На море в Турция - тема 81

• 53 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Цитат

Благодаря много valerko, преди години бях в Камелия Селин. Не ни притеснява големите територии, но като че ли ще разгледам по-подробно тази Джакарнда. Гледам много е коментирана.

Един ден съм бил само и ми хареса, дъщерята беше очарована от анимацията, а тя това работи тука през лятото. Но май ще надвишите бюджета на 3+1 хората. Освен това територията е наполовина по-молка отколкото камелията, плажа е на 350 м и има стъпала не знам колко са 30-40 може би или встрани полегата пътека. Плажа е с ивица дребни камъчета, плавен, за дечурлигата е идеален.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 15:28 от valerko

# 46
  • Варна
Благодаря Марги, да гледах ги в Тез тур, даже видях, че може да се направи онлайн резервация с една цена, а като се свързах с тях на имейл ми изпратиха други цени. Защо се получава тази разлика?

Заради децата. Нещо със системата им явно.
Това ме посъветваха тук в темата и аз исках цена по мейл и резервирах на нея.
Сега проверих в сайта, цената е тази, на която и резервирах.
Вероятно излиза обща цена и се разбива на брой пътници, но го пише Х х 3 и като има деца става каша.
Тотала по мейл и в сайта при нас различен ли е?

Tekirowa в Кемер... 🥰
Една българска агенция миналата година бяха погнали хотелите в Кемер, явно за привличане на повече хотели за нашия пазара, такива видеа и красота от този хотел.
Ако пързалките не бяха като притурка и на плажа щях да забравя за Кирман.
Има ли вече цена?

# 47
  • Варна
Отскоро следя този форум Wink и забелязвам по мненията на хората как добър до миналия сезон хотел, тази година се издънва в нещо. Също така се пише тук таме, че някои ще бъдат реновирани и шанса да вдигнат нивото не е малък. А има и такива, които държат на кечество и услуги дълго време, малко са, но и са скъпи.

С тези ранни записвания не се ли рискува да се попадне на хотел, който може да тръгне зле сезон '24?
Аз мисля да следя мнения и отзиви някъде до август и септември да си думна някой с най-добри общи впечатления Simple Smile
И тъй като най-вероятно транспорта ще си го осигурявам сам /автомобил, полет/, то вероятността за свободни места няма да е малка Simple Smile
Вие как мислите?

Вашият пост, ми даде идея да напиша нещо, за което се каня отдавна. Хора, отдавна се каня да потърся вашето мнение и опит относно офертите в една ФБ група. Сигурна съм, че много от вас участват и в популярните групи за почивка в Турция  и във ФБ. Че там има една група наречена  ИЗГОДНИ ОФЕРТИ ЗА ХОТЕЛИ В АНТАЛИЯ, БОДРУМ, ФЕТИЕ-ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ Инж.Ваня Петкова Кузманова 
Всъщност дамата администратор на групата вероятно е и в настоящия  форум и чете тези редове под псевдоним, както всеки от нас. Ще кажа, че не съм се ползвала от нейните услуги и оферти, по простата причина, че не карам надеждно кола и нямам кой да ме кара, но си мисля, че ако не беше така – бих се възползвала с удоволствие. Оставам с впечатление за коректна жена, която с приятен и неагресивен език предлага твърде интереси оферти на хотели (повечето непопулярни за БГ), които са на по-ниски цени от българските оператори или пък въобще не се предлагат в БГ,  и имат много добри цени. Така и не разбрах къде ги намира тези оферти (е това си е нейната професионална тайна), но за посредничеството взема такса от 50 лева (ако все още е така).
Така че искам да кажа ,че тези, които се канят да пътуват със собствен транспорт и търсят своята най-добра оферта на най-добрата цена – могат да  се възползват. Ако някои са го направили или имат мнение по този сюжет  – може ли да споделят впечатления за това, което пиша.

# 48
  • Beyond the Frontiers
Мира Мира, по същество дамата извършва дейност, за която в България се изисква лиценз за туроператор и професионална застраховка. Най-малкото следва да има лиценз за туристическа агенция за да е посредник.
Ако не е фирма, ако няма лиценз, на практика е незаконна дейност. В случай на проблем нямате никакви права и опция да се защитите.

Поразпитах за въпросната. Подадени са сигнали срещу нея вече. Веднъж в Министерството на туризма, после и в НАП.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 22:24 от Galactic Voyager

# 49
  • Sofia

Какви активности харесва детето? В Tui има много спортни, но не знам какво харесват девойки на тази възраст, аз съм с момчета, които обичат спорт, а там има доста спорт. Има и всякакви гимнастики в басейна, както и пързалките са интересни, без да са твърде екстремни.

