На море в Турция - тема 81

• 53 832
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Имало нова темичка, благодаря, да я напълним с резервации!
Набързо се записвам, после ще чета!
При мен почти няма дилема - ще повтаряме..и цената ме устройва, въпросът е само за кой Делфин - Ботаник или Платинум. Делукс го отхвърлям заради по-малката територия...
ТА също е ясна...

# 61
В Туран бяхме 2022. Добре беше, но не мога да кажа,че е и съм супер впечатлена...Най-натоварващо беше колко хиляди, милиони деца имаше Joy

Щом казвате, че е имало много деца, вероятно говорите за Туран Принц Клуб (в Казъалач) , аз питам за другия в Чолаклъ, с пясъчния плаж.

Не знам кой хотел е имала предвид дамата, но е напълно възможно е да става въпрос точно за Hotel Turan Prince. Той също е подходящ за деца, има обичайните площадки, басейни, водни атракции, които са подходящи за най-малките. Освен това територията му е доста компактна, а броя на стаите не е малка, така че там е много по-вероятно да се усети колко много деца и въобще хора има на тази малка площ, отколкото в Club Turan Prince World, който е с 3 пъти по-голяма територия.

Здравейте!
При мен почти няма дилема - ще повтаряме..и цената ме устройва, въпросът е само за кой Делфин - Ботаник или Платинум. Делукс го отхвърлям заради по-малката територия...

А досега в кой от двата сте били? Аз бих избрала Платинум. Главно поради това, че е по-нов, че има по-добра гледка от високите етажи, но най-вече, защото той има награда от Holidaycheck за 2023 г. Тя се дава въз основа на отзивите на немски туристи. Не знам дали в темата има и друг заклет фен на немските ревюта като мен, но аз съм се убедила през годините, че немците са доста обективни в оценките си и, когато напишат, че един хотел е топ, значи наистина си заслужава. Не че и Ботаник не е супер, де Simple Smile

# 62
  • Пловдив
Извинявам се, може би не съм разбрала за кой говорите. Ние бяхме в Club Turan Prince World. Вероятно големият брой деца сед ължи на това, че е доста семейно ориентиран, с аквапарк,лунапарк, зоокът. Просто на мен не ми допадна. Но като за първа почивка нямах идея какво точно да търся и гледам... Другото, което не ми хареса е, че стаите бяха изключително малки. Бяхме настанени във виличките. В хотелската част не знам как са...

# 63
  • София
Много са ми полезни постовете на AIR, т.к тази година и аз ще съм в същата конфигурация - сама с голямо дете. Чудя се между Delfin Botanik с автобус или Eftalia Ocean със самолет. Това ми е бюджета. Като знам как моят хубавец нищо не яде -  не ми се залага на хотел с прекрасна храна - ще е на картофки и пици. Та клоня към пътуването със самолет.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 17:27 от hris.g

# 64
Аз все още съм в търсене на хотел за Нова година и на читава ТА.

# 65
Понеже логично цените за следващата година да са по-високи (с тази инфлация), направих едно сравнение. Сравнението е за един и същ хотел, един и същ период, същата стая, транспорт и хора.
хотел: Long beach Алания
стая: Chalet
Настаняване: 4 възрастни
транспорт: собствен
Период: 23-30.09
Цена към 1 ноември 2022г - 3900 лв
Цена към 24 октомври 2023г - 4853 лв
Разлика 1000 лева.

Това е конкретно за този хотел, повишение от 250 лв на човек.

Вероятно при всеки хотел ще е различно.
Така, че ще си очакваме новите цени 🤣

# 66
  • София
За тези, които ще почиват самостоятелно без агенции и ще летят до Анталия Пегасус вече пуснаха билетите за лятото на 2024год. Дните на полетите от 1 април са същите като миналото лято- сряда и събота.
Но не бързайте още да купувате билети, защото цените са зверски- по 300 долара на човек еднопосочно.
Ще паднат след някоя и друга седмица, защото няма да има продаден и един билет.

# 67
Благодаря за новата тема.
Ние удряме на камък с предпочитанията на групичката ни от 4 семейства и не знам какво да правим, поне засега.
Уж бяхме решили да ходим в Maxeria Blue Didima, но останалите си проверили миналогодишните оферти, като тогава за нашия период (началото на юни) цената е била 844 лв на човек, и не ги устройвала (вижда им се скъпо). Аз смятам, че 1000 лв на човек не е зле, но те търсят към 700 лв., като сме със собствен транспорт. Че то има ли изобщо хотели 5* на такава сума вече?! Не искам да се забием в някоя дупка, но от друга страна тези хора са ни приятели и си изкарваме супер. Май ще се примиря в името на хубавата компания, но наистина ми се иска нещо по-така... Ще изчакам да видя на какво ще се спрат, ще споделя тук, ако може да се включите с препоръки... В краен случай ще си ходим само тримата, но ще скучаем повече. В задънена улица съм. Sunglasses

Офф и аз се загледах по таз Максерия и леко почнах да се двоумя,щот преди това бех казал че твърдо ще ходя пак в Корумар Grinning

# 68
За тези, които ще почиват самостоятелно без агенции и ще летят до Анталия Пегасус вече пуснаха билетите за лятото на 2024год. Дните на полетите от 1 април са същите като миналото лято- сряда и събота.
Но не бързайте още да купувате билети, защото цените са зверски- по 300 долара на човек еднопосочно.

