На море в Турция - тема 81

• 54 680
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
А, дано! 

Мира, за автобусите, които коментирате - какъв тип са - колко човека вътре?
Имаше, но дали все още - някакви супер удобни автобуси с много широки седалки между БГ и Истанбул - този тип ли са автобусите, с които пътувате за Анталия? 
Бързи ли са?

Самолетите и на чартърите и на нискобюджетните авиокомпании са с максимално нагъчкани седалки, да не говорим, че е лудница по летищата.   Попадаш в пълен самолет дето не знам защо всеки се блъска. 

[/quote]
 Тепърва  ще излизат интересни оферти на добри цени, промоции и всякакви намаления.
[/quote]

# 226
Някой титаник, просто отворих някой да проверя… представях си нещо до 3к лева, може и просто да съм нацелила по-висок клас, а относно периодът съвсем съм без претенции, по-скоро ще съобразя отпуската с цените, отколкото да гледам да се вместя в някои определени дати

В такъв случай моето предложение е да погледнете офертите за края на септември. Последната седмица на септември е оптимален вариант за мен по отношение на цени, хубаво време и топла вода. В началото на юни цените също са по-ниски, но морската вода е студена. Ако си падате по басейни, там температурата е ок. През октомври също става за почивка в Анталия, на обяд температурата може дори да премине 30 °C, морската вода е приятна, но все пак има риск някой ден да завали (рядко се случва), а и дните са по-къси, съответно времето за плажуване е по-кратко. Но и този месец си има своите привърженици и в хотелите има доста почиващи.

Погледнете например Alba Queen, който е с компактна територия, но отличен плаж (има лека денивелация от плажа до хотела). Или пък Diamond Premium, който е на втора линия, но пък е с добри условия и обслужване. Вариант е и Gypsophila Club Marine, който е тип холидей вилидж, но е на чакълест плаж. Всички са около 3100 лв. за 2+1.

# 227
Navy, какъв тип хотел е това - малък или от големите resort хотели?   

Nerd
Интересна ситуация с хотел в Алания...
Пиша мейл преди 2 дена, на английски.
Отговарят ми днес, на руски... добрееее си казвам и почвам:
- Искам цена за 10 дена и как да направя резервацията?
Дават ми цена от 55 евро на вечер и 100 евро депозит... ооокей, обаче цената в Booking е 30 евро на вечер с там Genius отстъпката и т.н. Демек - по ниска с 300 лева.

Като цяло се бях разубедил за тоя хотел и сега си казах - я да ги тествам малко.
Пускам им скрийншот от Booking и питам дали аз нещо не съм разбрал Wink

Нямам отговор. Само смениха цената в Booking със 100 евро нагоре SmileSmileSmile

Така и така се бях разубедил за тоя хотел, нещо 6-то чувство, ама се чудяяяяя, ако бях буукнал в Booking на ниската цена, дали щяха да ми извъртят някой номер на живо догодина, като пристигна? Smiling ImpSmiling ImpSmiling Imp

Малък хотел е, нищо особено Simple Smile
От хотела ми казаха, че ниските цени са на приземни етажи с гледки към паркинг, не са “добри”, бюджетни са Simple Smile
Та те ще ти дадат нещо, но ще е компромис Simple Smile
Става въпрос за My Home Apart в Алания. Хубави отзиви, среден до нисък клас, просто перфектно местоположение Simple Smile

# 228
  • Някъде в Европа...
А, дано!  

Мира, за автобусите, които коментирате - какъв тип са - колко човека вътре?
Имаше, но дали все още - някакви супер удобни автобуси с много широки седалки между БГ и Истанбул - този тип ли са автобусите, с които пътувате за Анталия?  
Бързи ли са?

Не съм Мира, но понеже и аз писах за автобусите 😀...Моята ТА се обслужва от автобусите на Цветина Мездра - 45 + места. Не е широко разстоянието между седалките, съвсем нормално, може да си ги раздалечите от съседа встрани с "ръчката". Ето автобусите:
https://www.cvetina.eu/bg/avtopark/
Бързи?! Какво означава това?! Всеки автобус си има ограничение на скороста, има граница да се минава, евентуално задръствания (въпреки че вече не се минава през Истанбул, едната година след 3 мост имаше някакви ремонти и си имаше задръстване), спира се на около 3 ч. за по 30 мин., не знам какво разбирате под "бързи". Пътят е "колкото-толкова", важното е всичко да е наред...

Някакви мнения за Cristal Centro в Лара? Гледам, че е на добра цена...Как е след смяната на собствениците? Мненията са разнопосочни...

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 18:00 от AIR

# 229
Здравейте тази година почивахме в Анталия - СИДЕ предложиха ни екскурзия до Белек и посещение на Земята на Легендите  - прекрасно място което искаме пак да посетим..та питането ми е някой почивал ли е в Белек в близост до този комплекс?
Тоест търсим приличен хотел на пешеходно разстояние от Легендите?
Благодаря !

# 230
  • София
Здравейте тази година почивахме в Анталия - СИДЕ предложиха ни екскурзия до Белек и посещение на Земята на Легендите  - прекрасно място което искаме пак да посетим..та питането ми е някой почивал ли е в Белек в близост до този комплекс?
Благодаря !

