На море в Турция - тема 81

• 54 736
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Германия
И като сме заговорили за транспорти още малко инфо за тези, които ще предпочетат самостоятелно да си пътуват до Анталия, да отсядат където и както искат с междинни нощувки, със смяна на хотели по време на по-дълга почивка и все такива благинки, които с организираните екскурзии / почивки/ не могат да си позволят.
Цените на Пегасус са паднали и билетите София Анталия сега са по  89 евро с ръчен багаж, 107€ с 1 ръчен и с 1 багаж 20 кг. Май че това ще е нивото, миналата година ги купих на 72€ с 1 ръчен и с 1багаж 20 кг, връщане не ползваме, защото на връщане летим през Истанбул, където обикновено оставаме по 1 седмица и след това към София.Връщането от Анталия до София с Пегасус е съответно 69€ с 1 ръчен и 87€ с ръчен и 1 до 20кг. Или общо отиване и връщане с 1 ръчен и 1 до 20 кг. е 194€, което си е горе долу добре...
Къде да следя за полети Истанбул-Анталия и каква е приблизително цената?
Pegasus 49€

# 421
  • София
Къде да следя за полети Истанбул-Анталия и каква е приблизително цената?
За полети от Истанбул до Анталия или Алания ако хотелът Ви е по-близко до летището в Алания ще гледаш в официалните сайтове на Пегасус еър и Търкиш еърлайнс.
По принцип цените на Търкиш са заковани и се менят само ако има някаква промоция, но обикновено техните промоции обхващат полети в ниските сезони ( от края на октомври до края на март). За летните месеци в момента са 1650ТЛ, тоест някъде около 52-55€, а цените на Пегасус са малко по-скъпи, около 60€.
Коя компания ще избереш зависи основно от кое летище искаш да летиш и ти е по-удобно. Сабиха Гьокчен ( Пегасус)  или Истанбул ( Търкиш)

# 422
Здравейте, решили сме в края на май (25/26ти до 1/2 юни) да отидем с децата на почивка. Дете 1 ще стане на 5 по време на почивката, дете 2 ще е на 3. Препоръчайте хотел, по възможност с външни отопляеми басейни, хубав плаж и ако може да е до около 3,500-4000лв за седмицата.

Гледах доста, но някакси не откривам подходящ. Хванаха ми окото Eftalia Marine и Eftalia Ocean, но оценките им в букинг са 6.4 и 7, което не е много обещаващо.

# 423
  • София
Леле колко грозно звучи дете 1 и дете 2, като оня Джамбазки дето вика, че в ЕП искали вместо майка да се казва лице родило детето,  баааахти гнусотията

# 424
  • Пловдив
Здравейте, решили сме в края на май (25/26ти до 1/2 юни) да отидем с децата на почивка. Дете 1 ще стане на 5 по време на почивката, дете 2 ще е на 3. Препоръчайте хотел, по възможност с външни отопляеми басейни, хубав плаж и ако може да е до около 3,500-4000лв за седмицата.

Гледах доста, но някакси не откривам подходящ. Хванаха ми окото Eftalia Marine и Eftalia Ocean, но оценките им в букинг са 6.4 и 7, което не е много обещаващо.
Малко са хотелите с външни отопляеми басейни.А дори и да имат от началото на май се изключват и се разчита единствено на слънцето.

# 425
Ние сме готови и със самолетните билети, но не взех багажи и места. Това ще го правя натам във времето, понеже мъжът ми го заболя сърцето като чу 1300 лв. за самолетни билети. 😂 Ще водим и двете баби с нас и едното дете вече плаща пълен билет, та малко солено идва, но иначе съм доволна от цената. 134Е отиване и връщане на човек София - Анталия.

# 426
Привет на всички в темата! За Нова година резервирах Лимак Лимра, привлечена от това, че децата до 14,99 год. са безплатно и добрите отзиви в Гугъл. Купих билети Истанбул-Анталия с Пегасус, от София ще сме с автомобил до летището Сабиха Гьокче.
Колебая се дали априлската ваканция или за Великден да не отидем още веднъж преди децата да са направили 15 през лятото 😂.
Имате ли личен опит от престой в Анталия през април? Колебая се между Делфин Ботаник или Дива, и Лимак Атлантис/ Аркадия.

