Дългото чакане след трансфер – тема 108

• 46 888
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Привет, аз ходих в KINÉ Pilates & Physio ( ул. „Елисавета Багряна“ 18, 1111 Гео Милев, София), тъй като имах болки в кръста и силно заседнал начин на живот.  Изненадващо бързо се повлиях. Имах 2 процедури. Подобри се значително и сънят ми.

Пробвала ли си акупунктура? При някои момичета помага.

Къде в софия може да се направи?

# 391
Не съм пробвала акупунктура, сега ще ми се посмеете, но ме е страх 😂 Човек, който си обича дори инжекциите прогестерон с онази огромна игла, които се поставят отзад в мускула, има страх от акупунктура 🤦🏻♀

# 392
Jojo45, четири стимулации са много за една  година. С какво те стимулират и таймират? По колко яйцеклетки вадите, колко се оплождат, колко имате на 3ти и 5ти ден? Аз изчаквам поне 4 цикъла между стимулациите. Ако сте на ественен цикъл, не се брои за стимулация. Правили ли сте разширена спермограма с ДНК фрагментация? Разбрах, че нямате проблем с кариотипа. На колко години сте? Много въпроси станаха, но тези неща са много важни. Много са важни и биопсиите, защото може да имаш скрита инфекция или липса на лактобацили, както и проблем в имунологията. До сега в кои болници сте правили ПИД? Ние продължаваме да правим стимулации в Турция точно, заради ПИД. Там имат много по-голям опит и различни начини за взимане на биопсията, вече и лаборатория е важна. Ние от 5 години се борим за детенце. Иначе от 3 години сме по пътя на инвитрото, като през това време имам две сериозни лапароскопски операции, две оперативни хистероскопии, множество биопсии, маточни промивки, кръвни изследвания, лепила, цели 5 стимулации и то тежки!!! и не на последно място 6 трансфера(след някои от тях бях на 3 вида инжекции и 10 таблетки на ден). Последните 2 години просто не можех да се спра, а тази години гледах да има повече разстояние. Края на януари имах двоен ЗЕТ, март се оказах с 8 кисти и стимулация правихме април, после си дадохме почивка и следващата стимулация беше септември. Сега пак сме си дали поне 3 месеца почивка, за да може организмът да се възстанови, трябва си спорт и здравословно хранене. За тези 6 трансфера и имплантация нямам....ама тук все на некадърници попадам, които всеки път ме водят до хиперстимулация и после на системи...отделно, че никой не ми беше казал да пусна кариотип, а хиляди левове за хиляда излишни изследвания. До тук сме дали поне 40хил.лв. Дай си почивка, аз се чувствам по-добре. Спри да припираш, наслади се на времето с мъжа ти, от опит ти го казвам. Сега се готвя за 6та стимулация. Желая ти успех от сърце! ❤️
ПП Акупунктурата е спорна, но калните бани в Поморие помагат.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 09:11 от Kactus

# 393
Здравей Кактусче😊 Стимулират ме с Гонал и Перговерис, обикновено е комбинация от двете, за трансфер ме таймират с Естрофен. Изваждаме около 12-14 яйцеклетки, оплождат се около 10, до трети ден достигат около 6-7, до 5ти достигат между 2-4. Спермограмата е правена, няма забележка. На 30 години съм, мъжът ми на 32 и сме по пътят на инвитрото от 2 години. Всъщност за стимулациите независимо дали са за взимане на яйцеклетки или за трансфер, винаги се чувствам чудесно, все едно не приемам никакви медикаменти. Може би успяват да ме дозират правилно и не съм стигала до хиперстимулации, дори болка в яйчниците нямам по време на стимулация.  Аз спортувам редовно от много години, храня се правилно, това ми е начин на живот не е заради инвитрото и мисля, че това много ми помага да минавам физически лесно през процеса. Тук вметвам, че след трансфер не спортувам и се пазя. Кариотип сме изследвали с мъжа ми и там всичко е наред. Иначе ние сме в Ажъбадем Фулия, но за ПИД се изпращат в лаборатория Аврупа Игеномикс. Ние сме на около 30хил евро до момента … направо като се замисля и свят ми се завива… Успех и на вас 🥹 Вярвам, че тук всички ще излезем победители накрая ❤

# 394
Jojo45, нашите последни 2 пункции също бяха в Аджъбадем Фулия, иначе сега сме при доктор Тургут и готвим нови 12 хил.лв. за януари....точно след празниците 😅 Значи с теб вървим наравно в разходите, хаха, като изключим операциите и биопсиите, защото и те са скъпи. Имате много добри резултати от стимулациите ☺️ Аз за едно здравичко се моля. Задължително направи биопсиите. Аз ти пожелавам, докато чакаш за час, да си забременяла от предстоящия трансфер. Обади се в МЦ Калчев и обясни, че имаш неуспешни имплантации и искаш микробиологична и имунологична биопсии. Така или иначе май чак за февруари записват часове. Съчуватсвам ти най-вече за пътуванията, направо ще трябва нова кола, че превъртяхме километража, особено с пътуванията през ден Бургас-София-Бургас в продължение на месеци, а сега Истанбул 😁

# 395
Да кактусче, вече подаръците за празниците предимно отиват във фонда “БЕБЕ” 😄 Но какъв по голям подарък от това❤ Май да пусна едно писмо до Дядо Коледа, не съм му писала от 25 години 😂 За биопсиите задължително ще ги направим през януари или февруари ако дядо Коледа не ми донесе положителен тест през декември. Успех прекрасни момичета ❤

# 396
7ми ден чхг 21.98
9ти ден чхг 24.48
От клиниката ми казват в понеделник пак да пусна. Мислите ли, че има шанс, защото аз не мисля...

