На море в Турция - тема 81

• 54 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!

Обръщам се към тези от Вас, които имат опит с посрещането на НГ в Анталия.
Никога не сме били в района, а още по-малко през зимните празници.
Нямам представа какви са особеностите на хотелите и на климата през зимата - какво може да се ползва (освен безкрайното хранене Simple Smile), какви традиционни екскурзии се предлагат в различните райони, защо се предлагат swim-up стаи, след като външните басейни не работят, препоръчително облекло и т.н. За последното проверих, че температурата варира между 6 и 15 градуса, и все пак не знам колко е достоверно това.
Изборът за момента са следните хотели:
Мегасарай Клуб Белек в Белек, Суондор Хотел Топкапъ в Лара (харесва ми, че Лара е съвсем близо до Анталия), Seaden Quality Resort в Сиде (мястото ми харесва заради пешеходната алея, а и отзивите за хотела са отлични, но ми се вижда много малък).

Без деца сме, бихме искали морска храна и места за разходки.
Трябва до утре вечер да съм взела решение, защото местата се изчерпват с часове.

Много Ви благодаря предварително! Flowers Blossom

# 241
  • Варна
Здравейте!

Обръщам се към тези от Вас, които имат опит с посрещането на НГ в Анталия.
Никога не сме били в района, а още по-малко през зимните празници.
Нямам представа какви са особеностите на хотелите и на климата през зимата - какво може да се ползва (освен безкрайното хранене Simple Smile), какви традиционни екскурзии се предлагат в различните райони, защо се предлагат swim-up стаи, след като външните басейни не работят, препоръчително облекло и т.н. За последното проверих, че температурата варира между 6 и 15 градуса, и все пак не знам колко е достоверно това.
Изборът за момента са следните хотели:
Мегасарай Клуб Белек в Белек, Суондор Хотел Топкапъ в Лара (харесва ми, че Лара е съвсем близо до Анталия), Seaden Quality Resort в Сиде (мястото ми харесва заради пешеходната алея, а и отзивите за хотела са отлични, но ми се вижда много малък).

Без деца сме, бихме искали морска храна и места за разходки.
Трябва до утре вечер да съм взела решение, защото местата се изчерпват с часове.

Много Ви благодаря предварително! Flowers Blossom

На първа страница има раздел
НОВА ГОДИНА в Турция
Там ще намерите селектирана много полезна инфо във връзка с питането ви.

# 242
Мира Мира,
благодаря Ви сърдечно!

# 243
  • София

well-known, през лятото избора на хотел за лятна почивка наистина е лесен- като има слънце и вода всичко е ОК.
За зимата обаче изборът на хотел си има доста повече специфики поради факта, че външната част на хотелите не работи или в повечето случаи работи много малка част от нея.
Затова и акцента пада върху инфраструктурата на хотела, съсредоточена в основната сграда.
Тя трябва да ни предложи всичко онова, което ще позволи да прекараме максимално добре почивката си.
Добре е да има няколко заведения, в които да можеш да седнеш през деня, да има освен основния ресторант поне още един два, които влизат в ол инклузива, за да не ти омръзне във все един и същ. Добре е да има нощен клуб.
СПА центъра е задължителен, колкото по-голям толкова по-добре. Вътрешният басейн да е голям, предимство е наличието на хубав и голям външен отопляем басейн. А ако е продължение на вътрешния или пък ако са повече от един външните отопляеми още по-добре.
Хубаво е стаите да са големи и добре обзаведени, защото ако през лятото си все навън, то през зимата е точно обратното и стоиш една голяма част от времето в стаята.
Добре е да се запознаеш и с новогодишната програма, която ще предложи избрания от Вас хотел.
Времето около Нова година е променливо. Може да е 20 градуса и да става дори за плажуване, но може да е и през цялото време дъждовно. Затова е добре да имате и летни, и зимни дрехи в багажа си.
Добре е преди да направиш избора си да прочетеш ЗИМНАТА концепция на хотела, който си избрала, за да си сигурна, че тя ще включва важните за Вас неща. Подчертах зимната, защото дори и в най-луксозните хотели тя е по-различна от лятната и не включва толкова много екстри. затова и летните цени са значително по-високи.
В повечето от високия клас хотели басейна на swim-up стаите е отопляем и може да се ползва без проблеми.Това също може да откриеш в зимната концепция на избрания от теб хотел.