# 427
Влезнах пак да сметна с Пегасус, след средата на юни, двама възрастни с ръчен багаж и 20кг куфар, 805 лв. На мен лично много ми се вижда, не знам как варират попринцип, сезон е. Ще изчакам още.

# 428
  • Някъде в Европа...
Привет на всички в темата! За Нова година резервирах Лимак Лимра, привлечена от това, че децата до 14,99 год. са безплатно и добрите отзиви в Гугъл. Купих билети Истанбул-Анталия с Пегасус, от София ще сме с автомобил до летището Сабиха Гьокче.
Колебая се дали априлската ваканция или за Великден да не отидем още веднъж преди децата да са направили 15 през лятото 😂.
Имате ли личен опит от престой в Анталия през април? Колебая се между Делфин Ботаник или Дива, и Лимак Атлантис/ Аркадия.
Студено е за море, дори в Анталия и Алания..като наша по-топла пролет е...Била съм в средата на април пред 2019 г - добре, че си бях взела леко шушляково яке и грейка без ръкави, че си беше студеничко след като заваля. Бях твърдо с дълги крачоли и обезателно горна дреха, ако съм с блузка с къс ръкав, затворени обувки. Като напечеше през деня се събличах по къс ръкав.. Не съм зиморничава..

Моята почивка не е резервирана още, защото сега, бам, нови обстоятелства 🤣...Синковецът категорично отказва с мен да почива другото лято, ни в Анталия, ни в Тунис - смятал с приятели, няколко пъти на Сл. бряг  и Китен 🤣 .Тийн работа 🤣...На мен пък много ми се ходи, и ще си отида сама, обаче не ми се дават много пари само за мен, при положение, че нито съм голям консуматор на храна и алкохол, а единичното настаняване си е 2/3 от двойна стая по-хотелите 😏...та още съм в мислене на хотел, впредвид, че обичам големи комплекси, шумотевицата и пазари в непосредствена близост 😁. Почти съм сигурна, че ще е Алания, защото не мога да се лиша от разходките в много харесвания от мен град...

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 13:59 от AIR

# 429
  • Германия

Eftalia нямат отопляеми басейни, Марин дори няма вътрешен, по-добре в Океан. Малката се разболя след нашата почивка, оказа се салмонела, за малко да стигнем до болница. (Бяхме в Марин)
Сега сме се насочили за по-висок клас, Делфин Ботаник ще е май. Но пък плажа ми е важен също, Утопия ми е много далеко като трансфер и с тези асансьори, аквапарк ще искат големите деца, аз обичам плажа, да играя с малката на пясъка. Чудим се, а няма време. Искам по към Белек, но бюджета вече не ни го позволява 😩

# 430

В този период няма отопление на басейните. Този бюджет за какъв транспорт е заложен?

Ботаник заедно с Платинум имат 4 пъти по-голяма територия и допълнителен плюс - има отопляем басейн, който би трябвало да работи до края на април.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 15:28 от Bamby18

# 431
  • В.Търново
За да се стигне до Алания с автобус през всички курорти ли се минава или е директен автобуса през централна Турция?

# 432
Минава се само през курортите в район Анталия.

# 433
За да се стигне до Алания с автобус през всички курорти ли се минава или е директен автобуса през централна Турция?
Алания е последен.Може да има хора от автобуса от всички курорти.Лара,Белек,Сиде.

# 434
  • Варна
Пишете за средна цена 400лв на човек за полетите с Пегасус, а уж самоорганизирано излизало по-евтино.
Точно толкова платихме и ние на човек с програма на агенция като в тези 400лв е пътя, багажа, трансфера до хотела и медицинската застраховка.
(С точно 1200лв е по-висока пакетната цена отколкото тази само за хотелско настаняване).

Планинско цвете, един от хотелите ни за 24та е Делфин Делукс и ако всичко изчетено и видяно за веригата и хотела е вярно, от сега планирам Палас за 25та, макар че таксуването на деца още над 10 хич не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт