивам аз до масата, питам мъжа за детето, той вика нали е с тебе. Обикалям аз из ресторанта да търся детето. По едно време гледам на един плот нашата чиния. Ах, това дете! Надигнах се на пръсти (пък съм си и височка) и хоп видях я, върви безцелно из лабиринтите уплашено. Пресрещнах я аз, тя трепери. До края на престоя все до мен стоеше.
На сутринта отиваме на плаж. Стъпваме на плажа и какво да видим, много ситни камъчета. Е, що така? Къде е ситният златен пясък?
Влизаме в морето-чай, разкош. Но водата отгоре стои като мазна. Викам тука всички така са се омазали с мазила, че водата е станала с покритие. Така и не разбрах, защо беше такава.
След 3 дни, случайно от една фейсбук група виждам снимки от хотела от някаква сладкарница. Бутам мъжът ми и викам: "Ставай да търсим, има сладкарница!"
И така изминаха седемте дена на нашата първа почивка в Анталия (ходихме и на екскурзийки). Върнахме се страшно доволни и с желание за нови такива.
Но вече четем, гледаме клипове и питаме. Отиваме по-подготвени 🤣

Общи условия

Активация на акаунт