Ти вече неведнъж си ми помагала,явно и сега Joy
Харесва тенис,рисуване,танци,пеене,гимнастиката в басейна ще и допадне също
[/quote]

Според мен анимацията ще й хареса. Понеже пак се коментира Джакаранда, ще напиша още малко неща, за да не останете с погрешно впечатление, че няма недостатъци.
Пак да кажа, за нас хотелът беше прекрасен, чист, удобен и се забавлявахме много.
В цена около 4300лв не знам как ще се впише, ние бяхме 2в+2д, едното на 15г и платих 6700лв със самолет в за началото на септември при ранни записвания октомври 2022. Чак до 4300лв да пада през юни ми се струва малко вероятно, но дано!
Хотелът има стъпала до плажа. Около 40 са, дървени, сравнително стръмни. За активен човек и сравнително големи деца е незабележимо усилие. За възрастен и малки деца може да е проблем. Когато бях с много малки деца, исках да ходим само в Албена, хотел на плажа. Буквално да стъпя на плажа от рецепция. Постоянно се налагаше да се прави нещо в стаята. В Джакаранда това е невъзможно. 10мин от плажа до хотела, 10 мин обратно, с мрънкащо малко дете не си го представям като оптимална опция. Това е и защото територията му е голяма. Няколко басейна, няколко корта, игрища и т.н. Няма как да прескочите оттук-там. Но е красиво, зелено, интересно. Ние много харесахме спортните активности, а учителят по тенис беше страхотен. Това бяха първите ни уроци по тенис и определено се запалихме.
Храната е доста европейска. Не очаквайте гурме морска храна. Иначе е много, разнообразна, вкусна, на доста места. НЕ е 24-часа, има някакви кратки паузи.

# 50
  • София
Здравейте! Колебая се между няколко хотела - Палома Грида -Белек, Тюран Принс Уорлд - Сиде и Делфин Палас -Лара.
Търсим добър пясъчен плаж с плавен преход, качествена и разнообразна храна и основно забавления за деца 5-6г. +- аквапарк, лунапарк, външни детски площадки с катерушки и забавен и интересен мини клуб(вътрешен детски кът). Благодаря Ви!🌞💕🌞

# 51
  • Пловдив
Здравейте!
Колебаем се ,дали този хотел е добър за празнуване на НГ.
Някакви отзиви за него ?
 Trendy Lara 5*

# 52
Както обещах, пускам впечатленията ми след почивката в Камелия Айшен Сиде. Уточнявам, че не съм особено претенциозен човек и за мен е важна компанията, но ...

K club = kids concept
Както и името подсказва, насочен е към семейства с деца. Но не големи деца, а малки деца. Има разни занимания, площадки, малки басейни и нещо като детска градина, където хората си оставяха децата, предполагам срещу заплащане. Всеки ден имаше детска дискотека. И нещо, което го водят зоологическа градина, но са няколко клетки със зайчета и птички.

Започвам със стаите - реновирани, сравнително просторни. Душ кабината е малка, тоал. чинии в някои стаи са на ниско като за деца, в други са на високо като за великани, идея нямам защо. Не очаквайте зареждане шампоанчета и други екстри. Барчето се зарежда всеки ден. Почистването  - средна работа, без особено старание. Предполагам, че заради края на сезона персоналът е вече изтощен и работи без особен ентусиазъм, но ако имаш нужда от нещо винаги бързо се отзовават.

Специално на Айшен територията не е особено голяма, всичко е скупчено освен къщичките. Както и преди писах - твърде много хора на малка територия (ресторант, басейни, барове). Около 500 м е разстоянието до плажа.
Самият плаж е разкошен - просторна плажна ивица, морето е плитко.

Храната им куца определено, едно и също почти всеки ден, само един ден избухнаха с рибен ден и беше много добре. На баровете храната е като в основния ресторант, освен на плажните 2, там имаше май бургери. Сладкишите - абсолютно безвкусни, от типа баклавички - ставаха.

Какво ми направи лошо впечатление - при зареждането на нови салати - тази която е останала малко се люсва в някоя друга купа, без значение, каква салата има в нея и се слага новата. Редовно супите бяха направени ом манджите, които не са се изяли предния ден. Вероятно и в другите хотели е така, но не толкова демонстративно и очевидно.

Анимацията определено им куца, много, много слабо.

Пързалките не ме впечатлиха изобщо, детска радост общо взето. Ползвахме басейна на Фулия - спокойно, почти нямаше деца, бар. Има и безплатен спа център, без масажите, а също и боулинг - платен.

В Селин има приятен тераса бар и дискотека всеки петък.

Ако някой го интересува още нещо, да пита.

Аз лично няма да повторя, не за друго, ами имаше твърде много хора накуп с много деца, което не е моето. Аз децата съм си ги изгледала и предпочитам малко по-друг тип почивка.

