На море в Турция - тема 81

• 54 667
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • на Мелмак
Титаник, най-евтиния, не помня как му завршваше името за двама, за края на май, собствен транспорт - 4 хил и малко.
Цените са се вдигнали Wink

# 211
  • В.Търново
Как се справяте с дългия път до Турция с автобус? Нещо за нервите вземате ли? А, на който не му действат и хапчета за лошо?!

# 212
  • София
Ако такива въпроси стоят на дневен ред, според мен пътуване с автобус не е подходящо.
Пътували сме преди много години веднъж и си е изморително и ако ви става лошо и цял автобус трябва да спира заради вас няма да са много доволни шофьорите и пътниците. Обмислете разумно.

# 213
  • София
Как се справяте с дългия път до Турция с автобус? Нещо за нервите вземате ли? А, на който не му действат и хапчета за лошо?!

Какви нерви бре жена, нервите въобще не ги взимам?! От какво да се нервираш? Да не мислиш, че пътищата са като на Петрохан, лошо не съм виждал да му става дори на 6-7 годишно дете.  Напротив, колкото по се приближаваш до крайната дестинация, толкова по-добре ти става. Всяка година пътувам само с рейс, досега не съм видял някой да върне поръчката. Само една година на един му се досра и го зачакахме в Айвалък специално да изсипе самосвала.

# 214
  • София
Два пъти пътувах с автобус на почивка в Турция- 14 или 16 часа път ,в зависимост къде отиваш/при нас Дидим и Кушадасъ/
Сина ми  тогава беше на около 10г- само веднъж повърна и то защото изяде на веднъж пакет солети точно преди завоите за ферибота....
Това лято пътувах със самолет- не бих повторила,ако е организирано/ само самостоятелно/ .Пътуватето от пристигането на летище София до настаняването в хотела в Сиде ми отне 10часа

# 215
10 часа, но (както казват в прогнозата за времето) се усещат като 3-4 😁 Минеш чекинг, разгледаш фрий-зоната, пиеш едно кафе и се строиш на терминала. Качиш се на самолета, излетиш, след час и 20 мин кацаш. Минеш паспортна проверка, вземеш куфара и е ред на трансфера... колкото и време да се губи и накрая си хептен нетърпелив, не може да се сравни с пътуване в автобус през цялото време 🙁 Но пък и цената е друга... всеки си преценява.

# 216
  • В.Търново

Какви нерви бре жена, нервите въобще не ги взимам?! От какво да се нервираш? Да не мислиш, че пътищата са като на Петрохан, лошо не съм виждал да му става дори на 6-7 годишно дете.  Напротив, колкото по се приближаваш до крайната дестинация, толкова по-добре ти става. Всяка година пътувам само с рейс, досега не съм видял някой да върне поръчката. Само една година на един му се досра и го зачакахме в Айвалък специално да изсипе самосвала.
JoyStuck Out Tongue Winking Eye
Не знам, но 40 човека в едкн автобус.... А колата ни не става за дхлъг път.

# 217
  • София
Ужас, 10 часа? За толкова се стига до екзотични дестинации 🙈
Последното ни пътуване- 6:30 ни беше полета и в 10 вече закусвахме в ресторанта на хотела в Белек. Съответно в 11 си бяхме в стаята с лека издънка по пътя- на бусчето му се развали някаква лед лента и взе да дими и имахме 15 мин непредвидена почивка. Т.е от излизането от вратата в 4:30 до около 9:45 цялото пътешествие.

# 218
Nerd
Интересна ситуация с хотел в Алания...
Пиша мейл преди 2 дена, на английски.
Отговарят ми днес, на руски... добрееее си казвам и почвам:
- Искам цена за 10 дена и как да направя резервацията?
Дават ми цена от 55 евро на вечер и 100 евро депозит... ооокей, обаче цената в Booking е 30 евро на вечер с там Genius отстъпката и т.н. Демек - по ниска с 300 лева.

