На море в Турция - тема 81

• 53 840
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Как прекарвате НГ в Турция ?

Топли басейни външни има ли или са вътрешни повечето ?

Разходки ли правите или просто се наслаждавате на храна и смяна на обстановката ?

Била съм на НГ в Тайланд, Охрид и Централна Европа, но в Турция на НГ - никога.

# 76
Каква е разликата и какви са рисковете при двата варианта за почивка със собствен транспорт:

1. Договор с българска агенция, която включва настаняване в хотел и туристическа застраховка
2. Резервация директно през https://www.stayforlong.co.uk /Trivago или друга платформа/, потвърждение от хотела за направената резервация и сключване на туристическа застраховка към избран от нас застраховател за датите на почивката

Simple Smile ?

# 77
  • София
Каква е разликата и какви са рисковете при двата варианта за почивка със собствен транспорт:
1. Договор с българска агенция, която включва настаняване в хотел и туристическа застраховка
Ние няколко години пътуваме по описания начин.
Не ми стана ясно обаче за какъв риск говорим?

# 78
  • Beyond the Frontiers

2. Резервация директно през https://www.stayforlong.co.uk /Trivago или друга платформа/, потвърждение от хотела за направената резервация и сключване на туристическа застраховка към избран от нас застраховател за датите на почивката

Simple Smile ?

Комуникацията.
Съответно има сайтове, които са само платформи. Които са извън ЕС - т.е. няма да имате същите права на потребителя. Да е сигурен сайт - т.е. да не е нещо измамно.

Иначе нищо сложно.

# 79
  • София
Как прекарвате НГ в Турция ?

Топли басейни външни има ли или са вътрешни повечето ?

Разходки ли правите или просто се наслаждавате на храна и смяна на обстановката ?

Била съм на НГ в Тайланд, Охрид и Централна Европа, но в Турция на НГ - никога.
И аз се интересувам от НГ в Турция....

# 80
Някой да е попадал на изгодна оферта, съпоставими цена- качество, в Last minute офертите?
За лятото ми е въпроса.
Възползвалили сте се от такива оферти? Simple Smile

# 81
Докато  си бях в обедна почивка се позагледах в хотелите на Сиде и ме привлече Crystal Palace Luxury Resort & Spa,  ще го предложа на обсъждане вкъщи, вие какво ще кажете? И моите почитания към Марги, просто темата доби предишния уютен вид и ми е драго да чета, благодаря Ви!

# 82
За Камелията и реновацията...в Селин бяхме на втори етаж, стаята НЕ е реновирана, на четвърти етаж точно над нашата Е. Фулия и Айшен може би са изцяло, мисля в концепцията пишеше през 19-та и 21-ва.
От 3те Камелии само Селина е все още в горе долу прилично състояние. Като цяло си плачат за реновация и лично за мен, вече не отговарят на съотношението цена-качество.
@mymomgot, това лято имаше доста добри "Last minute", но се иска много следене и бърза реакция, защото или я пускат за 5 дни или за конкретен период. За Selectum Family Comfort имаше няколко и то с намаление по-голямо от на ранните.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 14:19 от Pavlina Kirkova 749248

# 83
Добър ден, извинявам се първо че нахлувам в темата така, но прерових вече офертите за Турция и нещо не мога да се ориентирам. Търси се еднорог - не много голям хотел, с добра кухня и хигиена, ако има една две пързалки, които да стават за 16 годишен ще е плюс, като задължително кухнята трябва да включва предлагане на пици, картофки, скара. Отделно на това държа хотела да е на пясъчен плаж и първа, макс втора линия и да е в някакво населено място с магазин/аптека,  а не в нищото.  А да и цената - да не е на цената с автобус колкото един бъбрек. Тоест над 2800 лева не са ми оферта за края на юни.
Въпросния еднорог се търси в Кушадъсъ или Айвалък.

Въпроси към почивалите в Musho Айвалък - доближава ли се до горните критерии?

Също моля за мнения и за OTIUM SEALIGHT RESORT (ex. Sealight hotel).

Благодаря на всички отзовали се.

# 84
  • Варна
Този еднорог намерихме тази година в Кушадасъ,Ричмънт Ефесус
Първата седмица на септември,собствен транспорт, двама с дете на 12год-1500лв./5 нощувки.
Хотела е чист, не е пръснат, 3 пързалки,басейн и хубав плаж.

# 85
  • Берлин
И аз ще потърся моя еднорог. Двама възрастни, последните 10 дни на юни, само хотел /самоорганизирано/. Изискванията са ни нещо като комплекс с вили, ол инклузив приличен, хигиена, плаж на ниво, анимация не ни вълнува, район от Анталия до Алания. Бюджет до 1500 € +-...

# 86
  • Sofia
В Туран бяхме 2022. Добре беше, но не мога да кажа,че е и съм супер впечатлена...Най-натоварващо беше колко хиляди, милиони деца имаше Joy
В Корумара в Кушадасъ ми хареса повече тази година.
И сега се чудя за догодина. Помагайте, моля BlushBlush
KIRMAN BELAZUR RESORT & SPA 5*
MEGASARAY CLUB BELEK 5*
TUI MAGIC LIFE JACARANDA 5
VONRESORT ELITE 5*
Двама възрастни и дете на 12 сме. Аз най-много държа на хубава храна и напитки, безалкохолни основно. Да има фрешове. За детето някоя и друга пързалка... за мъжа - все тая Joy Плажът като че ли не ни е приоритет.Ще ходим около средата на юни.

В Джакаранда фрешовете се заплащат. Безалкохолни има от машини, на кока кола мисля бяха.

# 87
Добър ден, извинявам се първо че нахлувам в темата така, но прерових вече офертите за Турция и нещо не мога да се ориентирам. Търси се еднорог - не много голям хотел, с добра кухня и хигиена, ако има една две пързалки, които да стават за 16 годишен ще е плюс, като задължително кухнята трябва да включва предлагане на пици, картофки, скара. Отделно на това държа хотела да е на пясъчен плаж и първа, макс втора линия и да е в някакво населено място с магазин/аптека,  а не в нищото.  А да и цената - да не е на цената с автобус колкото един бъбрек. Тоест над 2800 лева не са ми оферта за края на юни.

В Musho няма пързалки,всичко друго отговаря на изискванията ви.

# 88
  • София

Отиум е с голяма денивелация. За двама ли 2800 пари? Пици, скара и картофки има дори в най-посредствените хотели. Точно от Ричмонд, който са препоръчали и не е лош хотел няма, магазини и аптеки но не пречи да се метнете на долмуша и за половин ден да обиколите Кушадасъ. Иначе Ричмонд е точно в нищото, но не знам защо ти е нещото. Съседния до него Палм Уингс Уфесус е със шибан плаж, но пък е с нов аквапарк от тая година. Близо до Отиум пък е Севън Сийз, който е на същия собствени, и той обаче е с кофти плаж. Ако искаш може да пробваш новия ОМЕР, той пък е с нов собственик и е изцяло подновен. Тъкмо ще кажеш дали е добре. Той пък с плажа е най-зле. Айвалък въобще го разкарай от питанката. Там е за 65+. Хотели с хубави плажове на тях са Батихан, Атлантик /с голям аквапарк/, Палм Уингс и Флора Гардън във всичките ще влезете в бюджета ако сте двама

# 89
  • София
В Мушо ни беше междинната нощувка миналото лято. Много чист хотел, пързалки няма. Магазини наоколо има много. Храната не е разнообразна, но е вкусна. Плажът е хубав, пясъчен. Атмосферата е пенсионерска. Аз лично там бих умряла от скука.

Общи условия

Активация на акаунт