П.П. Имаше много българи и нищо от описаните в предишната тема лакърдии не се случи. Единствения Азис, който чух беше от лодките за забавление, а хора се виха само в караоке вечерта, когато една дама пееше народни песни. И турски хора имаше и всички се хващаха да играят.

Обаче това поляци и пияни германци са толкова отвратителни - викове, крясъци, музика по никое време...

# 53
  • Стара Загора
Разглеждам офертите за 2024г, доста са високи цените, мисля до края на месеца (октомври) да правя резервация. Спряла съм се на Туран Принс (този между Вон и Джакаранда). Ако някой скоро е бил там ще се радвам на мнение. На първа страница няма инфо.

# 54
  • Г.Оряховица
Разглеждам офертите за 2024г, доста са високи цените, мисля до края на месеца (октомври) да правя резервация. Спряла съм се на Туран Принс (този между Вон и Джакаранда). Ако някой скоро е бил там ще се радвам на мнение. На първа страница няма инфо.

И аз се интересувам от този хотел. Четох доста за него в ТА ,ФБ и tophotels.ru , но търся мнения от хора ,които са го посетили тази година. Интересува ме главно заради внуците,които са от 3 до 8 годишни.

# 55
Здравейте! Колебая се между няколко хотела - Палома Грида -Белек, Тюран Принс Уорлд - Сиде и Делфин Палас -Лара.
Търсим добър пясъчен плаж с плавен преход, качествена и разнообразна храна и основно забавления за деца 5-6г. +- аквапарк, лунапарк, външни детски площадки с катерушки и забавен и интересен мини клуб(вътрешен детски кът). Благодаря Ви!🌞💕🌞

За съжаление тези хотели нямат наистина хубав плавен преход и плитко дъно, а на кратко разстояние от брега става дълбоко. Според мен Paloma Grida е с най-добрия плаж и с най-приличния преход, но последното го пиша с известна уговорка. Този хотел е и с най-големия мини клуб, но на закрито. По-големи лунапаркове има в Turan Prince World и Delphin Palace, а в Paloma Grida май е само мъничка въртележка, но щом сте с малко дете, вероятно ще му хареса. Моето мнение е, че по-разнообразна храна има в Delphin Palace и Paloma Grida.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 09:55 от Мaрги

# 56
  • София
Може ли да споделите впечатления къде плажа е най-добър между:   LONICERA RESORT & SPA,  NUMA BAY (Alanya);  VONRESORT GOLDEN COAST(Side); TURAN PRINCE.  И като цяло кой хотел бихте избрали за семейства с деца между 10 и 16 години.

# 57
  • Пловдив
В Туран бяхме 2022. Добре беше, но не мога да кажа,че е и съм супер впечатлена...Най-натоварващо беше колко хиляди, милиони деца имаше Joy
В Корумара в Кушадасъ ми хареса повече тази година.
И сега се чудя за догодина. Помагайте, моля BlushBlush
KIRMAN BELAZUR RESORT & SPA 5*
MEGASARAY CLUB BELEK 5*
TUI MAGIC LIFE JACARANDA 5
VONRESORT ELITE 5*
Двама възрастни и дете на 12 сме. Аз най-много държа на хубава храна и напитки, безалкохолни основно. Да има фрешове. За детето някоя и друга пързалка... за мъжа - все тая Joy Плажът като че ли не ни е приоритет.Ще ходим около средата на юни.

# 58
  • София
Благодаря за новата тема.
Ние удряме на камък с предпочитанията на групичката ни от 4 семейства и не знам какво да правим, поне засега.
Уж бяхме решили да ходим в Maxeria Blue Didima, но останалите си проверили миналогодишните оферти, като тогава за нашия период (началото на юни) цената е била 844 лв на човек, и не ги устройвала (вижда им се скъпо). Аз смятам, че 1000 лв на човек не е зле, но те търсят към 700 лв., като сме със собствен транспорт. Че то има ли изобщо хотели 5* на такава сума вече?! Не искам да се забием в някоя дупка, но от друга страна тези хора са ни приятели и си изкарваме супер. Май ще се примиря в името на хубавата компания, но наистина ми се иска нещо по-така... Ще изчакам да видя на какво ще се спрат, ще споделя тук, ако може да се включите с препоръки... В краен случай ще си ходим само тримата, но ще скучаем повече. В задънена улица съм. Sunglasses

# 59
  • Стара Загора
В Туран бяхме 2022. Добре беше, но не мога да кажа,че е и съм супер впечатлена...Най-натоварващо беше колко хиляди, милиони деца имаше Joy

Щом казвате, че е имало много деца, вероятно говорите за Туран Принц Клуб (в Казъалач) , аз питам за другия в Чолаклъ, с пясъчния плаж.

Общи условия

Активация на акаунт