Ужас!!!
След като вече направих резервация за 2024 със самолет към агенция и самолета ни идва по 108 долара в посока на човек.
Доста трябва да паднат цените на Пегасус, за да си струва.

# 69
  • София

Ужас!!!
След като вече направих резервация за 2024 със самолет към агенция и самолета ни идва по 108 долара в посока на човек.
Ще паднат, около 60-70€ ще са най-много. А освен това цената на почивката е комплексна. А аз за толкова години така и не открих агенция, която да ми даде по-добри цени от тези, които аз си намирам самостоятелно. От къде ли не се опитваха да ми дават, ама все по-високи.
Затова ако ми трябва агенция се обаждам на Галактик и ... те така

# 70
Роже, дано да паднат. Ние пътуваме от Варна и нямаме Пегасус. При нас никак не си заслужава.

# 71

Ужас!!!
Ще паднат, около 60-70€ ще са най-много. А освен това цената на почивката е комплексна. А аз за толкова години така и не открих агенция, която да ми даде по-добри цени от тези, които аз си намирам самостоятелно. От къде ли не се опитваха да ми дават, ама все по-високи.
Затова ако ми трябва агенция се обаждам на Галактик и ... те така

Trivago? Stayforlong?

# 72
  • Някъде в Европа...
Марги, радвам се да те видя отново тук. Помня полезните ти за мен постове, още като "прохождах" в тази тема и дестинация🌹🌹🌹
 Тази година, последни дни на май и първи на юни, бяхме в Платинум. Всъщност резервацията ни бе за Ботаник, но тъй като все още той продължава да не работи (ресторант, рецепция и работят само двата корпуса - Роза и Мимоза) и ни казаха, че след 2_3 дни ще отворят тези два корпуса, още при настаняването (което се обслужваше от рецепцията на Платинум) ни предложиха Платинум безплатно - да си изберем странична фамилна или централно море, но на първи етаж (резервацията ни бе за двойна стая в Ботаник - двама сме, аз и син на 16 г. тогава). Избрахме фамилна естествено. Останахме много доволни, въпреки че случихме ужасното време и там, само 1 слънчев и топъл ден.(аз в морето не влязох, във външен басейн само 1 път) Ползвахме основно вътрешния басейн, фитнеса и Спа-то (имаше дни с буря и постоянен пороен дъжд). Въпреки лошото време, аниматорите се стараеха много, дневната анимация се провеждаше вътре, когато бе незъзможно вън. Въобще сме много доволни от всичко и ни се иска да го видим и на слънчевото, хубаво време. Голямо преимущество е и безплатния транспорт до Алания, Сиде и Манавгат. Предполагам, че за новия сезон ще пуснат реновирани и рецепция, и ресторант и останалите два корпуса на Ботаник, а ако не - всички пак ще ползват всичко, независимо къде са настанени. Затова и ми е дилемата, защото в Платинум ако не си на горен етаж гледка море, не виждаш от дърветата, а ако си странично море, не е добре да си към х. Мукаранас, че буквално "сол ще си подавате през терасите". Гледка парк не коментирам -  буквално над пътя. Погледнато от ъгъл настаняване, е по-добре в Ботаник, по средата на територията, в короната на дърветата, а последните етажи на "Роза" - и море, но не знам каква ще е концепцията за новия сезон, впредвид, че може да си отворят вече техния ресторант, спа, фитнес...Май ще залагам на сигурното с Платинум, странично море 😀...
hris.g, ако питаш синковеца - на него по му харесвало в Ефталиите, но трябва да отбележим, че тогава е бил на 11 и 15 г., и първия път с компания, и се впечатляваше от аквапарка. 2017 бяхме в Марин, но тогава територията му бе обща с Океан и можеше да се ползват и неговите пързалки. Сега не. 2021 бяхме във Вилидж само двамата за никакви пари за 9 нощи, но тогава имаше още ковид - ограниченията и нямаше никаква анимация половината почивка, доколкото помня...Моето мнение, категорично, е че Делфин е много по-добър, дневната анимация е по-силна, на пързалките вече не залитаме така, въпреки че в Делфин не са лоши също...Сега му е по-важен хубав фитнес, да има коктеилчета, беше много активен и на дневната анимация и ми спечели чанти с логото на хотела 😀 В Делфин имахме специално отношение, в Ефталиите няма как - просто защото там има много, много народ. Имай впредвид, че за сезон 24 се строй нова Ефталия, вдясно от Аква - т.е. на Острова и пързалките опашките ще са още по-големи...
Ние винаги сме си пътували с автобус, свикнали сме, дори си го чакаме, за да видим познати места по пътя, , знаем си от кое какво купуваме 😀, ама не сме от Сф и до летището ни е пак галимация, докато стигнем - дори и не мисля вариант със самолет...