# 244
Много ми е никако едно такова...
Догодина след този закон в Турция за краткосрочните наеми наемането на апартаменти за почивка ще бъде невъзможно или още не са измислили начин за това /хотелски лицензи и т.н./
А хотел с удобна кухня, перално, трапезавия и т.н. всичко, което може да ти предложи една квартира - нема Sad Греда Sad

# 245
  • Варна
Много ми е никако едно такова...
Догодина след този закон в Турция за краткосрочните наеми наемането на апартаменти за почивка ще бъде невъзможно или още не са измислили начин за това /хотелски лицензи и т.н./
А хотел с удобна кухня, перално, трапезавия и т.н. всичко, което може да ти предложи една квартира - нема Sad Греда Sad

Нави, навииииииии да ти имам дертовете. Заревал си за неродения Петко, само защото прочете една руска статия. Еми чакай, нищо не се е разбрало още, освен това като има една забрана (ако тя изобщо се задейства) - не си ли разбрал, че винаги възникват поне 5 нови възможности. Има и апарт хотели....Пазарното търсене командва всичко. Така че не си търси поводи да си кахърен и за едното нищо, да ти е едно такова никакво ... ха ха.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 14:12 от Мира Мира

# 246
Мира, не е само статия, за съжаление. Следя го вече втора седмица. Промените са много.
Масово руснаци /и чужденци/ напускат страната, защото тя прекратява дългосрочните визи за пребиваване.
За Алания важи с голяма степен, защото това е туристически град, там сериозна промишленост и производство няма. Там има страшно много инвеститори с имоти, на които сега им провалят не само бизнеса, но и живота. Хора, които са закупили имот там вече им прекратяват визите и им дават 10 дена за "изнасяне". От 50, после 75, сега минималната стойност за да ти разрешат да живееш там е 200 хиляди долара имот по данъчна оценка /т.е. над 300х реална/.
Втори собственик на имот /рекламиран чрез букинг или айрбнб/ ми отказва квартира за есента на 2024, защото не знае какво ще стане още...
Сега ще погледна как стоят нещата с апарт-хотелите, дори не знам как да ги търся Sad

# 247
  • София
Да, това е вярно, много чужденци с устроен живот в Турция трябва да напуснат до декември. И далеч не е насочено към руснаци, а хора от цял свят (EU, USA). Аз никога не съм ползвала квартири, независимо в коя част на Турция, но за морските хотелипоне предполагам няма да има никакво значение.

# 248
  • Пловдив
Не знам каква ще е тази почивка да биеш 1000 км и да идете в Турция на квартира?

# 249
Не знам каква ще е тази почивка да биеш 1000 км и да идете в Турция на квартира?

И двата типа "почивка" има своите минуси /плюсовете ги знаем/ Simple Smile Винаги когато съм на ол инклузив на 4-я ден ме хваща съклета и нито плуване, нито фитнес зали могат да ме отпуснат така, както ако изляза и се смеся с хората из непознати улички, парк, някъде открия нов плаж или посетя ново място Simple Smile

Всичко това опира до мантлитет или нужда на всеки. Ако някой работи прекалено натоварена физически и емоционално работа, то 7 дена да лежи и да яде в някой комплекс дори може да не му стигнат Simple Smile

Освен това добре оборудваните апартаменти с всичко необходимо имат своя уют и характер, много раличен от малките хотелски синтетични стаи, където гюрултията и навалицата около теб убива част от чар-а на релакса Simple Smile

# 250
  • Варна
Някъде има ли информация на Megasaray Side каква ще е реновацията за 24та?
На подозрителна ниска цена е...

# 251
  • София
Някъде има ли информация на Megasaray Side каква ще е реновацията за 24та?
На подозрителна ниска цена е...
Ще реновират стаите. Много е интересно, че докато беше Аска Сиде никой не му обръщаше внимание, макар че Аска лично за мен са не по-малко добра верига в сравнение с Мега сарай.
И след като цялата територия, плаж и сграда са почти едни и същи не зная защо очакваме чудеса от един съвсем бюджетен хотел. Няма как да му е по-висока цената, прросто няма предпоставки за това.

# 252
Ние направихме резервация точно за Мегасарай  (провалената ни от миналата година). Не очакваме лукс, обичаме големи територии, но ми стана интересно защо хотелът няма предпоставки за висока цена? Между другото цената в ТА за 9 нощувки ни устройва и се надяваме да не се разочароваме.

# 253
  • Варна
точно в тази тема почти никой не си представя , че освен 5* ОЛЛ  в Турция  има нищо друго , което съвсем не е така. Разбира се тип почивка като в Гърция е доста по малко - основно къщи са гости , които е Турция се наричат пансиони и масово се ползват от месния турски туризъм , а концепцията на апартхотелите почти не съществува. Има също и къмпинги , бунгала и подобен вид почивка , но доста по малко разпространено примерно както е в Гърция , Италия .....
Navy търси под името пансион , като имаш впредвид , че когато сме отсядали в пансион другите туристи са САМО турци.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 07:56 от peterky2002

# 254
Прави ми впечатление, че доста хотели все още нямат цени. Може това да се дължи на това, че сезонът в Анталия тази година е продължен до края на ноември.
Днес ми попадна руско видео, където казват пък, че през 2023 година се е случило така, че много хотели са намалили в последствие цените си спрямо ранни резервации. Имало е много недоволни клиенти, които с ранните резервации са се подлъгали. Защото, ако хотелът не успее да си запълни капацитета на тия цени, ще намали цената, но риск винаги има. Ако пък хотелът е вървежен, то не само няма да падне цената, но и стаите ще са на Stop Sale.
Една новинка: веригата Alva dona от 1 ноември е с нов бранд. Името е Dobedan. Чух,че ще правят някои реновации, особено в Кемер.

Общи условия

Активация на акаунт