На море в Турция - тема 81

• 54 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Здравейте! Може ли мнения за тези хотели от 2023г.  Собствен транспорт, търсим хотели със забавления за деца до 10г. с бюджет до 2500лв. за края на юни месец.
EFTALIA OCEAN
VONRESORT GOLDEN COAST
VONRESORT GOLDEN BEACH
LONICERA RESORT SPA

Von през Юни си е доста под 2500 със собствен траспорт. Бийча е във вили, има повече природа, Коаста е баш хотел. Ползват една база, плаж, аквапарк и прочее. Плажа им е прекрасен. За другите нищо не мога да кажа.

# 166
perseus, коя агенция предлага Вон за цена под 2500 края на юни и с деца?!

# 167
  • Бургас

https://verso.bg/offer/von-resort-golden-beach-hotel-sobstven-transport . Като пример погледнах 17.06.2024 - 24.06.2024 / 7 Нощувки, 2+1 на 11 е къде 2181 лв.. Аз гледах за Септември, и то за супер ранно записване, и цената е нагоре спрямо миналата година, при записване през Декември.

# 168
  • Бургас
Турс клуб също за 2+1 на 10г стандартана стая е 2300  в Коаст и под 2200 е в Бийч

# 169
Написано края на юни поне аз разбирам след 25 например,дамата пише деца.Така че нито уточнено дати нито деца.За това написах че е недостатъчна сумата.

# 170
Не мога да открия списъка с хотели, където 15-16годишните се водят деца. Тази година децата ще са на 17 и 13г. и ситуацията доста се променя, поне едното да го водят дете

# 171
За съжаление, когато станат 2 деца, а не 1 нещата рязко се променят. Било то и двете да са под 5 годишни. Автоматично се предлага по-висока категория стая, което вдига цената драстично. Аз имам същите драми за тази година. И плановете ми се провалиха, просто няма как да си отделя повече от предвидената сума. Май от това, което ми се предлага, ще изберем Камелия Айшен за края на септември със собствен транспорт.

# 172
Concorde Deluxe имаше частична реновация през 2023г. Има мнгоо добър опознателен клип на Етстур - https://www.youtube.com/watch?v=YNCyZ_PxNpU
За без деца ми се струва перфектен. Останалите хотели са по-нисък клас от този, според мен
Здравейте! С приятели планираме почивка в Турция през май (края на месеца) и бих искала да помоля за Вашето мнение относно няколко хотели, на които се спряхме, а именно:
TUI MAGIC LIFE MASMAVI - Белек
PALOMA PERISSIA - Сиде
LONG BEACH CLUB NATURE - Дидим
CONCORDE DELUXE RESORT - Лара
Ние сме група от около 10 човека(без деца). Нямаме претенции за аквапарк и анимация, но държим хотела да има собствен  плаж, хубава храна и просторни стаи. Ако имате и други предложения сме отворени.
Благодаря на отзовалите се предварително! Simple Smile

# 173
  • Пловдив
Concorde Deluxe имаше частична реновация през 2023г. Има мнгоо добър опознателен клип на Етстур - https://www.youtube.com/watch?v=YNCyZ_PxNpU
За без деца ми се струва перфектен. Останалите хотели са по-нисък клас от този, според мен
Здравейте! С приятели планираме почивка в Турция през май (края на месеца) и бих искала да помоля за Вашето мнение относно няколко хотели, на които се спряхме, а именно:
TUI MAGIC LIFE MASMAVI - Белек
PALOMA PERISSIA - Сиде
LONG BEACH CLUB NATURE - Дидим
CONCORDE DELUXE RESORT - Лара
Ние сме група от около 10 човека(без деца). Нямаме претенции за аквапарк и анимация, но държим хотела да има собствен  плаж, хубава храна и просторни стаи. Ако имате и други предложения сме отворени.
Благодаря на отзовалите се предварително! Simple Smile
Погледнете и Нирвана космополитън.Той може би отговаря на вашите критерии.

# 174
Здравейте! Може ли препоръка за агенция с оферта за за ранно записване + самолетни билети за 2-ма възрастни и 1 дете на 6г. Без значение от датите, просто да е за другото лято… информацията е прекалено много, изборът е прекалено голям. Не сме ходили в Турция до момента, съответно и нямам претенции за курорт. Но търся максимално кратки трансфери. Т.е летището да не е на още 3 часа от хотела и да се таралянкаме още с детето. Но и да е на море 😃 прилична храна, анимация за него, това е ясно…

# 175
Може ли препоръка за агенция с оферта за за ранно записване + самолетни билети за 2-ма възрастни и 1 дете на 6г.

До колкото знам, туроператорите, които предлагат самолетни пакети за Турция са 4 - Тез тур, Емералд, Абакс и Аква тур.
Аз харесвам най-много договорните условия и организацията на Тез тур. Пътувала съм и с Емералд, когато само те предлагат хотела, който съм харесала или, когато часовете на полетите са по-добри. От тях също нямам забележки, но обикновено първият ми избор е Тез тур. Не знам дали не е случайност, но като клиент на Тез тур винаги съм получавала някакъв бонус в хотелите - или ни настаняват в по-добра (по-скъпа) стая или пък ни дават безплатно късно освобождаване. Освен това винаги се съобразяват ако имам някакво специфично изискване за стаята, например в кой корпус да бъде или да е на по-висок етаж, две съседни стаи и т.н. В един от случаите, когато бяхме с Емералд, ни настаниха в кофти стая. Такъв вид, какъвто бяхме платили, просто на кофти място. Предполагам, че случайно е станало така, но не отхвърлям и вероятността Тез тур да осигурява повече гости във въпросните хотели и затова отношението да е по-добро. Абе, де да знам, сигурно разсъждавам лаишки в момента:)
Така или иначе, при избора на туроператор е добре да сравните договорните условия, неустойките, часовете на полетите и цените, разбира се Simple Smile

Не сме ходили в Турция до момента, съответно и нямам претенции за курорт. Но търся максимално кратки трансфери.