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 23:14 от AIR

# 73
  • София
AIR, много ти благодаря. Моя ще навърши 15 г в края на юни, затова гледам тези два за началото на месеца, когато влиза в графата - 14.99. Досега 10г все с кола пътуваме, и не ни е тежал пътя, но сега не се наемам да шофирам сама. Синковеца не е по фитнеса, но залита по коктейли и стрелба. Ще се почудя още месец и мисля към края на ноември да реша. Дотогава ще излезнат и оферти със самолет.

# 74
Марги, радвам се да те видя отново тук. Помня полезните ти за мен постове, още като "прохождах" в тази тема и дестинация🌹🌹🌹
 Тази година, последни дни на май и първи на юни, бяхме в Платинум. Всъщност резервацията ни бе за Ботаник, но тъй като все още той продължава да не работи (ресторант, рецепция и работят само двата корпуса - Роза и Мимоза) и ни казаха, че след 2_3 дни ще отворят тези два корпуса, още при настаняването (което се обслужваше от рецепцията на Платинум) ни предложиха Платинум безплатно - да си изберем странична фамилна или централно море, но на първи етаж (резервацията ни бе за двойна стая в Ботаник - двама сме, аз и син на 16 г. тогава). Избрахме фамилна естествено. Останахме много доволни, въпреки че случихме ужасното време и там, само 1 слънчев и топъл ден.(аз в морето не влязох, във външен басейн само 1 път) Ползвахме основно вътрешния басейн, фитнеса и Спа-то (имаше дни с буря и постоянен пороен дъжд). Въпреки лошото време, аниматорите се стараеха много, дневната анимация се провеждаше вътре, когато бе незъзможно вън. Въобще сме много доволни от всичко и ни се иска да го видим и на слънчевото, хубаво време. Голямо преимущество е и безплатния транспорт до Алания, Сиде и Манавгат. Предполагам, че за новия сезон ще пуснат реновирани и рецепция, и ресторант и останалите два корпуса на Ботаник, а ако не - всички пак ще ползват всичко, независимо къде са настанени. Затова и ми е дилемата, защото в Платинум ако не си на горен етаж гледка море, не виждаш от дърветата, а ако си странично море, не е добре да си към х. Мукаранас, че буквално "сол ще си подавате през терасите". Гледка парк не коментирам -  буквално над пътя. Погледнато от ъгъл настаняване, е по-добре в Ботаник, по средата на територията, в короната на дърветата, а последните етажи на Роза - и море, но знам каква ще е концепцията за новия сезон, впредвид, че може да си отворят вече техния ресторант, спа, фитнес...Май ще залагам на сигурното с Платинум, странично море 😀...
hris.g, ако питаш синковеца - на него по му харесвало в Ефталиите, но трябва да отбележим, че тогава е бил на 11 и 15 г., и първия път с компания, и се впечатляваше от аквапарка. 2017 бяхме в Марин, но тогава територията му бе обща с Океан и можеше да се ползват и неговите пързалки. Сега не. 2021 бяхме във Вилидж само двамата за никакви пари за 9 нощи, но тогава имаше още ковид - ограниченията и нямаше никаква анимация половината почивка, доколкото помня...Моето мнение, категорично, е че Делфин е много по-добър, дневната анимация е по-силна, на пързалките вече не залитаме така, въпреки че в Делфин не са лоши също...Сега му е по-важен хубав фитнес, да има коктеилчета, беше много активен и на дневната анимация и ми спечели чанти с логото на хотела 😀 В Делфин имахме специално отношение, в Ефталиите няма как - просто защото там има много, много народ. Имай впредвид, че за сезон 24 се строй нова Ефталия, вдясно от Аква - т.е. на Острова и пързалките опашките ще са още по-големи...
Ние винаги сме си пътували с автобус, свикнали сме, дори си го чакаме, за да видим познати места по пътя, , знаем си от кое какво купуваме 😀, ама не сме от Сф и до летището ни е пак галимация, докато стигнем - дори и не мисля вариант със самолет...
Заради вашият отзив за Платинум се разрових в Ютюб да видя някакви клипчета.
Проучвам няколко хотела и този е единият, не сме били досега в Делфин веригата ,но пък сме били няколко години в Ефталия по причина пързалки😃😃

Общи условия

Активация на акаунт