Като цяло се бях разубедил за тоя хотел и сега си казах - я да ги тествам малко.
Пускам им скрийншот от Booking и питам дали аз нещо не съм разбрал Wink

Нямам отговор. Само смениха цената в Booking със 100 евро нагоре SmileSmileSmile

Така и така се бях разубедил за тоя хотел, нещо 6-то чувство, ама се чудяяяяя, ако бях буукнал в Booking на ниската цена, дали щяха да ми извъртят някой номер на живо догодина, като пристигна? Smiling ImpSmiling ImpSmiling Imp

# 219
  • на Мелмак
Нямаше, аз така съм резервирала.
В Букинг беше по-евтин от хотела и на нас ни беше екстра. Wink

# 220
Плажовете не ги ли проучвате предварително по мнения в Трипадвайзър, описанията от самия хотел и други източници, че се изненадвате неприятно като пристигнете?

# 221
  • Някъде в Европа...
Чакаме го с нетърпение. Не ни става лошо. Първите години вземах за хрупаме нещо и вода, после вече не - вода само до границата. Минем ли в турско, си купуваме от спирките, даже знаем на всяка спирка какво хапваме 😀 и си го чакаме..Вечерта (то пътуването е вечер основно) спим. Вече 8 г пътуваме само с автобус, нямаме никакви проблеми ( с дете при първото пътуване на 9 г., сега вече на 17 г.)...

# 222
  • Варна
Чакаме го с нетърпение. Не ни става лошо. Първите години вземах за хрупаме нещо и вода, после вече не - вода само до границата. Минем ли в турско, си купуваме от спирките, даже знаем на всяка спирка какво хапваме 😀 и си го чакаме..Вечерта (то пътуването е вечер основно) спим. Вече 8 г пътуваме само с автобус, нямаме никакви проблеми ( с дете при първото пътуване на 9 г., сега вече на 17 г.)...

Ами да, пътуването може да се възприеме като част от приключението. Даже, е много весело, особено ако в рейса се окажат някои зевзеци. Има си спирки, можеш да похапнеш, да се раздвижиш. Може да гледаш пейзажа, докато е светло и да си мислиш за свои работи, а това е страхотно освобождаване от натрупания стрес. Ако си позитивно настроен и нямаш физиологична непоносимост към пътуването - всичко си е ОК. Никой не е умрял, като не е спал в леглото си една нощ. Нали затова тръгваме - да излезем от рутината на ежедневието си.
Така че всеки си решава и си преценява.

# 223
Navy, какъв тип хотел е това - малък или от големите resort хотели?   

Nerd
Интересна ситуация с хотел в Алания...
Пиша мейл преди 2 дена, на английски.
Отговарят ми днес, на руски... добрееее си казвам и почвам:
- Искам цена за 10 дена и как да направя резервацията?
Дават ми цена от 55 евро на вечер и 100 евро депозит... ооокей, обаче цената в Booking е 30 евро на вечер с там Genius отстъпката и т.н. Демек - по ниска с 300 лева.

Като цяло се бях разубедил за тоя хотел и сега си казах - я да ги тествам малко.
Пускам им скрийншот от Booking и питам дали аз нещо не съм разбрал Wink

Нямам отговор. Само смениха цената в Booking със 100 евро нагоре SmileSmileSmile

Така и така се бях разубедил за тоя хотел, нещо 6-то чувство, ама се чудяяяяя, ако бях буукнал в Booking на ниската цена, дали щяха да ми извъртят някой номер на живо догодина, като пристигна? Smiling ImpSmiling ImpSmiling Imp

# 224
  • Варна
[/quote]
[/quote]

Не знам какво точно ти разбираш под "номер..." но ако имаш предвид нещо от рода - да ти поискат още пари, или пък да не те приемат в хотела... или нещо подобно..., мога да ти кажа, че просто няма  такива положения. Ти си имаш резервация, в която са описани параметрите на сделката между теб и хотела, а посредник се явява сайтът Booking. Описаните  условия  имат тежест на договор.  Хотелът трябва да изпълни този договор. Това е принципното положение, от което трябва да се изхожда. Така че в случая просто си изпуснал момента за изгодната резервация за 300 лева по-малко. Ноооооо нищо фатално няма, не било писано... ха, ха... Тепърва  ще излизат интересни оферти на добри цени, промоции и всякакви намаления. Ще си намериш нещо друго подобно.

Общи условия

Активация на акаунт