Ганглион на китката

• 5 192
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
А някой да е успял с компреси, масажи и т.н.? Четох много и напълно се отказах от операция, рисковете са много повече от ползите, според мен, а и често ганглионът се връща. Мен китката ме боли от няколко години, но периодично, сега болката се задържа повече от месец и отидох на лекар. Чак се чудя как не съм забелязала подутината, мислех, че е кост... Предполагам, че и преди като ме е боляло, е било напълване на кистата, а после се е редуцирала от самосебе си. Сега правя компреси с рициново масло, вана с английска сол, масажи... ще чакам да мине от нещо. На моменти болката е доста силна, определено притиска нерв Confused Най-ефективен е ударът с книга, но това ме е страх да го направя, иначе в ютуб е пълно с клипчета и ганглионът изчезва пред очите ти...

# 16
Удар е пробвал ММ, никакъв ефект. Само му се пука единствено. И пак се появява... Поне 1-2 пъти годишно изчезва и се появява...

# 17
  • София
Имах на дясната китка, стоеше си и ме болеше около 2-3 години. Не се реших на операция. Масажирах я като се сетя, но нищо сериозно. Един ден колежката ме погледна и ме попита къде ми е топчето на ръката - кога се е махнала въобще не съм разбрала.

# 18
На това разчитам и аз и ще си чакам... Само за сведение - при мен болката драстично намалява от топъл компрес.

# 19
Здравейте,
Аз имам ганглион на стъпалото. Имам 3 операции и 3те без особен успех. След всяко премахване се появяват нови топчета, които се появяватпо невр/сухожилие според докторите и затова са болезнени.
Просто самата операция не е приятна и не ми се прави поредната такава без да има облекчение. Топчетата са болезнени, като ме ограничават доста: не мога да тренирам, чорапите които слагам трябва да са отпуснати и широки, обувките също трябва да са широки и да не дразнят мястото.
Бях на рехабилитация без успех, терапия с хапчета и кремове има просто обезболяващ ефект и също не е решение.
Бил съм при 7 ортопеда, като на всеки решението е операция или дрениране на ганглиона с условието, че има голям шанс да се появи отново, след като до сега се появава отново и отново.
Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?

# 20
Моят ганглион на китката изчезна Heart Eyes Просто болката започна да намалява и един ден се усетих, че всъщност не ме боли. Като размърдах китката - ами че то топчето изчезнало Grinning Правих масажи, компреси с рициново масло и топли вани.

Общи условия

Активация на акаунт