# 397
Здравейте. Въпроса ми не е по темата, но искам да попитам нещо. При отложен свеж трансфер изчакахме един цикъл да мине.  Ако всичко е наред на кой ден от цикъла се прави ЗЕТ.  Последна ПРМ 10.11. Благодаря!

# 398
Суити, ти нали върна 2 ембриона. Може би единият отпада.Не го отписвай така. В понеделник пак пусни, а до тогава не го гадай.

# 399
Прекрасници, при мен май ще се случат нещата 🫣🙏
Моите лекари ми назначиха 2 ЧХГ изследвания и след това нищо 21 дни след първия тест, когато трябва да видим плодно сакче и пулс. Първите изследвания бяха съответно на 9 и 11 ден и бяха 223 първия и 656 втория и от тогава кротувам в къщи и се моля.
Вчера се чух с гинеколожката ми за другата седмица за преглед и тя ме помоли да пусна още едно изследване преди прегледа. Пуснах го днес и съм с 29000 единици 🫣 Изглежда нещата се случват🙏🙏🙏
Имам и първи симптоми на бременност, но след толкова неуспешни опити и биохимични бременности сега ме е страх още да се зарадвам ❤
Много малко от моите хора са наясно какво се случва с мен, но тук пиша за да ви дам кураж. Аз имам 5 неуспешни трансфера в БГ и сега този в Мемориал за сега върви добре ❤ ❤❤
Стискам палци на всички ви ❤
Във вторник съм на преглед и пак ще пиша.

# 400
  • София
Не съм пробвала акупунктура, сега ще ми се посмеете, но ме е страх 😂 Човек, който си обича дори инжекциите прогестерон с онази огромна игла, които се поставят отзад в мускула, има страх от акупунктура 🤦🏻♀
Ако някой имате нужда от пр0лyтекs , да ми пише за информация

# 401
Суити, ти нали върна 2 ембриона. Може би единият отпада.Не го отписвай така. В понеделник пак пусни, а до тогава не го гадай.

На 6ти ден 19.98
На 7ми 21.98
На 9ти 24.48
Не мисля че имаме шанс за мое огромно съжаление.. 5ти опит неуспешен и не мисля че можем да продължим с опитите

# 402
Прекрасници, при мен май ще се случат нещата 🫣🙏
Моите лекари ми назначиха 2 ЧХГ изследвания и след това нищо 21 дни след първия тест, когато трябва да видим плодно сакче и пулс. Първите изследвания бяха съответно на 9 и 11 ден и бяха 223 първия и 656 втория и от тогава кротувам в къщи и се моля.
Вчера се чух с гинеколожката ми за другата седмица за преглед и тя ме помоли да пусна още едно изследване преди прегледа. Пуснах го днес и съм с 29000 единици 🫣 Изглежда нещата се случват🙏🙏🙏
Имам и първи симптоми на бременност, но след толкова неуспешни опити и биохимични бременности сега ме е страх още да се зарадвам ❤
Много малко от моите хора са наясно какво се случва с мен, но тук пиша за да ви дам кураж. Аз имам 5 неуспешни трансфера в БГ и сега този в Мемориал за сега върви добре ❤ ❤❤
Стискам палци на всички ви ❤
Във вторник съм на преглед и пак ще пиша.

Страхотна новина veni_ina! Много се радвам, че друга жена над 40 е успяла! Аз съм на 43 и ще се насоча към Мемориал ако последният ми 4-ти трансфер в БГ не се получи и твоите новини ме окуражат. Стискам всички палци всичко да е наред и да се зарадваш и ти истински скоро:green_heart:

Цвети 157, виж първата публикация в темата за замразен трансфер, там е описано подробно и общо взето зависи дали си със ЗЕТ на естествен цикъл, стимулиран цикъл а има и дълъг протокол който е рядък но се среща който пък започва още от 1 цикъл преди този в който е ЗЕТа  https://www.bg-mamma.com/?topic=1562444

# 403
Както си решиш, но това първото може да е от хориомона. Аз бих видяла и другата седмица как е.

# 404
Здравейте момичета. Тези дни много тъжни резултати виждам тук. За жалост исках да се запиша с положителен коментар, но моят резултат на 9 ден на 5 дневен ембрион след пид е 47, прогестерон 58 nmol.
Предния трансфер започнах с чхг 75, не нарастваше нормално и завърши с кухо яйце. Сега имам същото предчувствие. Лошото е, че не знам къде да насоча вниманието си и да търся проблема. Ние сме с мъжки фактор, но въпреки това отгледахме 3 здрави ембриона. След предния неуспех посетих д-р Сигридов и приемах добавки няколко месеца, правих маточни промивки и хистероскопия за корекция формата на матката и пак резултата е плачебен.

Общи условия

Активация на акаунт