Kaya

# 231
  • София
Благодаря !
Да, ние сме почивали в хотел, който е на пешеходно разстояние от Легендите- на десетина минутки бавно ходене.
Хотелът се казва Maya World Park Belek.
4 звезди е, съвсем приличен бюджетен хотел, на който основното достойнство е че е до Легендите и може по цял ден да сте в атракционния парк, но пък можете да се върнете в хотела на обед за да обядвате, отново да отидете в парка, да се върнете в 19ч; в хотела, да вечеряте и пак да отидете да гледате вечерното представление. Ол инклузив е. Стаите са приятни, най-важното е че е много чисто в целия хотел и храната е приемлива за нивото на хотела.
Ето и сайта на хотела, че трудно се открива. Дори сега видях, че го няма в Гугъл мапс и го изпратих и там за добавяне:https://mayaworldpark.mayahotels.com.tr/en/
Който иска по-висока категория хотел ще го намери в съседния Инвиста Белек, но и цената там е доста по-висока, а целта е бюджетна база до Легендите.

# 232
Здравейте,  търся отзив и мнение за хотел Side royal palace. Някой, ако го е посещавал или има информация,  моля да сподели!

# 233
Благодаря !
Да, ние сме почивали в хотел, който е на пешеходно разстояние от Легендите- на десетина минутки бавно ходене.
Хотелът се казва Maya World Park Belek.
4 звезди е, съвсем приличен бюджетен хотел, на който основното достойнство е че е до Легендите и може по цял ден да сте в атракционния парк, но пък можете да се върнете в хотела на обед за да обядвате, отново да отидете в парка, да се върнете в 19ч; в хотела, да вечеряте и пак да отидете да гледате вечерното представление. Ол инклузив е. Стаите са приятни, най-важното е че е много чисто в целия хотел и храната е приемлива за нивото на хотела.
Ето и сайта на хотела, че трудно се открива. Дори сега видях, че го няма в Гугъл мапс и го изпратих и там за добавяне:https://mayaworldpark.mayahotels.com.tr/en/
Който иска по-висока категория хотел ще го намери в съседния Инвиста Белек, но и цената там е доста по-висока, а целта е бюджетна база до Легендите.

Благодаря за изчерпателният отговор да търсех по Гугал но излизат най - високи категории  много добре сте направили да го добавите за ориентир на хората!

# 234
  • Варна
[quote author=Prinx link=topic=1599059.msg47154114#msg47154114 date=1699011501
за автобусите, които коментирате - какъв тип са - колко човека вътре?
Бързи ли са?
[/quote]

Kак да са бързи - веднъж ни глобиха са 3 км./час превишаване на скоростта !!!
Има и автобуси за 54 души и не се сещам как да са '' супер удобни автобуси с много широки  седалки'' след като фирмите ще загубят бройки , а ако вдигнат цената ще си губят масовия клиент..
Самото пътуване не е винаги основен фактор.
Пътували сме и 18 и 32 ч. със 7 часа на границата.
Веднъж  автобуса на Дорис беше нов на 3 месеца.
за един Великден екскурзоводката каза че са 180 бгавтобуса , а съм виждал как за ден в Кушадасъ хотелски комплекс  пристигат към 15 бгавтобуса , тъй де към 750 души .

# 235
  • София

Благодаря за изчерпателният отговор да търсех по Гугал но излизат най - високи категории  много добре сте направили да го добавите за ориентир на хората!
В гугъл мапс си излиза хотела, аз просто добавих сайта, защото за да го намери човек този сайт трябва голямо ровене. Публикацията ми все още не е одобрена от Гугъл, има си процедура при одобряване от страна на Гугъл мапс на нова липсваща информация.
Когато ние почивахме в него хотелът се казваше Сарп хотел Белек. Дори първата снимка, която съм качил заедно с отзива си в Гугъл мапс хотелът е със старото название /отзивът ми е първи по ред, защото след това не са писали други отзиви на български/, а след това хотелът смени собствениците си и вече е с новото име.
Вижте откъде ще Ви излезе най-добра цена. Аз тогава резервирах директно през сайта им, 5 нощувки ни излязоха около 350€, но сега нямам представа откъде ще Ви е най-изгодно да резервирате.

# 236
Здравейте,  търся отзив и мнение за хотел Side royal palace. Някой, ако го е посещавал или има информация,  моля да сподели!
[/quote] Здравейте,тази година бяхме в Сиде Роял Палас.Много чисто,много малка външна територия.Една обща ,голяма тераса с Роял Стил с общ собственик.Няма външен ресторант.Храната беше с малък избор,не ни беше вкусна и вечер голямо струпване на хора за храна.Хранехме се все с едно и също.Хотела с най бедна откъм предлагане и вкус за хранене,където сме били преди.Обслужването добро,внимателни служители и отзивчиви.Най слабо място им е храненето,според мен.В този хотел е най хубавия плаж ,на който сме били досега.Ходи се с автобусче ,което е на хотела и се движи непрекъснато.Разтоянието до плажа е около 500-600 м.Гостите са основно германци.

# 237
Някой спомена за броя на автобусите Simple Smile
Преди няколко дена гледах клип за Турция, агенцията спомена една статистика за броя на туристите тази година… или миналата, забравих Simple Smile но числата бяха 5 милиона от Русия, 2.5 милиона от Германия, още една страна на 3-то място и на 4-то с 2 милиона беше България. Все едно всеки 3-ти да е почивал в Турция. Видя ми се много Simple Smile

# 238
Някой спомена за броя на автобусите Simple Smile
Преди няколко дена гледах клип за Турция, агенцията спомена една статистика за броя на туристите тази година… или миналата, забравих Simple Smile но числата бяха 5 милиона от Русия, 2.5 милиона от Германия, още една страна на 3-то място и на 4-то с 2 милиона беше България. Все едно всеки 3-ти да е почивал в Турция. Видя ми се много Simple Smile
В това число сигурно броят и пазаруващите в Одрин.

# 239
  • София
Точно така. Всички еднодневни посещения на Одрин влизат в тази бройка и разбира се  пътувания до Истанбул, Кападокия и всички дестинации. Но еднодневните “шопинг” пътувания са сериозен процент.

Общи условия

Активация на акаунт