Най-голям избор на хотели и полети има за Анталия. Като райони Лара е с трансфер около 20-30 минути, Белек е на около 40-50 минути, но трансферът може да стигне и до час и нещо (зависи къде е хотелът и в колко хотела ще спирате преди вашия). Следващият по отдалеченост район е Сиде. До първите хотели се стига за около 50 минути, но до по-отдалечените може да се пътува и час и половина, че и повече. След това е Алания, но до там вече говорим за трансфер над 2 часа. В другата посока е Кемер и до там е между 30 мин. и час и нещо. Това е сравнение на база трансфер. Иначе като видове хотели и като цени, най-голямо разнообразие има в Сиде - големи територии, малки хотели, високи сгради, къщички, абе всякакви. В Лара почти всички хотели са
големи и високи сгради с хубави територии. В Белек са съсредоточени едни от най-скъпите хотели, подходящи за взискателни клиенти, но има и такива с по-умерени цени. В Кемер също има разнообразни хотели като вид и цени, както в Сиде. Специфичното е че там плажовете са каменисти и затова не се радват на особена популярност сред българите. Сиде пък е един от най-желаните райони, защото там има няколко хотела с отличен плаж, което е рядкост в Анталия.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 16:50 от Мaрги

# 176
Като че ли и Турс клуб имат пакети със самолет. Моя приятелка така ходи.

# 177
Като че ли и Турс клуб имат пакети със самолет. Моя приятелка така ходи.

Те нямат собствени самолетни програми, а продават пакетите на Тез тур.
Техните са с автобусен транспорт.

Или поне така беше до сега. Ако има промяна, Галактик ще ме поправи.

# 178
  • Dublin
Здравейте,
едно бързо ревю на Лабранда Алантур в Аланя, бяхме там от 5-12 Октомври.
малко предистория - бяхме запазили хотел в Сиде, с Емералд, полет от Бургас. Хотела смени собственика и Емералд ни смени хотела щем-нещем, та в крайна сметка избрахме Лабранда в Аланя.
Отделно имахме резервация за още една стая, с Онекс Тур, само настаняване.
Цени:
и двете резервации бяха на ранни записвания.
Настаняване в семейна стая с две отделни спални за 2 възрастни, 1300 Евро, с полет от Бургас.
Настаняване в двойна стая, 2 възрастни, 700 евро, само хотелско.
Хотел:
очевидно не е популярен всред бг туристи. ние бяхме единствените такива, 90% бяха немци, останалите скандинавци. Ниски постройки, много красива и поддържана градина, пълна с котки и зайци, които си живеят там. На самия плаж, на няколко км от Аланя. Спирка на градски транспорт точно пред хотела.
Стаите и баните бяха ок, доста просторни и сравнително добре поддържани. Чистота навсякъде, зелените площи на хотела се поддържаха непрекъснато.
Храна:
изобилна, не най-високо качество. Имах резерви за качеството на някой ястия, но гладни не останахме.
Алкохол:
Местен. Не ми харесаха коктейлите.
Персонал:
Любезни като цяло и доста работливи навсякъде, личи си, че се стараят. Разглезени от бакшиши ми се сториха повечето, очакваха бакшиш и за добър ден. Оставяхме редовно, на камериерките най-вече.
Трансфер:
кошмар. Почти 3 часа в едната посока, и с Емералд и отделно нашия трансфер, имахме не повече от 2 хотелски спирки, но просто е далече.
Плаж:
разочарована съм. Става дълбоко веднага като се влезе във водата, силни вълни непрекъснато и влизане и излизане е супер трудно. Дъното е камънак и се плъзга. Ужас просто. Всяко влизане и изливане във водата беше голямо преживяване. Басейни не ползвам, имаше и бяха пълни. Шезлонги навсякъде и на плажа и по зелените площи, имаше естествено раннобудни, които запазваха шезлонги, но все се намираха.
Аланя е симпатично градче, идеално за разходки и шопинг, но е много далече от летище Анталия. Ако изобщо мислим да ходим пак в района, трябва да се каца на Хайдарпаша. 
Като цяло, първо ходене в района на Анталия, и за сега ще ми е последно. Но все пак си починахме добре, и това беше важното.

Вече резервирах хотел за Октомври 2024, но ще е в Кушадасъ, за разнообразие, в Омер Прайм - в момента го реновират, та ще видим. Плажа там, по описание, трябва да е по приятен.

# 179
Eeriebo1 и аз загладах Omer Prime Holiday в Кушадасъ. Доколкото разбирам даже строят всичко наново и ще отворят през април. Старият беше с много лоши отзиви. Сега вече ще е 5 звезди и уж с много повече екстри. Цената на swin up стаите ми хареса, но няма все още никакъв снимков материал. Явно все още строят. Мисля да изчакам да излязат поне снимки.

Общи условия

Активация на акаунт